Názory čitateľov


Názory k článku:
Index mizérie na Slovensku: Horšie už je len v 5 krajinách EÚ

12. 2. 2016   anonym
kokocina sicko na picu a chuja preto robice ta aspon neplacce a a chudoba se ma chujovo a kto kradne se ma dobre ta ta zacnice aj vi
11. 2. 2016   Slavomír
Toľko sťažností som už dlho nečítal. Mám 50 rokov a dobre si pamätám na socializmus. Dnes je oveľa lepšie. Á propos,- nezmestnaní - väčšine z nich sa nechce robiť, alebo im byť bez práce nejaký čas vyhovuje. ...
Záver: spomínam si na rozhovor v autobuse (asi pred 10 rokmi)- mladý chlap nastúpil v Šoporni do autobusu a hovoril, že v minulosti ľudia zvládli robiť mnoho vecí: postaviť dom, chodiť do práce, robiť v záhrade, chovať domáce zvieratá, starať sa o deti. Dodal, že on nič nestíha... Na otázku kam cestuje, odpovedal: "Na úrad práce".
Tak je to...
12. 2. 2016   nnn
chodiť do takejto práce tak veru že radšej budem na UP-androidportal.z...
12. 2. 2016   Szekeres
tvoje vyhodnotenie struktury nezamestnanych a ich sic. "motivacie" je ubohe a hlupe. A ignoruje sociologicke statistiky. Je iba signifikantne, ze 50 rocni hlupaci sa maju v tomto kleptokratickom systeme dobre...
11. 2. 2016   nnn
Aj v bielorusku maju viac rozumu ako u nás.Tam nedovolili roz.,.b,..ť celé hospodárstvo a ekonomiku ako u nás.
11. 2. 2016   Lolo
Index mizerie presne definuje stav krajiny, ako Slovakistan, ktory je koloniou zapadnej EU.
Keby sme sa mali lepsie, ako 28micka, okamzite by nas prisli olupat o cokolvek, alebo by sme platili repatriacie za cokolvek, co sme este ani neurobili.
Mozno je dobre, ze sme na tom tak zle, aspon sa sem nehrnu neoeuropania, lebo oni sa nechcu mat tak dobre, ako sa mame my, ale oni chcu byt zapadoeuropanmi.
Zauimave je, ze neoeuropanom Germania a 28micka leze do prdele a kolonie, pripadne mizeria v Slovakistane ich nechava chladnymi, lebo vedia, ze neprideme do Germanie a nebudeme hromadne naslinovat, ani stavat v Calais slumy, ci koliby, ani nebudeme stavat v Bavorsku salase, alebo Slovanske tradicne symboli.
Otazka je, ci niekde ako narod nerobime nejaku fatalnu chybu. Lebo to najlepsie sa snazime exportovat a oni nam to aj obcas aj vracaju naspat a neuvedomuju si, ze my im to posielame z lasky. Napriklad Hnedoslovakistancov a kleptokraciu..
11. 2. 2016   253
Asi sa zhodneme, ze kazdy tu dostal od statu vzdelanie, to ze neiktori jedinci to absolutne flakali je fakt, taktiez je fakt ze takyto jedinci casto spadnu do kategoria ktora sa nevzdelava pravidelne, necita knihy, zije si je svoj ubohy zivot, Takze kazdy nech zacne od seba vazeny a potom nebude ani Mizeria na Slovensku.
11. 2. 2016   ainemunys
Áno, niektorí sa v škole flákali a vo väčšine prípadov si to "mohli dovoliť", sú však aj prípady, že na to proste nemôžu dosiahnuť !!!
Mizéria krajiny ale nemôže byť spôsobená tým, ako to popisujete,lebo potom by na tom muselo byť mizerne práve USA, kde majú 23 miliónov dospelých funkčne negramotných (nevedia vyplniť šek, či daňové priznanie) a analfabetizmus v USA je 15 % dospelých, kým v Europe je to 3,5 % (najhoršie v Europe je Portugalsko 15 %).
Mizéria Slovenska vyžaduje skutočnú analýzu a kroky ku zlepšeniu a nie naivné predstavy a podsúvané príčiny, na ktoré reagujú ľudia tak, ako ich to oslovilo a nie aká je skutočnosť !!!
11. 2. 2016   anonym
Najchudobnejsi American zarobi 2 krat tolko ako priemerny Slovak. Plati polovicku za benzin ako Slovak. Ma lacnejsie potraviny..proste lacnejsie skoro vsetko. Tak ci ste viac vzdelani..to je mozne ale nepouzivate to co vam pan Boh dal medzi usami.
11. 2. 2016   XXX
V niecom mas pravdu v niecom nie. Milionarom sa mozes stat de facto vsade. Aj v Kongu. Otazka je iba ake mas percentualne sance vdaka prostrediu v ktorom zijes ;) A trochu ta opravim. Momentalne sa na Slovensku maju dobre zvacsa ludia co rozumu vela nenasli :) Staci ze poznaju spravnych ludi a o buducnost maju postarane. Ucitelka v skolke moze byt zastupca riaditela na danov. urade, pan s ucnovkou npr. minister hospodarstva a Pociatek moze byt npr. minister cohokolvek. On zvlada viac menej vsetko :) Od hospodarstva cez financie az po vystvbu,dopravu a region. rozvoj. 25 roc dievcata co prave dokoncil neaku sutaz krasy su ihned priamo premierove asistentky po pripade europoslankyne :))) Takze neviem co sa stazuju. Ved u nas nepotrebujes vela inteligencie aby si dosiahol na uspech. Staci mat spravnu chrbtovu kost a strkat sa niekam spravnym ludom. :) V tomto state maju skor problem inteligentnejsi ludia. Oni su neziaduci pretoze vedia premyslat a vidiet urcite veci.
11. 2. 2016   anonym
To je zase iba štatistika s nie veľmi vysokou výpovednou hodnotou.... "Index mizérie". Napr. Litva je pred Slovenskom, ale kto tam bol, alebo tam chvíľu žil, tak pochybuje, že je na tom lepšie. Ak z krajiny odíde behom 3-4 rokov 20% prevažne mužského obyvateľstva za prácou na západ, tak je % nezamestnanosti malé, ale rodiny sú potrhané a doma zostávajú hlavne ženy s deťmi a starí ľudia.
11. 2. 2016   120
Za to moze aj stat aj my, ze sa nevieme prestahovat za pracou.
11. 2. 2016   fero z BA
ficovoliči sú ale šťastní, súdruh birmovaný vládne
11. 2. 2016   772
Stastny lebo este netusia do akych problemov ich tato strana SMER dostane a potom co spravi taky clocek najde si dalsieho Meciara. Jednoducho povedane blbci zostanu blbci.
12. 2. 2016   anonym
keci, same keci
11. 2. 2016   anonym
CELE SLOVENSKO JE JEDNA VELKA SKU..ENA MIZERIA!
11. 2. 2016   Szekeres
tak, tak!
11. 2. 2016   4205
Ale vsimnite si ludom co volia SMER vobec nevadi ze sudnictvu neveri uz 90% obyvatelstva, ze zdravotnictvo je na kolenach a zbytocne tam rocne podla eurostatu umrie 12000 ludi, ze skolstvo je dalsia diera na peniaze. Jedine co moze tuto krajinu vratit do hry su reformy a reformy a reformy a to ze ludia ich nechcu sa nam uz za par rokov moze velmi kruto vypomstit.
1/1