Názory čitateľov


Názory k článku:
Podivuhodný svet európskych finančných inštitúcií: Štyri najväčšie hrozby, ktoré veštia krach na periférii únie

12. 2. 2016   Vorlon embassador
Práve kvôli takýmto veciam treba zrušiť hotovostné platby. Straty sa potom budú sanovať z vkladov ľudí. Nikto si viac o svojom majetku nebude rozhodovať sám. Ochotne a radi to budú robiť naši strážni anjeli-bankári. Samozrejme zisky ak budú budú ich.
Treba podporiť petíciu proti TTIP
https://stop-tt ip.org/
Keď tu boli Sovieti každý ich mal plnú riť, a Američanom máme zasa vylizovať prdel?
12. 2. 2016   anonym
keď to tak čítam o tých bankách, tak ich vedenie je na úrovni dedinského stánkara s hotdogmi, ktorý ponúka staré rožky s konskými párkami, polovičke dediny dáva hotdogy zadarmo a okoloidúcim turistom zaráta 3-násobok. A keďže mu to finančne nevychádza, tak býva v mamahoteli a prachy drankuje od otca, čo poctivo maká v továrni. Hlavná vec, že hnijúcu búdu má pekne pomaľovanú s metrovou reklamou.
12. 2. 2016   anonym
EUROPA JE CASOVANA BOMBA!
12. 2. 2016   Lolo
Frantisku, ale to nieje socializmus, ani komunizmus, to je umierajuci kapitalizmus a jeho predsmrtne prejavy zivota, podobne malomocenstvu, kedy odumieraju tkaniva, vdaka nespravne zvolenej liecbe.
To, ze sa to tebe Frantisku, javi ako socializmus, je len preto, ze pri stanoveni diagnozy, nepoznas iny stav.
Je to podobne, ako by si videl povrchove zranenia a hnisajuce rany, vdaka nespravne vedenemu socializmu komunistami a nevedel by si, ze lepra je ina forma choroby kapitalizmu, ktory nema nic spolocne zo socikom len vokajsie prejavy su podobne.
Navyse pacient ma aj TBC a dalsie vesele choroby, ktore niekao neprispievaju jeho zdraviu.
Kedze liecba prebieha symptomaticky, neda sa hovorit o liecbe.
Dokonca osetrujuci lekar-i nevypisali ani PN-ku, pacient musi pracovat dalej, napriek tomu, ze je vo vykonnej riadiacej funkcii. Lpera by az tak nevadila, ale ten sifylis, mu uz ovplyvnuje aj rozhodovacie schopnosti.
12. 2. 2016   Lolo
P.s. Jedina pravdiva a hrozna veta je v clanku o tom, ze v periferiach unie, alebo lepsie povedane koloniach EU, sa tie hrozby, prejavia ako krach ovela skor.
12. 2. 2016   Pišta
hi, lolo.
veľmi trefné a výstižné :).
v pozadí, alebo už dnes vlastne aj v popredí je nevyvrátiteľný fakt, že banky sú najmä v niekoľkých rukách väčšinových vlastníkov a tak týchto "niekoľko rúk" významne ovplyvňuje (rozumej, robí si čo chce) dianie v spoločnosti. A ešte ich treba chrániť, aby náhodou neurobili "bu-bu-bu, veď mi môžeme skrachovať...".
Neskutočná neschopnosť systému, alebo ak chcete "system error". Ale na rozdiel tých počítačových, veľmi dobre premyslený a očakávaný.
12. 2. 2016   fero z BA
ten socializmus je symbolika všetkého nepodareného, skorumpovaného, nefungujúceho, rozkrádačského, nedemokratického --- proste socializmus
12. 2. 2016   fero z BA
socializmus je cesta do pekla... nasľubovať luze, že každý má právo na bývanie, minimálnu mzdu, dôchodok a podobné nezmysly je cestou k ožobráčeniu celej krajiny. Tento proces už beží, ale vďaka socializmu sa nezastaví
12. 2. 2016   apoliticky
fero z BA ...daj sa liecit...socializmu s bol skvely ! ...kazdy mal pracu, byvanie mnohi co podpisali ze odrobia 10 rokov v podniku mali byty ZADARMo!!...bez zlodejskych hypotek! ...Zdravotnictvo a skolstvo zadarmo!!!...sa zobud...opilec Havel ludi oklamal...kapitaliz mus je ...hnojisko!...
12. 2. 2016   bobo
Aj ja mám taký byt zadarmo, pekný, som spokojný.
12. 2. 2016   nnn
Presne tak,dnes ľudia musia otročiť v takýchto firmách,klikni na odkaz-,androidportal.z... a takýchto firiem je na svk veľa,pretože sem ťahajú zo západu same otrokárske firmy ktorím je zamestnanec handra z ktorou može vitierat podlahu.
12. 2. 2016   787
A nie je chyba aj v tom ake vzdelanie mate pani, ti ludia ktori kricia zospodu nie a nie pochopit, ze sa treba neustale vzdelavat, a len vedomosti maju nejaku hodnotu, za pracu ktoru zvladne aj cvicena opica vam nikto neda nejaku zavratnu sumu. Potom casto pride na rad, ze nemam peniaze na studium, dnes je tolko materialu a internete, ze mozete studovat do smrti. A cena Internetu nie je az taka nedostupna pre ludi. Lenze komu sa to vsetko chce, ked staci natahovat ruku a volit socialne nezmysly, ze.
12. 2. 2016   Szekeres
Ubohy usudok! Nezamestnani nepozaduju zavratnu sumu. Iba sumu, ktory im postaci na prostu reprodukciu. ...vies co ten pojem predstavuje? Ty asi tazko... Ale nikto na prac. trhu taku sumu neponuka. Pisem o diskriminovanych skupinach (mladi tam nepatria, naopak, su richterom i zamestnavatelmi zvyhodnovani..)
12. 2. 2016   Szekeres
878, tvoje usudky su uplne tupe...
12. 2. 2016   ainemunys
Takže vzdelanie ???
Zavolajte si na výstavbu rodinného paláca cvičené opice, ale najprv sa Vy naučte ich osloviť !!!
Niektorí sa v škole flákali a vo väčšine prípadov si to "mohli dovoliť", sú však aj prípady, že na to proste nemôžu dosiahnuť !!!
K tomu, aby ste po 12 -16 hodinovej práci "sadli na internet", samovzdelávali sa, a získali "niečo", potrebujete ešte nejaký "papier" oprávňujúci Vás k výkonu "vyššej práce" !!! Umožňujú to zákony ??? A kto Vám za to, že ste samouk, dá lepšie hodnotenú prácu, alebo umožní viazanú živnosť ??? Prosím, zobuďťe sa s krásneho sna !!!
787, Vy sa skutočne celoživostne vzdelávate???
Skutočne vzdelaní takto ponižujú ľudí, aj keď títo menej vzdelaní mali dôvod pre nedosiahnutie vysokoškolského vzdelania ???
Mizériu spôsobuje niečo iné !!! Napr.: "Devízou Slovenska je lacná pracovná sila.", Musíme si pritiahnuť opasky." To ste od nikoho, nikdy nepočuli ???
A stým vzdelaním nie sme u nás tak zle ! Mizerne by na tom muselo byť práve USA (krik zospodu a naťahovanie rúk), kde majú 23 miliónov dospelých funkčne negramotných (nevedia vyplniť šek, či daňové priznanie) a analfabetizmus v USA je 15 % dospelých, kým v Europe je to 3,5 % (najhoršie v Europe je Portugalsko 15 %).
12. 2. 2016   fero z BA
roboši nikoho nezaujímajú preto lebo nič neznamenajú - len štatistické číslo
12. 2. 2016   Fero z KO
fero z BA ty by si aj vlastnú matku predal za pár ečka.
12. 2. 2016   ainemunys
... a kto Vám príde vymaľovať byt, opraviť tečúci záchod, a pod., štatistické číslo ???
A koho budú zamestnávatelia zamestnávať ??? Kto vytvorí skutočné hodnoty ??? Vitualita bánk ???
12. 2. 2016   classic chess
Bol skvelý: znárodnenie, ožobráčenie roľníkov, výmena peňazí, udavačstvo, štb, monster procesy, basy, pracovné tábory, devízové prísľuby, kádrováci, nedostatk tovarov - raz mäsa, raz masla, raz toaletného papiera. Bol skvelý: pre fuškáro, rozkrádačov "spoločného", pre ovce v stáde so zvončekom s červenou mašľou na krku.
12. 2. 2016   anonym
Fero z BA je zakomplexovaný blavák , pravdepodobne potomok nejakých zbohatlíkov...Takže sa mu nečudujem , že obhajuje kapitalizmus /resp. keby kapitalizmus/ , skôr ten nehorázny zapadniarsky bordel , ktorý sa tu importoval po tkz. nežnej. Určite v minulom režime nebolo všetko naj , ale tento odrbavačský systém čo teraz funguje ai určite ľudia štrngajúci na námestiach takýmto spôsobom fungovania nepredstavovali...
12. 2. 2016   Lolo
JA niesom obhajca socializmu, pretoze u nas za 40 rokov budovania socializmu, nikdy socializmus nebol, komunisti riadili spolocnost neskutocne blbo.
To co nastalo po 40 rokoch budovania socializmu, bol len garazovy vypredaj suvenirov a DIY utilitiek, avsak vatsina vlastnikov garaze z toho nic nemala.
Budovanie kapitalizmu tiez nefunguje, tak potom nieje cmu verit. A ani komu..
12. 2. 2016   anonym
lolo, ty si neskutočný chudácky dement..naozaj, ver mi
12. 2. 2016   Lolo
Ja ti verim, ze som dement a este aj chudobny.
Mam na to vek a ako dokaz aj dochodok.
Takze mozno mas pravdu anonym.
A co spravis, aby si sa takym nestal raz aj ty?
12. 2. 2016   787
Presne tak, ono bol genialny napad dat ludom kuponove knizky teda AKCIE, ked ti uboziaci ani netusili co to znamena, a preto tu mame teraz par hajzlikov, ktori studovali ktovie kde v Moskve a tieto informacie mali a vsetci vidime ako to dopadlo.
12. 2. 2016   ainemunys
Príklad : Považské strojárne Považská Bystrica bolo zaradená do kupónovej privatizácie s určitou hodnotou "akcie", ktorej hodnotu okamžite znehodnotili "---" !!! Takže tí akcionári mali zo svojho navýšiť hodnotu akcií, alebo Vy nič neviete o príprave týchto "privatizácií" a ich prevedení !!!
A tí pohrobkovia kvázi komunistov ("zlatá mládež" otcov, ktorí sa votreli do komunistickej strany, ale nikdy presvedčenými komunistami neboli) študovali v zahraničí, ale nie v Moskve, napr. ako synovia disidenta ...... (doplniť si môžete sám, ak máte taký prehľad)!!!
A dopadlo to tak, ako to bolo naplánované (kde a kým si doplňte) !!! Určite to však neboli "skutoční komunisti" !!!
V minulom zriadení bolo dosť neprávostí, ale tie nesúviseli s ideami, ale tými tvormi, ktorí sa predrali k moci !!!
1/1