Názory čitateľov


Názory k článku:
Za čo všetko môže Putin: Čo sa skrýva za ruskou ekonomickou beznádejou

26. 2. 2016   Michal1111
Mam dojem , ze Putin je agent CIA. Nikto , komu ide o prosperitu krajinu by ju neviedol do priepasti tak ako to robi Putin.
Tym jeho pijaviciam je to jedno. Oni budu prisati do budu si rozpravkovo zit niekde v ziadanej destinacii. poslednej chvile a ked uz nebude co sat odletia a Bezni Rusi, ale budu za Putina trpiet este desatrocia.
A to este nevieme co sa ide diat v Cine. Cina ide dole klitorisom a nevieme ci sa zastavi. Potencialni problem vidim v Cine.
5. 2. 2016   RPMN Anjel Kiska, docent uzery
ti tliachaci by zase potrebovali niekoho ako Jelcin, aby sa lahko a lacno dostali k najvacsim ruskym aktívam
5. 2. 2016   anonym
Putin už robí na tom, aby Ruské aktíva nemali žiadnu hodnotu
5. 2. 2016   Kasafran
Anonym,
navodil si čaro nechceného - zrejme máš pravdu, ale s týmto dodatkom - Putin (už dávnejšie a úspešne) robí na tom, aby ruské aktíva nemali žiadnu hodnotu amerických fiktívnych aktív...
Putinovi šlo a ide o to, aby ruské aktíva mali reálnu hodnotu...!
6. 2. 2016   anonym
No ved preto su nestasny ze je tam nikto co nepocuva a nemozu parazitovat
12. 2. 2016   johnyline
zasvrbela ťa prehra NEÚSPEŠNÉHO kandidáta v prezidentských voľbách R. FICA ?
4. 2. 2016   pravda_víťazí
Putin je novodobý Hitler.
4. 2. 2016   apoliticky
No a v ako stave je USA ekonomika? ...to sem nedate vsak? ...pretoze Ruska by popri tom vyzerala na 1 tku... Amerika si za posledny rok urobila dlh BILION dolarov...co predtym ,,stihla,, za 10 rokov !!! USA ekonomika je v koncoch!...to sem napisete...V rusku je VRAJ podla autora clanku 20 milionov rusov na hranici chudoby...CHCEL BY! ...ale v USA je ich 250 milionov!!! a to je realita! ...o tej nepisete zamerne...vsak?
4. 2. 2016   NR68
Vtip je v tom, že USA majú dlh v US dolároch, ktoré sú svetovou rezervnou menou. Kedže je to ich domáca mena, zajtra si môžu natlačiť tých BILION dolárov a dlh majú vyriešený. Ruské Ruble ale nikoho nezaujímajú, každý chce USD alebo €.
4. 2. 2016   red pill
Lenze peniaze si tlaci FED a dlhy ma USA. To je overena metoda ako sukromne financne institucie vlastnia cele staty.
4. 2. 2016   anonym
To myslíš vážne?
Veľkosť dlhu ešte nikdy neurčovala, či vzlom alebo dobrom stave je dlžník.
Rusko nemá dlh preto, lebo mu dnes nikto nepožičia. Už na jeseň roka 2014 si chceli požičať na dlhopisovom trhu a predali menej ako 10% dlhopisov za priemerný úrok 10,7%.
Američania majú obrovské dlhy (poviem Ti tajomstvo - dlžia niekoľko násobne viac ako jeden BILION USD), ale napriek tomu sa investori bijú medzi sebou, aby mohli USA požičať za 2% úrok.
Vieš v prdeli nie je ten, čo má veľké dlhy, ale ten komu, už nepožičajú. Aj Grécko začalo krachovať preto, lebo už im nikto nechcel za rozumný úrok požičať.
5. 2. 2016   anonym
a ty si novodobý žebrácko americký troll...
4. 2. 2016   kakadu
Takéto ideologizované články o Ruskej beznádeji píšu blázni,
ktorí píšu nie o realite ale o zbožných želaniach
Pravda je aká, že iba veľký hráči hrajú veľké hry a dnes Rusi hrajú tu najväčšiu hru o podiel na svetovom trhu s ropu a o podiel na politickej moci nad svetom
a až čas ukáže, ako v tejto hre Rusi obstáli a akú prémiu v podobe podielu na svetovom ropnom trhu a svetovej moci Rusi obhája
a to nie je beznádej, ale boj Rusov o charakter budúcnosti
a z ohľadom na postupujúcu agresiu USA a NATO,
aj o suverenitu Ruska a jeho holú existenciu
4. 2. 2016   Member
Milý operenec!
Rusi budú mať čo robiť, aby uhájili svoje územie a na expanziu môžu dopredu zabudnúť. Pri ich počte a rozlohe štátu to vidím tak, že nie USA, ale šikmookí sú ich potenciálni zotročovatelia a západ im ešte bude dobrý, tak, ako to už raz bolo.
4. 2. 2016   red pill
Mily clen
Je len jedna krajina ktora ma snahu ovladnut cely svet a Rusko to nie je. Tak sa mi zda ze si sa poslednych 30rokov prilis nezaujimal o geopolitiku. Dnes je na programe dna spajanie Azijskych krajin proti USA hegemonii a vztahy Rusko Cina su nadstandardne. Pocul si o BRICS?
4. 2. 2016   kakadu
Vtedy tak bolo,
keď Rusov napadol Napoleon, Habzburgovci aj Hitler ?
Háááá
4. 2. 2016   anonym
Snívajte s nami.
Rusko, v roku 2015 malo deficit štátneho rozpočtu v hodnote 40 mld.USD. Teda, keďže im nikto nepožičia, a majú dostatočné rezervy. Túto sumu zatiahli zo svojej rezervy.
Lenže, v roku 2015 to vďaka nižšej ceny ropy vyzerá na oveľa väčši sekeru. Myslíš, že toto celé si Rusi robia naschvál? Ako masochisti?
Vieš majú ešte zopár stovák miliárd v šuplíku. Ale tie sa im za rok za dva určite minú. A keďže im nikto nepožičia, určite príde krach.
4. 2. 2016   NR68
Už vidím, kde Fico čerpal inšpiráciu. Tiež sa mu páči dusiť živnostníkov a firmy. Veľký biznis robia jeho kamaráti.
4. 2. 2016   anonym
"Znám ruskou mentalitu dobře, prožil jsem s nimi mnoho let. Pro přítele prolijí vlastní krev, položí za vás i život. Pokud ovšem někdo jim nebo jejich přátelům chce uškodit, má to předem spočítané. Upřímní lidé, které
miluji, nikdy nezklamou!"
3. 2. 2016   ainemunys
Ak je to tak beznádejné, to máme očakávať exodus Rusov do Europy ??? To pribudnú ďalší imigranti z tých 147 miliónov ?
Len pre zaujímavosť : Podľa OECD je v USA viac obyvateľov žijúcich pod hranicou chudoby ako v Rusku. A ak niekto bude ma presviedčať, že ten výpočet hranice chudoby je v rôznych štátoch rôzny, obráťte sa na OECD.
3. 2. 2016   anonym
Nuž čo k takejto blbosti poveda5. Snáď že je to len "zbožné želanie USA", ktoré nemá v realite s pohľadom do budúcnosti žiadnu perspektívu, t.j. propagandistická "bublina"
3. 2. 2016   Hugo
Tento článok je klamlivý a americká propaganda.Rusko má ťažkosti, ale kto ich dnes nemá? Blomberg sa opiera o vyjadrenia ruských občanov z kúpenej piatej kolóny zo strany západniarov. Máli sa západniarom 6,5%-ný rast HDP u Číny,ale 0,5 napr.u Francúzov je obrovský rast.A kde sú keci o obrovskom raste v USA? Už zverejnili rast HDP v USA v 4.štvrťroku vo výške 0,7%. A možno v 1.štvrťroku 2016 bude v USA aj pokles HDP? Rusko nikdy na kolená nedostanú.
1/2staršie