Názory čitateľov


Názory k článku:
Investorov na Slovensku trápi nedostatok kvalifikovaných pracovníkov

28. 1. 2016   Lolo
Ja si myslim, ze v Slovakistane, nemohli stary majstri svojho remesla byt v hybernacii 26rokov.
Aj keby som sa dal uspat, dnes by som utekal, kade lahsie.
Dnes ma bolia nohy a problemy slovakistanu ma netrapia.
Cely problem investorov spociva v niekolkych neprijemnych faktoroch. Mladym ludom a obzvlast prevzdelanej generacii Y, ci ako sa tie pismena volaju, praca nerobi dobre a najma manualna. Ale nieje sa im co divit, pretoze robit operatora vyroby v nejakej otrokarni, za plus minus minimalku, bez naroku na ulavu na dani, pre splacanie hypoteky na kralikaren, alebo bez podnikovej vsivavej slobodarky, platit najom v prenajatom byte a cuchat ponozky 5tich spolubyvajucich, kvalitu zivota nezlepsi.
Investor je v prvom rade taziar, lovec ludi, alebo luzy, ktoru rekvalifikuje a vyzmyka na potrebny cas a vyhodi na dlkazbu, bez nejakeho dalsieho investovania, alebo podruznych investicii. Fabrika je len betonovy skelet, oblozeny papundeklom, takychto trosiek, je z doby minulej, po celom cechoslovakistane kopa z doby minulej.
Aj ubytovni, vedla trosiek fabrik, plnych hnedoslovakistancov a ich radosti zo zivota.
Kedze v Germanii je minimalka 9eur/ hodinu, tak vstci geekovia, hipsteri a co ja viem akych druhov generacie Y, radsej umyva riady, alebo prdele v Germanii, aj z VS, ako by makali doma za pasom. Nic lepsie ich totiz doma necaka, ako ze budu na smiech, tym, co sa sem obcas vratia na sviatky, alebo pochovat rodicov.
28. 1. 2016   fero z BA
KSS-SMER nikdy namala potenciál na pozitívne zmeny v podnikaní a podpore podnikateľského prostredia v SR. komunisti krajine vždy škodili a škodia, je len škoda, že ficovoliči to vidia inak
28. 1. 2016   ainemunys
Neustále máte v ústach (píšete) o strane Smer-SD ako o "komunistoch" a podľa, Vás ľudia z tejto strany nemajú potenciál na pozitívne zmeny v podnikaní a podpore podnikateľského prostredia. Keď hovoríte o podnikateľoch, tak ako o takmer o nadľuďoch, ktorým sa nevytvárajú "dobré" podmienky a takmer všetci im len ubližujú. Zároveň však sám ich vlastne označujete za "jastrabov".
Strana Smer-SD ma cca 16,5 tisíc členov, podľa krivky IQ by malo teda medzi nimi byť takmer 400 ľudí s vysokým IQ, to nie je potenciál?
V roku 2012 bol počet oprávnených voličov 4392451, z toho Smer-SD volilo 1134280 voličov. To všetci sú podľa Vás sami hlupáci?
A čo teda tí múdri, ktorí nevolili stranu Smer-SD a bolo ich 3258280, "sadili stromčeky"?
Naviac, dôchodcov a Rómov bolo v tej dobe cca 1400000 - to by mal mať Smer-SD podľa Vás ešte viac %.
Neplačete na nesprávnom hrobe ???
Inak, KSS v roku 1989 mala 6OOOOO členov. Tie Vaše predstavy akosi nesedia !
A ak ten potenciál pravicové strany majú, preč sa kvôli Slovensku nezjednotia a nevytvoria tu "novú Ameriku" ?
Inak by bolo múdre v diskusiách napísať, ako si predstavujete tie pozitívne zmeny a podporu podnikateľského prostredie a nie všeobecné hlášky !!!
28. 1. 2016   anonym
Pozerajúc sa na naše milé naivné Slovensko, asi dobre nedopadneme.
Máme tu neskutočný chaos a vždy a dookola len vďaka fanatickým komunistom.
Ako je niečo také možné ?!
Veď existujú medzinárodne súdené zločinecké spoločnosti typu fašizmus a komunizmus.
Viete si predstaviť v Nemecku poslanca, štátneho zamestnanca, ktorý verejne obhajuje zločiny fašizmu ?
29. 1. 2016   ainemunys
Možno by ste bili prekvapení, ale nacionalisti - nacisti (fašisti boli v Taliánsku) aj dnes majú v Nemecku svoje zastúpenie a je ich "počuť".
Ale, ak náhodou neviete, tak Angela Merkelová v NDR bola ambiciózna komunistka, vysoká funkcionárka komunistickej mládežníckej organizácie FDJ.
Reagoval som na diskusný príspevok, ktorý bol zjavne od veci, neposudzoval som žiaden izmus, predložil som fakty, prečo Smer-SD vyhral volby !
29. 1. 2016   Szekeres
smer-sd vyhral volby hlavne preto lebo volici sa chceli zbavit tzv. pravicoveho zlepenca. Bolo velmi jednoduche postavit predvolebne kecy na kritike vsetkeho co robil pravicovy zlepenec. To by dokazal takmer kazdy. Ale dnes je evidentne ze v skutocnosti na uskutocneni Ficovych predvolebnych kecov nedokazali naplnit takmer nic. Vsetko co robia robia iba naoko, stavaju potemkinovsku dedinu, zahlcuju media reklamnymi sotmi na svoj vlastny kvaziuspech a sposobili iba neuveritelny chaos abordel. Jedini komu pomohli boli ich spriatelene skupiny pocinajuc velkokapitalom, rozpoctovymi zamestnancami a konciac marketingovo cielenymi komunitami volicov, ktore nakupuju socialnymi balickami.
1/1