Názory čitateľov


Názory k článku:
Stratená generácia: Sú mladí, vzdelaní a utláčaní

28. 1. 2016   MV
Po revolúcii sa roztrhlo vvrece s teóriami mladí - starí, ale ich vtedajší autori sú dnes v situácii, že ich skúšajú pred dôchodkom. Treba si položiť otázku, prečo nevznikajú nové pracovné príleýitosti, prečo je pracovný trh tak deformovaný a prečo sa na druhej strane dôchodkový vek posúva podľa priemerného veku dožitia a teda sa vynakladá nemalé úsilie udržať ľudí v pracovnom procese bez ohľadu na ich zdravotný stav? Aj keď príde supergeniálna generácia omega, nebude môcť zrušiť všetky vybudované pracovné vzťahy.
30. 1. 2016   Lolo
Cele problem je cisto ekologicky.
Dnes EU, ani Slovakistan, ako kolonia, nema ekologicke riesenie na ucinnu a bezodpadovu recyklaciu starych, nevzdelanych a preferovanych.
Mozno je problem v tom, preco sa posuva vek odchodu do dochodku, v tom, ze stary a starsi, su lepsimi spotrebitelmi a neucinnymi zdrojmi, ktory spotrebovavaju, adekvatne svojmu veku sluzby, energie, alebo ich tradicne potreby, maju asi rozhodujuci vplyv na prijmy statu.
Mlady su prilis ekologicky a prilis rozhladeny, lucne kvety pozierajuce monstra, ktore nevytvaraju, okrem obrovskeho nicotna, avsak z potrebou obrovskeho datoveho toku, len sposoby, ako sa vyhnut praci.
A ty co pracovat chcu, maju obavy zo starych, ktory uz kadeco preskakali a vedia cerstvych inzinierov strcit do vacku nie pouckami, ale praxou.
Potom vznika nenavist. Ale ako som povedal, je to len a len o ekologii.
27. 1. 2016   Rypák
Zem je schopná uživiť slušne miliardu ľudí.Koľko nás je?...
27. 1. 2016   anonym
Nie mladí ľudia spúšťajú revolúcie, ale nadácie a organizácie a niektoré veľvyslanectvá, ktoré iba týchto mladých využijú. Samotní mladí ľudia nie sú schopní zorganizovať, zafinancovať revolúciu. Oni sú iba tými, ktorých bude vidieť a o ktorých sa bude písať v mainstreame.
27. 1. 2016   Ondatra
Problem je aj v tom ze vela ludi dochodkoveho veku nadalej pracuje a to aj na tych najvyssich miestach a mladym uberaju miesta. Za socika ked prisiel cas na dochodok dostal si z pracoviska odmenu a padil si na dochodok ale predtym si musel zaucit svojho nastupcu.
27. 1. 2016   Lolo
Podla mna, je to velmi jednoduche.
Na planete je nas prilis vela.
Mlada generacia Y, musi bojovat o svoje miesto na slnku, o vodu, priestor a jedlo.
Pouzivaju vsak nespravne nastroje, obvykle informacne technologie ich izoluju, do sveta, kde su vyluceny do socialnych sieti, ich zivot sa toci okolo koryta z fastfoodovym zradlom, zasuvky elektrickej, pripojenia na internet a miest, kde si spravia selfie.
Tento neustaly pochod v kruhu, ich inteligencia vysvetluje ako "racionalne spravanie"..
Avsak skutocnost je taka, ze su len generatory nicoho z velkou ucinnostou, kde odpadove teplo, sa transformuje na zakladne zivotne potreby. Cim ucinnejsie vyrabaju nic, tym menej odpadoveho tepla vznika.
My stary, sice nevieme vyrabat ucinne, ekologicky, vznika spusta odpadu a jeden z produktov nasej neucinnej vyroby nicoho, je prave ona generacia Y.
27. 1. 2016   Yco
Pozor na gramatiku. ;)
27. 1. 2016   Murkoslav
Čo tu trepete ? Akých 42 EUR. To je článok z roku 1992 ? V Číne je mestských častiach priemerná mesačná mzda 650 EUR.
27. 1. 2016   Johhny
tych 42 eur je za jeden deň, čo za 20 dní predstavuje, okolo 800 eur...
27. 1. 2016   eurobordel
JE POTREBNE ODSTRANIT SKUR..vysynkov z vlád, uradov aj z verejneho zivota a nahradit novou generaciou! Netvrdim vsak ze cela stara generacia je na nic! Iba ked vidim ako stri chuji vladnu v nasej vlade a parlamente tak ma tu utvrdzuje v tomto nazore...A je jedno ako pojdu ci dobrovolne alebo ich treba odtial vykopat!
27. 1. 2016   Yco
Včera sme si práve so ženou povedali, akí mladí sú dnes politici? medzi 35 - 45 ich nájdeme dosť... Chápem, že je to vec pohľadu, a ten môj je, že dnes minimálne v SR je dosť mladých politikov. Bohužiaľ, budem parafrázovať pána Kňažka: Možno starého psa novým kúskom nenaučíš, ale mladý pes sa tým starým kúskom naučí...
27. 1. 2016   Katka
Zdá sa, že svetové elity sa obávajú frustrácie mladých z nezamestnanosti a z nemožnosti založiť si rodinu z finančných dôvodov. Je smiešne, že na ilustráciu autor použil príklad mladého zamestnanca z Číny a nie zo západnej Európy. Popisované problémy totiž patria medzi typické znaky kapitalizmu. A najväčšie obavy vyslovuje autor z toho, aby mladí náhodou nepochopili, že ich problémy súvisia s kapitalistickým režimom a nezmysleli si urobiť revolúciu smerom k socializmu.
Napriek plánovitému vymývaniu mozgov už od predškolského veku príde čas, keď mladí pochopia, že na vine nie sú "starí, ktorí im berú prácu", ale samotný kapitalistický režim.
27. 1. 2016   anonym
najviac vymyty mozok maju pohrobkovia komunizmu. dnesny 50 a viac rocny na slovensku.
co ti je smiesne na tom ze autor pouzil ako priklad cinana??
asi tito nesedi do tvojich vymytych mozgov ze cina je kapitalisticka. robi tam kopa slovakov dnes, hlavne v it.. katka vies picu o tom ako je to naozaj vo svete a aj doma.sedis dakde na nete ako anonym a uz nikde nerobis a necestujes lebo by ta realny obraz zivota sklamal. preto zostavas vo svojom svete iluzii ze komunizmus ci take niecoje dobre.
rezim tvoria ludia. to nieje nejaka mantra ci duch co robi zle ludom. mladym ludom robia zle rezim-ludia-stary ludia zo zlym zmyslanim
28. 1. 2016   nahnevany
Komunizmus nikdy a nikde neexistoval.
1/1