Názory čitateľov


Názory k článku:
Hypotekárne úvery sú hlavným rizikom pre banky v eurozóne

25. 1. 2016   Lolo
No to, co tvrdia, by bola vcelku pravda..
prijaté opatrenia v duchu opatrnosti však doposiaľ odvrátili nepriaznivý scenár. Uviedla to šéfka bankového dohľadu ECB Daniele Nouyová...
Ale bankstri idu az uplne na krv, pretoze vedia, ze hypoteky su posledny zdroj ako ohlodat ludi az na kost.
A najma vo vychodnych koloniach EU, kde ludia zarabaju zlomkove platy, takze nedokazu bez uveru, alebo hypoteky kupit nemovitost.
Princip by ale mal byt taky, ze bud budu celoplosne poskytovat bankstri uvery chudakom aj na zapade, teda prijmovej skupine pod minimalnou mzdou, alebo budu uvery poskytovat podla stanovenych modelov materskych bank na zapade, teda neposkytovat hypoteky ludom v nizkej prijmovej hladine z minimalnou mzdou.
V germanii je minimalka 9eur na hodinu a banstri vam nesmu vydat ani kreditnu kartu, ku vedenemu uctu, yiaden kontokorent a hypoteku celkom isto nie.
V Slovakistane rodine, ktora ma menej ako houno, radi daju hypoteku, najma na novostavbu, pretzoze maju bankstri takmer uplnu istotu, ze v kazdom pripade na tom zarobia, aj ked by prisli o viac ako 70% hodnoty poskytnuteho uveru, pretoze im ostava najma poda, pod budou, ktora nema ziadnu hodnotu, je len tarchou pozemku.
Je to krasne vidno na developkarskych a banksterskych orgiach, napriklad na kupeloch central, Kablovke, gumonke, Dynamit Nobel... Ako dokazali banstri vytazit z nicoho, obrovske projekty, ktore zas raz sa rozpadnu na prach, ale poda pod tym, aj ked kontaminovana, je stale jedno velke pieskovisko- stavenisko.
Riziko pre bankstrov neplynie ziadne. Niesu to totiz peniaze, ktore by banka vlastnila, povatsinou su to virtualne peniaze, vytvorene z nicoho, len ludia tomu vytvoria pridanu hodnotu, ktora sanavyse este ja zdanuje..
Kde je ten nahnevany?
1/1