Názory čitateľov


Názory k článku:
Nekontrolovateľný príliv migrantov: Európania v 18. a 19. storočí osídľovali svet, teraz svet osídľuje Európu

13. 1. 2016   bronski
Pochopiť chovanie imigrantov pomôže prečítanie knihy Tabu v sociálných vědách od Petra Bakalářa.
13. 1. 2016   Szekeres
moja skusenost: tato kniha je prakticky nezohnatelna...v knizniciach. Jeden vytlacok maju, aj ten niekto po mesiaci ukradne..nove prirastky sa nikto roky neunuva obstarat...hmmm
13. 1. 2016   Lolo
Najzaujimavejsie na tomto probleme migracie a optimizme "pracovnej sily" je to, ze europa ma miliony nezamestnanych a tyto su nadbytocny a novo prichodzimi sa to tiez nemoze vyriesit, pretoze pre nich praca nieje rovnako.
Je to vidno i Frantikov, kde druha generacia, teda deti migrantov, maju rovnake houno a este vatsie, ako ich rodicia.
Netvrdim, ze vsetci migranti su darmozraci, nieco ich zivit, praci podobne muselo aj tam od kial prisli, ale problem je v tom, ze ich tradicny sposob zivota, je diametralne odlisny, od toho europskeho a ich pracovny vykon a nasadenie, je adekvatne podnebnemu pasmu, kde nemusia kurit a starat sa o to, aby nezmrzli.
Je to chudoba z juhu, ktora svoje navyky a pracovne maniere tazko uplatni v europe, kde panuju ine podmienky zivota a podnebie je daleko surovsie, najma v zime a uroda je len raz do roka a treba sa velmi ponahlat zo vsetkym.
Pracovne tempo, je adekvatne tlaku prirodnych podmienok.
Navyse naprik tomu, ze vymierame, aj tak nas tu je stale privela. Novoprichodzi to niako nezlepsia.
13. 1. 2016   brodske@gmail.com
je tažke porovnávať imigraciu v 18 storočí s imigraciou v súčastnosti ...stací si pozriet vtedajsiu populáciu ... v sučastnosti je nas uz tak vela ze by sme potrebovali preriediť nie este doplnit afričanmi ...
a imigranti v minulosti museli tvrdo makat ako príbehy slovakov z americky, robili v baniach a podobne, ukážte mi araba co by isiel makat do bane, dalsia vec je kvalifikacia... naco nam bude dalsich milion nekvalifikovanych ... znečistovačov prostredia ...
13. 1. 2016   Szekeres
a preco by ma arab makat v bani? Dnes. A tu. Arab bude makat ako manazer...aby co najefektivnejsie zorganizoval ako vyuzit tvoj pracovny potencial.
13. 1. 2016   fero z BA
základným právom každého človeka musí byť právo vybrať si miesto pre život. Ak hovoríme o civilizovanej spoločnosti. Všetky negatíva, ktoré zažívame sú len neschopnosťou štátu riešiť problémy a to hlavne silových zložiek, ktoré musia zabezpečiť bezpečnosť všetkých v ktorejkoľvek krajine. Ak to nevedia, tak je to ich chyba a neschopnosť politikov zabezpečiť právo a poriadok na území štátu. Uzatváranie hraníc je hlúposť
12. 1. 2016   kakadu
Nech si osídľujú kolonistov Britov, Španielov, Belgičanov, Holanďanov, Francúzov
a na Slovensko nech zabudnú, lebo ich odrazíme ako Turkov naši predkovia
12. 1. 2016   loktibrada
cele starocia europania kolonizovali svet, rozkradali, vyvrazdovali cele narody, zotročovali ludí, tak nech sa teraz nečuduju ze sa to vsetko tlaci do europy. zasiali vietor, tak teraz budu žat búrku.....vlastne tí migranti si idu iba pre svoje.......
12. 1. 2016   G.S.
Takže Anglosasi sa rozliezli po celom svete, vyvraždili pôvodné obyvateľstvo a my zato máme dnes strpieť nelegálnych migrantov? Figu borovú. Berte si ich k sebe, ak máte konečne pocit viny z vašich zločinov.
12. 1. 2016   Lolo
No ako samozvany odbornik, archeoekonom, napisem asi tolko, ze spolocenstva antiky a davnoveku, ked sa blizil ich zanik, poskytovali svojou existenciu isty potencial vsetkeho mozneho a pri nasledujucej destrukcii tento potencial vyuzili najazdnici a to co bolo mozne odniest, aj vydrancovali.
To co bolo prilis tazke a nepredajne, nechali tak.
Pyramidy olupali z granitu, zvysok ostal.
Ostatne zavial piesok.
Vedomosti sa zaudli a rovnako to plati aj o antike, alebo narodoch juznej ameriky.
Europu caka podobny osud.
Europa nema energeticky potencial, vatsina plochy uzemia, je vydrancovana z nerastnych zdrojov a je tu prilis zima a toto podnebne pasmo neumoznuje z cisto prirodnych zdrojov, ako je drevo v pripade paliva, prezit viac ako 50 mil. chudakov.
Vsetko navyse bude bud hladovat, alebo klepat kosu.
Jedine co zatial mame, su fosilne paliva, ale tie musime dovazat a aj na ne zarobit.
Avsak energy poverty uz dnes je velka skupina obyvatelov, ktory si na svoj zivot zarabaju tazko a energie sa stavaju pridrahymi, ak v konecnej forme maju zabezpecit prezitie.
12. 1. 2016   MV
Čo nám pomôžu historické paralely k dobe, keď boli na svete 2 miliardy ľudí? Možno by pomohla príprava žalôb na zločincov, ktorí tento stav umožnili a naďalej ho tolerujú napriek tomu, že vedia kam smeruje. Treba ich podať ihneď len čo im oprávnení voliči a nie nejaká privandrovalá chamraď vezmú mandát a vykopnú ich z úradu, zabavia majetok na náhradu škôd obetiam invázie.
1/1