Názory čitateľov


Názory k článku:
1.1.2016 Štátna prémia bude v tomto roku vo výške 5 %, maximálna suma sa nemení

1. 1. 2016   anonym
treba založiť skutočne slovenskú banku kde budú všetky peniaze slovákov prevedené do nej následky sú jasné ostatné padnú je to systém trhovej ekonomiky ktoré nastolili po 89 roku akonečne dostanú to čo im patrí pád
1. 1. 2016   Qerulant
Samozrejme: súhlas. A tiež založiť slovenskú poisťovňu!
4. 1. 2016   Katka
To sa nepodarí, lebo hneď, ako by začala vykazovať zisky, by ju prvá pravicová vláda sprivatizovala...
8. 1. 2016   anonym
Ak by takúto banku založili ľudia s podobnými ekonomickými vedomosťami ako ty, tak s pánom bohom
1. 1. 2016   Katka
Stavebné sporenie je už len pre bohatých. Tí, čo si dokážu ročne ušetriť viac ako 1300 Eur, je minimum. Teda, štát v konečnom dôsledku podporuje bohatých namiesto toho, aby pomáhal chudobným.
2. 1. 2016   naj7
110 eur sa neda mesacne usetrit?
Treba potom zmenit zamestnavatela. Alebo zivotny styl.
4. 1. 2016   Szekeres
Ha!...blby, blbsi,...a naj7blbsi
1. 1. 2016   Praktik
pre MONROE - funguje to inak. Stavebna sporitelna je len prizivnik v systeme. Ona nerozhoduje o premii. Tu urcuje a vyplaca stat, ktory kazdym rokom urcuje vyssiu a vyssiu sumu potrebnu na sporenie, takze sa stavebne sporenie stava coraz menej oblubene a smeruje to postupne len k jeho zaniku. Nebyt statnej premie, tak ani tie stavebne sporitelne neexistuju, lebo nikto by tam bez premie peniaze nedaval. Naviac tieto sporitelne nefunguju ako klasicke banky, maju mat nizsie naklady, ale kludne okradaju zo statneho a sukromneho, ze si pytaju poplatky za vedenie uctu. Pritom existuju banky, ktore poplatky pre bezne ucty nemusia zavadzat a podobne institucie, akou su stavebne sporitelne s nizsimi nakladmi, si kludne uctuju. Zoberu tak svoju ciastku zo statnej premie.
Este k vyske sporenia - tu neurcuje PSS a neni povinna. Dokonca neni splatna ani mesacne. Mozes si ju kludne platit aj raz rocne. Alebo nemusis nasporit ziadnu sumu. Len si budu aj tak strhavat svoje mesacne poplatky nadalej.
2. 1. 2016   Monroe
No, mám to z vlastnej skúsenosti, je pravda, že nemusíš sporiť mesačne, ale keď som podpísala zmluvu, stačilo ročne vložiť 600 eur, aby mi priznali sľubovanú preémiu, v š.roku sporenia už som musela vložiť aspoň 770 eur, aby to tak bolo , no a v6. roku sporenia to bolo až 1200 eur, tak potom ako platí niečo "podpísané" na začiatku, keď to na konci už nie je pravda??? Takto to bolo v mojom prípade. A potom nasleduje tortúra s vyplatením, ale to je zasa o inom. Musíš prísť "presne " 1 mesiac pred skončením sporenia, keď žiadaš o výplatu, keby si bola napr. v nemocnici,máš smolu....tak ľahko sa TVojich našetrených peňazí nedočkáš....
3. 1. 2016   Dede
Máš garantováný úrok nie výšku št. prémie a vypoveď možeš spraviť kedykolvek po 6-tich rolích sporenia. Tak prosím nepíš tu hluposti ale prečitaj si všeobecne podmienky.
4. 1. 2016   Szekeres
ani urok nemas garantovany. Existuju iste postupy podvodneho jednania banky, ktorymi ta on relativne bez problemu dokazu pripravit.
8. 1. 2016   anonym
O úrok prídeš iba keď budeš žiadať o pôžičku a aj potom to stále závisí hlavne od Teba. Ak pristúpiš na vyšiu úrokovú mieru pri úvere, vôbec nemusíš prísť o nasporenú sumu z úrokov. Len sám musíš vedieť, čo od stavebného sporenia chceš.
Mňa napríklad pred asi 5-timi rokmi v PSS nútili na zmenu starej zmluvy, kde som mal uvedený 3-percentný úrok (okrem štatnej prémie). Nepristúpil som a tak mi PSS vypláca stále 3% úrok.
To čo písal Monroe sú hlúposti. Sporiteľ nemusí vôbec nič. Nemusí vôbec vkladať peniaze. Ja osobne vždy vkladám peniaze iba raz na konci roka. Suma na maximálnu štátnu prémiu sa však každý rok zvyšuje -to je pravda. Leže toto si neurčujú sporiteľne sami ale toto určuje štát - keďže štát vypláca štátnu prémiu.
15. 12. 2016   anton
ok,len po 6-tich rokoch Ti zmenia úrok z 3% na 2%(pozri si podmienky).Mňa tiež nútili,nesúhlasil som,tak mi dali nižšie % na základe toho,že uplynula 6-ročné obdobie viazanosti.
1. 1. 2016   Lolo
Je uzasne, ako prichadzame o peniaze, ktore pracuju za nas, pre inych..
1. 1. 2016   Monroe
Treba napísať aj o tom,ako to celé funguje.Zazmluvníš si niečo, a potom v priebehu doby sporenia PSS zmení výšku sumy, ktorú musí sporiteľ v danom roku nasporiť, aby túto prémiu dostal.V minulom roku sa mesačná suma zmenila z pôvodných 50 eur na 100 eur mesačne, a to je teda dosť veľký rozdiel!!!
1. 1. 2016   Katka
Presne, nové pravidlá by sa mali vzťahovať na nové zmluvy a nie na už existujúce zmluvy. To čo je za systém, v priebehu ktorého sa menia pravidlá hry?
4. 1. 2016   Szekeres
Ha! Ha! je to standardny slovensky model riadenia spolocnosti pocinajuc zakonmi a konciac internymi nariadeniami rozvodnych zavodov a operatorov - retroaktivita? No problem!
3. 1. 2016   Dede
Ešte ráz ty zmluvny znalec, výšku št. prémie určuje štát nie SS. PSS pravidla nemeni od podpisu zmluvy do 6-tich rokov sporenia len štát určuje percentuálne výšku št. prémie. Pre tento rok je 5% z vkladu maximalne však 1327,80€ aby si dostal st. prémie 66,39€. Keď nevieš skus tie VP. alebo sa dakoho mudrejšieho spitaj. A nie jeden hlupák povie a druhý napíše.
1. 1. 2016   +++
dostaneš max.prémiu a na poplatkoch ti zoberú.
8. 1. 2016   anonym
Hej poplatky sú dosť veľké - 1€. Tzn. dostaneš 60€ na prémii a vyplatíš 12€ na poplatkoch. Stále si v pluse 48€ plus máš k tomu úroky.
1. 3. 2017   Hana
prišiel mi výpis z účtu za 2016, napriek tomu, že som vložila 1300€, mi nebola pripísaná štátna prémie a cieľovú sumu som nepresiahla a ani nevyberala. Nemáte niekto podobný problém?
1/1