Názory čitateľov


Názory k článku:
Neobývaná miestnosť je len zbytočne drahý vzduch: Ponaučenia, ktoré vám prinesie život v malom byte

18. 12. 2015   MV
Naivní chudobní vždy experimentovali s počtom detí a potom kričia všetci mi pomáhajte, ale tak sa to už nehrá, preľudnenosť je realita, ktorú nám idú importovať. Bude sa bývať aj v slumoch.
18. 12. 2015   anonym
dalsi hlupi clanok urceny na to, aby sa bezni clovek uskromnil a bohati mohol dostat aj jeho cast penazi. preco v tom clanku nepisete, ako si od statu/zamestnavatel a pytat viac penazi. ak si zamestnavatel nenecha tolko penazi pre seba a stat nevypyta tolko dani z primu, moze sa aj takyto bezni clovek mat lepsie a nemusi potom setrit sam na sebe. ved naco maju statni uradnici auta za 60tisic ked im staci auto za 10tisic? takisto sefovia firiem, atd atd ...
18. 12. 2015   teodor
nech sa len uskromni, ma tam aspon 6 surfov na fotke
18. 12. 2015   jajboli
Byť to môj muž, tak ho bijem. Tak narobí si decká a nechá ich bývať v garsónke? Tento článok mi pripadá ako odôvodňovanie si sám sebe, prečo tak dlho býval v zúfalých podmienkach. Nič horšie ako neschopný muž a žena, ktorá ho nevie dokopať k normálnemu bývaniu.
18. 12. 2015   Reskátor
Ani si nevieš predstaviť,napriek tomu že som muž, ako silno zdieľam tvoj názor. Jednoducho neznášam takýchto nezodpovedných ľudí. "Druhé dieťa sa im narodilo skôr, ako plánovali" Toto iba potvrdzuje že sex je zábava pre chudobných. My bohatí radšej pijeme :D
18. 12. 2015   teo
mozno nemoze pit ;)
18. 12. 2015   Lolo
Ja osobne suhlasim z tym, ze vatsina ludi dnes nechape, ze si kupuje na drahe hypoteky vzduch, ktory je pritazou v kazdom ohlade. Najomne byvanie, hoci aj v malom byte, je flexibilnejsie a daleko menej obmedzujuce, ako vlastnictvo bytu, ktory nas zafixuje na dlhu dobu na jednom mieste.
Lenze toto v Slovakistane nefunguje, jednak ako trh z najomnymi bytmi z regulovanym najomnym, jednak preto, ze 40 rokov totality mali ludia problem nedostatku bytov a tiez preto, ze ludia nechapu, ze byvat sa daj v maringotke, alebo roadhouse, lenze to za byvanie nepovazuju. Navyse u nas vdaka tomu, ze ludia by v tych budach a roznych slumoch byvali radsej, z dovodu dostupnosti, mame zakony, ktore to eliminuju. Priklad z praxe, u nas vam na roadhose, alebo kontajnerovy dom montovany, nedaju popisne cislo a neprihlasite si trvaly pobyt, pokial to neskolaudujete ako stavbu, co v praxi nieje mozne. V zahranici bezna vec, v GB nadstandard, taky mobilheim, ale u nas na trvale byvanie ohrdany sposob..
Kazdy chce mat budu murovanu ako hrad.
A nadrozmerne palacove luxusne byty, velkosti, ako za prvej republiky, lenze vtedy v tych bytoch zili mnohopocetne rodiny a este aj sluzobnictvo..
18. 12. 2015   Zuzana321
Lolo, more hop čip čiči. Už by si si mohol kúpiť konský záprah a odtiahnuť zo Slovenska. Nahlás sa v Nemecku ako utečenec. Vďaka farbe tvojej predkožky ti aj uveria.
18. 12. 2015   Lolo
No moj problem je, ze som moc biely a stary.
Ale skusal som sa tento rok kupat vo vyvare z orechovych supiek, aj si narast dlhu bradu, i vlasy, ale stale nevyzeram na araba, lebo mam modre oci a som prilis nordicky typ.
Ale karavan mam, takze ak to inak nepojde, poziadam o azyl, spisujem uz desiatky rokov krivdy, ktore na mne pacha system, obavam sa vsak, ze bud ma zavru, ako precedens, aby som nesiel prikladom nasim dochodcom, ktory by dostali v Germanii aspon 3x najest, sprchu a stan z ohrievacom, na rozdiel od Slovakistanu, kde musia z nicoho este vsetko doplacat..
Mna bytova vymera netrapi, podla potreby, si priparkujem maringotku. Ale to nieje cesta, skor nudza.
A co sa tyka deti, na tie nieje nikdy vhodna doba.
Preto maju Neoeuropania nad nami vyhodu, rovnako ako nasi hnedoslovakistanci, pretoze oni neriesia zajtra, ale pudovo si vyrobia deti, ktore sem tam preziju, bez ohladu na to, ci vobec budu v zivote niekedy pracovat, alebo vatsinou ani nie..
My biely sa snazime vztvorit detom lepsiu existenciu a vychadzaju nam stoho snazenia len obezne sociopaticke obludy, ktore maju VS, obsedene zadky od pocitacov a nedokazu sa zaradit do spolocnosti rovnako, ako tie hnede masy, ale na rozdiel od nich, ziju z penazi nas rodicov a nie zo zatial stedreho socialneho systemu.
A ponevieraju sa po nasich nadmerecnych bytoch a na miesto chlpov zo psov a maciek, pustaju same bludy a na miesto pedigree pal, alebo whiskasu, chcu ajfouny, tablety, LTE pripojenie..
Tak o com je dnesna doba?
Ak nam hrozi zanik, mozeme si za to sami.
18. 12. 2015   fero z BA
v SR veru nič nefunguje, veľkometrážne bývanie mám, ale problém je so služobníctvom. slovači sa nechce robiť
18. 12. 2015   Szekeres
zase si domotany. slovaci sa iba nechce "robit" na arogantnych chrapunov. Ked muozu robit "na svojom" byvaju obvykle celkom robotni.
18. 12. 2015   Amelia
par odkazov a vacsinou na Teba Lolo.Ludia ,zijuci vylucne na Slovensku si predstavuju ,ze svet sa bude prisposobovat Slovensku,nakoniec iny pohlad nemaju.Dobry clanok,byvala som aj vo velkom dome,aj v garsonke,situacia ma donutila k obom.Pre mna je dostacujuce lokalita a podnebie,vacsinu roka netreba kurit,trocha viac klimatizacie,cca 4 mesiace cez den,2 aj v noci.Na aute netreba menit zimne gumy a skrine na kabaty,cizmy a celu zimnu vybavu nepotrebujem.!Vsetk o na lyzovacku Vam pozicaju priamom na svahu. Izbu s malou,na slovenske pomery,funkcnou kupelnou mam pre hosti a vacsinu casu travim aj tak v zamestnani,alebo vonku vdaka podnebiu.Ked sa rozhodnem odstahovat,zabudova ne skrine budu samozrejmostou.S bytom je to podobne ako s autom.Niekto musi mat Hummer na presuvanie sa v meste ,niekto malinky Hybrid.Kazdy nech sa rozhodne sam.Rodina s 2 detmi nepotrebuje ovela viac.
18. 12. 2015   Lolo
Ja stale tvrdim, ze najlepsie je pre deti, ak vyrastaju v karavane a naucia sa na miesto toaletneho papiera, pouzivat lopuchy.. Len u nas je to tabu..
Vzhladom na vek, je mi mnoho veci, uz uplne volnych, avsak neznamena to, ze som uplne apaticky, pretoze ja si pamatam dobu, ked v jednom byte, zili aj tri rodiny. A stacila im jedna spolocna kupelna, jeden zachod na pavlaci a neboli to cigani.. Dnes uz je vsetko inak.
Dve deti su malo na jednu rodinu, aby europa prezila, museli by mat ludia 2,5 dietata, no lepsie zaokruhlit na cele cislo vyssie. Aj ked na jednom 0,5 neuplnom, by sa usetrili papuce, alebo ciapka..
18. 12. 2015   fero z BA
úplná hlúposť, kde chudoba robí zo svojich nedostatkov cnosť. Článok samozrejme padne na úžitok slovači, ktorá žije v králikárňach a nízkometrážne králikárne si naďalej kupuje. Podľa štatistík je v SR obytná plocha na 1 obyvateľa zúfalo nízka, ale takéto štatistiky sa v SR nenosia. Dôležité je, aby bolo lacné pivo a bôčik
18. 12. 2015   Szekeres
predposledna veta: jedna veta a hned popiera sama seba...
18. 12. 2015   fero z BA
tou štatistkou sa nikto nechváli a nie je medializovaná tak ako ficove balíčky
18. 12. 2015   Reskátor
Imbecil, degeš, atď...
Hlavne si si mal tie surfy strčiť do postele. Nahoniť ženu a nemať pritom na bývanie, potom ju znova nahoniť, to je také cigánske...
1/1