Názory čitateľov


Názory k článku:
Hotovosť postupne končí: Banky vám tak dokážu ľahšie siahnuť na úspory

3. 12. 2015   anonym
ked mi ukradnu zlato, su zlodeji. Ked mi inflaciou, ktora musi byt aspon 3% znehodnotia majetok, su zlodeji, ale vravia si financnici. Ked ma orabuju posunutim desatinnej ciarky na zostatku uctu dolava a na dlhu posunom doprava, je to v poriadku? Zlodej kradne od jednotlivcov. Inflacia kradne od vsetkych, ale len v percentach. Ked skonci hotovost, ani Turci tak nerabovali. Dojde k najvacsiemu orabovaniusvetovej poppulacie - a to bvez milosti zasluzi ELIMINACIU, nie depopulaciu. Skodna sa aj v prirode musi elimiinovat.
3. 12. 2015   74ms
Poslednou odovzdanou bankovkou alebo mincou, ľudia stratia slobodu
3. 12. 2015   pozorovatel
Mrzí ma, že to píšem ale v praxi asi nikdy nedosiahneš slobodu a nezávislosť, ku ktorej podvedome inklinuješ. Štát má totižto nástroje, ktorými presadí
stanovené politiky napr. povinné kontingenty, konfiškácia majetku, zdaňovanie, nútené práce alebo cenzúra, manipulácia s verejnou mienkou, pozitívna diskriminácia cieľových skupín, preferovanie imigracie pred reprodukciou. Najnovšia pikoška v tomto regióne sú napr. reverzné hypotéky ( politika ako legálne preniesť dlhové otroctvo na nasledujúce generácie tzv. debt bondage) prezentované ako štvrtý dochodkový pilier. Nikdo si neuvedomuje, že záporné úrokové sadzby sú v svojej podstate skrytá daň. Financuješ ňou rizikové správanie sa bánk, ktoré ďalej požičiavajú peniaze do ekonomicky nenávratných projektov. Zisky sú kapitalizované a straty prenesené na daňového poplatníka (https://www.youtub e (dot) com/watch?v=YbD-omi r4c0)
Politika záporných sadzieb je experimentom. Efekt ale môže byť opačný. Ľudia budú ešte viac sporiť a vyhľadávať ľahko prenosné aktíva (zlato) alebo substitúty (kryptomeny) a to nie z dôvodu záporných sadzieb ale neistoty, ktorá začne dlhodobo vládnuť na deformovanom trhu.
3. 12. 2015   mmm
Plaťťe hotovosťou...
3. 12. 2015   vykradac_bytov
Ano! Ano!
3. 12. 2015   Szekeres
ja tomuto stale nerozumiem. Ale niet sa co cudovat, brainwashingu vlastne nie je co rozumiet...Ved je predsa ulohou bank aby prostriedky sporitelov investovali do ekonomiky. Preco teda sa pokusa masineria neustale vyvijat nejake tlaky na sporitelov?????? !!!!! Nech si to fasisti v bruseli(berline) a v bratislave ..vynegociuju s bankami (mafianskymi pracovnami penazi)!!!
3. 12. 2015   anonym
uspory? A co dotacie, ucelovo davane do ekonomiky ale nie priamo podnikom / rodinam na podporu podnikani aci domacej spotreby, ale bankam, aby este klahsie zadlzili ludstvo...
3. 12. 2015   jano
nikdy papierove nezaniknu, nakolko by automaticky zrusili korupciu a to si politici nenechaju ujst....jedine zeby nastal NWO a boli by sme otroci, ale to by sme peniaze opat nepotrebovali, lebo vsetko by bolo na pridel
3. 12. 2015   Szekeres
korupcia sa uz davno odohrava vaecsinou barterom...
3. 12. 2015   125
Presne toto som chcel napísať - v pohode si odides zo štátnej funkcie a čistou náhodou sa zamestnas vo firme ktorej si odklepol zákazku a potom si v klude vyberies svoju províziu. Dnes nikto nebude chodiť za tebou s obalkou - teda ak to nie je podobný blbec ako ten co chce uplatnit toho šéfa burzy ;).
3. 12. 2015   End
Koniec hotovosti= zaciatok konca.
Uplna kontrola obyvatelov. Ak sa neprisposobis, sup s tebou do nejakeho napravneho, koncetracneho tabora. Pekna buducnost nas caka.
3. 12. 2015   palo
aj keď mám rád nové technológie, čo sa týka peňazí, som veľmi konzervatívny, takže peniaze si vyberám a platím v hotovosti, kartu používam zriedka, nikto nebude sledovať moje nákupné zvyklosti
3. 12. 2015   821
Clovece to je rovnaká paranoja ako pri používaní Internetu, každý sa môže na teba vykaslat, že co ty nakupujes.
3. 12. 2015   fero z BA
to nie je paranoja, to je normálne a rozumné konanie
3. 12. 2015   on je lakomý žid
smrť politikom a bankstrom
3. 12. 2015   Lolo
Problem je, ze v dnesnej dobe, sa neda verit ani tej hotovosti, takze ludia prejdu na alternativnu zmennu hotovost a to samozrejme bude postavene mimo zakon.
Pretoze aspon teda ja, neviem ako zvysok sveta, za tych 4000 USD musim prezit rok, alebo aj dva.
Ja zasadne odmietam bartrovat, pretoze jablka, hrusky, slivky a co ja viem co este sa da dopestovat v zahrade, chcem predavat a to prosim na cierno, pretoze aspon ja osobne mam pocit, ze ERP a ucet u banksterov, odkroja z mojej zahumienkovej almuzny privela do vackov tym, co si nezasluzia ine, ako smrt.
V tomto pripade zacinam chapat preco sa niekto bez ohladu na povolanie, fundament a presvedcenie, opase dynamitom a odpali sa pre radost, niekde v dave.
3. 12. 2015   106
Presne tak, dnes uz nie je žiadny problem používať nejakú náhradnú menu.
3. 12. 2015   Szekeres
a to ako...ktoru???
3. 12. 2015   2504
Zlato !? Napríklad :).
3. 12. 2015   Szekeres
???a drobne si budes po veceroch doma krajat pilkou na zelezo? Ako si budes overovat karaty pri kazdom nakupe? Budes so sebou nosit v kufriku chemicke nadobicko? Masineria ti skor ci neskor na zlato uvali DPH,...atd, atd.
4. 12. 2015   Lolo
Naco chemicke somariny, staci na to blby XRF spektrometer, maju ho v kazdom lepsom kovosrote...
www.spektrometr...
Nestoji to ani tolko, co vylet z krusinou do auparku_
10. 12. 2015   Szekeres
zaujimave! Pozriem sa na to. Ale som skeptik.
3. 12. 2015   Szekeres
ja uz som to tiez zacal chapat...
3. 12. 2015   fero z BA
samozrejme, že zločinci, teda politici by radi získali občanov do úplného područia, ale svet je rôzny a sú rôzne meny sveta, je zlato, je pôda, peniaze sa dajú meniť na čokoľvek zmysluplné. Je pravdou, že s peniazmi je to jednoduché, brániť sa ale zločincom a zlodejom, ktorí vedú krajiny je potrebné
1/2staršie