Názory čitateľov


Názory k článku:
Väčšina Slovákov svoje bývanie vlastní, patria medzi špičku krajín únie

29. 11. 2015   anonym
VLASTNI? vlastni tak ze vacsina mladych zije v domacnostiach s rodicmi,starymi rodicmi, pra rodicmi.praprapraro dicmi...a vysledok prieskumu? vsetci byvaju vo svojom! alebo sedia na obrovskych uverov a exekutori si madlia ruky!
28. 11. 2015   peter chmurovic
Neviem ako v inych lokalitach, ale v Londyne, velke percento ludi byva v prenajmoch. No nie preto ze by to chceli, ale preto ze ich to nuti ekonomicka situacia. Aby byvali musia platit najom, ten je casto vyssi ako splatky hypoteky a tak si na depozit a kupu bytu nemozu nasetrit a banka im hypoteku neda lebo nemaju na depozit. A tak su v bludnom kruhu.
Na druhej strane ty co nehnutelnos uz maju, postupne kupuju dalsiu a dalsiu, lebo im banka na zaklade majetku rada da dalsi uver a tak sa ich portfolio nabaluje.
28. 11. 2015   Lolo
Problem Slovakistanu je ten, ze sme chudobna krajina, kde sa rozpadol trh z najomnymi bytmi.
Su tu ale otazky, ktore stouto situaciou uzko suvisia..
Kolko ludi, kolko dlzi a aka je skutocna tarcha vlastnenia domu, alebo bytu, na uver?
Otazka druha je, kolko ludi, by nemalo kde byvat, keby prestali splacat, alebo by sa dostali do problemov, ktore nemusia vzniknut v SLovakistane?
Pretoze v chudobnej krajine, kde zajtra znamena vcera, je otazka byvania a saturacie na jednom mieste dost problematicka.
Znizuje flexibilitu ludi, efektivne sa stahovat za pracou, menit miesto pobytu, podla potreby.
To je velka nevyhoda, ktora znamena dalsi problem, ze clovek jednotlivec, alebo rodina, trpi este viac, pretoze vznikaju neprimerane vysoke naklady na dochadzanie za pracou, castokrat zivitel-ka rodiny chyba, ak vobec existuje. Dalsi problem vznika zo starymi ludmi, ktory sa nedokazu prestahovat za vatsim pohodlim, su saturovany vo vyludnenych obciach a mestach, kde chybaju mnohe zakladne potreby. Ich cena nemovitosti je smiesne nizka, nieje mozne vymenit niekolkogeneracny domcek, za byt v meste, navyse su vazby a navyky, ktore nieje jednoduche vyriesit.
Vysledkom su dalsie problemy, ktore sa kopia a nieje ich mozne riesit.
V zahranici, je uplne bezne, ze mlada rodina, alebo jednotlivec, na zaciatku svojej kariery, alebo samostatneho zivota si prenajima byt a tento meni, podla potreby a castokrat aj cele rodiny menia miesto pobytu, podla potreby skoly, zamestnania, sluzieb a podobne.
U nas je zas bezne, ze ludia si najma pri Blatisrave postavali v satelitnych obciach horizontalne panelaky a zvysok zivota travia v kolonach a zappchach, na periferii, kde su mizerne, alebo ziadne sluzby, deti musia vozit do skol a krizkov, seba do zamestnania a na to sa nabaluju dlasie a dalsie problemy, ako parkovanie, prepchate mesto autami, neprimerane vydaje, ktore v celkovych kalkulaciach prejavia az po rokoch, kedy predaj bytu v meste, znamena aj dvojnasobne zvysenie nakladov na zivot v satelite...
ale sme spokojny a stastny, zijeme, pokym mame za co...
28. 11. 2015   Petra
V iných europskych krajinách využívajú ľudia nájomné byty. Čo u nás prakticky neexistuje. Preto si Slováci byty a domy kupujú.
28. 11. 2015   cirus
tak sa urobil prieskum co urcite uvitala Merkelova a v zaujmu utekacov dovolenkovych ich nakvotuje do nasich domovov nasilu. Proste Brusel a Merkelova nariadi ,ze je to k prospechu Europy a budeme matnutenych podnajemnikov .pretoze ako by ich nastahovala do pamelakoveho bytu. Ty majitel rod.domu pojdes byvat do suterenu a budes mat hosta v tvojom kvartyru,co si si krvopotne aj s rodicmi postavil. Za to oni utekaci dovolenkovy dostanu vsetko zadarmo. Preco nejdu bojovat zo samopalom v ruke za svoju slobodu ,tak ako bojovali proti Nemcom nasi dedovia a otcovia. Ci im neni hamba ? Su to obycajny zradcovia svojho naroda. Kopu ich kamaradov co nemali peniaze na pochod do Europy ,zostali doma a musia vsetko trapenei s nasat ,ale zbabelci Syrskeho naroda ideu do Europy pre soc.davky ,ako im mozeme verit ked zradili svojich doma v Syrii a ked by nas napadla IS tu v Europe ,tak zase zbabelo zdupkaju inam?
1/1