Názory čitateľov


Názory k článku:
Mihál: Ľudia nedostanú po zvýšení minimálnej mzdy o 25 eur viac

26. 11. 2015   Szekeres
administrativa nemuoze zvysit odpocitatelnu polozku. A z coho by financovala tu armadu uradnikov a rezijnych zamestnancov financovanych statom a verejnymi zdrojmi? Po 4 rokoch je snad celkom jasne, ze cervena administrativa mafianov ako Richter aspol, tzv. "Meciarova pomsta" nie je nic ine iba bojova jednotka klientelistickeho zoskupenia - doktori, uradnictvo, niektore financne skupiny a farmabusiness..a operativne samozrejme vybrane lobbisticke skupiny (komory veskereho druhu) s dostatocnym vydieracim potencialom (momentalne sa pokusaju klasifikovat do tejto role zdravotne sestricky a ucitelia)
25. 11. 2015   Lolo
Kleptokracia a jej zakony v praxi..
Kto sa nagrga, zas len stat.
navyse naozaj zamestnanosti neprospieva zvysovanie minimalnej mzdy, lebo tento fenomen chudobneho dneska= este chudobnejsie zajtrajsky.
Tu je naozaj otazka, takmer Hamletovska, byt ci nebyt... zamestnany, mat ci nemat zamestnanie.
Pretoze ak sa v Slovakistane neoplati mnohym zamestnavatelom alebo SZCO pracovat za viac, ako minimalku, tak zysovanie onej minimalnej mzdy, nema ucel zvysenia prijmu zamestnancovi, alebo SZCO, ale je to paka Slovakistanskej kleptokracie, ako vypacit z otrokov a ich prace, len vyssie odvody.
Mnohy SZCO a sezonne zamestnany, maju niekedy menej, ako malo, len preto, ze si musia zaplatit tie odvody.
Nakoniec to vyzera tak, ze koli tym odvodom sa neoplati ani vykonavat precu, pretoze ich vyska je neumerna skutocnemu prijmu.
ale ma to druhu stranu, bez odvodov a dani, je v prdeli stat, poistovne a cely system je v prdeli..
26. 11. 2015   Szekeres
je pravda ze to vypada tak, ze odvody+dane su vzhladom k vynosom podnikatelskych moznosti v tejto kvazi ekonomike (manufakturnej kolonii) NEUTIAHNUTELNE. Ale nie je to nahodou tak, ze na vine mozno nie je vyska odvody+dane, ale vynosy ponikatelskych moznosti. A nie su tieto nahodou take nizke preto ze sme vazalskou kvazi ekonomikou zviazanou roznymi kvotami a ochranarskymi opatreniami na priemyselnych masineriach, ktorych sme sucastou - poslusnym kolieskom? Ano, narazam predovsetkym na priemyslenu masineriu v ktorej je firemnym jazykom nemcina. Na jednej strane sme poslusnym kolieskom tejto masinerie. Fico chodi do Berlina pomaly castejsie ako chodil Tiso, ale na druhej strane uvedena vyska minimalnej mzdy je iba zlomkom (nepisanej) minimalnej mzdy v austro/nemeckych ekonomikach ktorych sme poslusnym "subdodavatelom". A ako je mozne ze v tychto finalizacnych ekonomikach je i nasobne vyssia minimalna mzda UTIAHNUTELNA a nepredstavuje prekazku pre tamojsich zamestnavatelov?... a to tam ani nikdy nemali zavedenu tzv. rovnu dan..
1/1