Názory čitateľov


Názory k článku:
Čo o vás prezrádza váš plat a čo o vašom zamestnávateľovi

24. 11. 2015   Spidy
Skôr ako plat by sa malo zvážiť o každoročné (z)hodnotenie práce pracovníka o možnosti navýšenia mzdy...čo je väčšinou subjektívne...
23. 11. 2015   clovek244
len dalsia tupa nasprostasta pravicova propaganda
22. 11. 2015   ainemunys
Plat jedného zamestnanca o zamestnancovi nevypovedá takmer nič, môže vyvolávať dohady, závisť, ... .
Prezrádza výšku platu .
O zamestnávateľovi plat jedného zamestnanca taktiež nemá veľkú výpovednú hodnotu, avšak platy všetkých zamestnancov prezrádzajú o zamestnávateľovi takmer všetko ... .
Len pre zaujímavosť :
Jack Welch povedal : Čím lepšie pracujete, tým viac dostávate.
Príslovie hovorí : Na koňa, ktorý ťahá, nakladajú viac !
22. 11. 2015   cíferčan
Keď pracujete za podpriemerný plat,tak ste bojazlivý hlupáčik o čom Váš zamestnavateľ vie a k svojej spokojnosti to využíva
22. 11. 2015   Maros
Zamestnávatelia ušetria peniaze tým, že dávajú menej na platy zamestnancov
Vôbec to nie je v záujme firiem, aby platili svojim zamestnancom menej než je reálna hodnota ich práce, existuje tu totiž priveľké riziko zmeny zamestnania. Low to prepočítal, že hľadanie nového zamestnanca a jeho zaučenie, či rekvalifikácia vyjde zamestnávateľov na 150 percent ročného platu zabehnutého zamestnanca, niekedy aj viac.
Klamstvo roka,firmam je jedno vela veci,mam s tym bohate skusenosti a aj moji znamy a to robia bud vo vyrobe alebo v kancelarii.A preco ? Lebo to riadi Slovak a ten potaba takmer kazdu firmu .
22. 11. 2015   Vorlon embassador
A čo hovorí váš dôchodok o vašom štáte?
22. 11. 2015   Lolo
Vorlon embassador, dochodok je forma pasivneho prijmu.
Vypoveda o state presne to, co aj plat o nas pocas doby zamestnania a o byvalom zamestnavatelovi..
V pripade dochodcov to vypoveda o kvalitach nasho sposobu zivota v ohrade, no a nasledne o tom, ako kapitalizovali odvody v statnom systeme nastupci, alebo tupci? ktory uchvatili moc v RBM, alebo slovakistane..
Byvalych koloniach ZSSR, potom protektorate EHS, dnes koloniami EU..
22. 11. 2015   Lolo
Piklad velkej mzdovej nerovnosti v regionoch EU, je uplne jasny. Je to dosledok byrokratickej schopnosti, vytazovat z chudobnych regionov maximalny zisk, bez ohladu na dosledky ekonomickeho dopadu na obyvatelov.
Nikoho v eu nechce zaujimat, ake zivotne podmienky maju obyvatelia v regionoch, kazdy je ohrozeny, bez ohladu na vysku prijmu.
Ty, ktory maju vysoky prijem, su pod neustalym tlakom porovnovavania a hrozby prepadu ku chudobe a chudoba zas je tlacena ku extremne nizkym mzdam, vdaka vysokej nezamestnanosti.
Institut minimalnej mzdy, je velka somarina, lebo zasa v prvom rade len zvyraznuje rozdiely v regionoch.
Napriklad minimalka v Germanii, je 8eur-hod, co u nas nema mnohy podnikatel.
*Druha vec je, ze institut minimalnej mzdy, zatazuje nielen podnikatelov, ale aj samotnych pracujucich, ktory vdaka vysokym odvodom, dostavaju v podstate figu borovu. Tak su nuteny pracovat na cierno, bez poistenia zdravotneho a socialneho. Proste prezivaju od vyplaty k vyplate. Stat ma stoho najma v Slovakistane nesmiernu radost, pretoze moze zamestnat uradnikov z inspektoratu prace na kontroly, ktre iba odhalia spicku ladovca nasej hluposti.
22. 11. 2015   fero z BA
presne pre toto začína EU vyzerať tak, ako vyzerá --- socializmus naberá na sile a to je už rozbehnutý koniec prosperity EU
1/1