Názory čitateľov


Názory k článku:
Nemeckí ekonomickí experti: Okamžite ukončite kvantitatívne uvoľňovanie, hrozí riziko novej finančnej krízy!

17. 11. 2015   anonym
vseto su to len zdrapi papiera usd eur ani nie zdrapi vyrtualne na monitore nicim len cisielkami nekrytimy praznymi.
16. 11. 2015   Lolo
QE je legalna kradez uspor a devalvacia penazi ovcanov EU.
Problem je, ze je to europskou kleptokraciou vyhutany plan, ktory odobrila oligarchia, pretoze QE, umoznuje aktivne a rychlo odsavat, resp rozpustat a riedit, financie celej eurozony. Je to take metodicke, nechemicke frakovanie obeziva a najma uspor.
Avsak v dlhodobom horizonte, prinasa rovnake problemy, ako vysoka inflacia, avsak ty, co to spustili, maju dojem,ze to mozu riadit, alebo sa o tom snazia navonok presvedcit verejnost.
Principom a hlavnym motivom QE je ale nieco, co ma charakter verejne odobrenej kradeze.
Nebolo by to treba, keby zrusili hotovost, zakazali obchodovanie z drahymi kovmi, zakazali imanie Ag, Au, Pt... a podobne, v investicnej forme, pre FO. Tak podobne to spravili v USA, kedysi davno-nedavno.
16. 11. 2015   anonym
opičovať sa po uSSa jhajzlákoch bola hovadina, levbo za euro sa nekúúpi nič - ani ropa (Saddám, Muammar), ani komodity, ani nie je rezervnoou menou v polovici sveta. QE nbolo len ďalším ž..dáckym oje...vaním Európy. A kto ho zaviedol, MUS=I ísť pred súd a do kriminálu. Je to VLASTIZRADA äv celoeurópskom merítku), VOPRED odsúdená len a len na opmoc uSSa.
16. 11. 2015   Szekeres
do QE sa tu kdekto triafa z roznych uhlov aspektu. Predovsetkym z uhla dopadu na ekonomiku. Ale ze sa jedna o legalizovany rackateering na obycajnych ludi, statnou mocou organizovany rozklad spolocenskej moralky, jeenoducho o okradanie ludi "za bieleho dna", to nikoho netrapi? Media, politici a "elita" ma plne huby kecov o dolezitosti slobody A zodpovednosti. Tento nastroj =QE ludi ozobracuje o oboje. Postupne, ale sustavne a pravdepodobne i nezastavitelne a definitivne. Synonymom pre zodpovednu cestu zivotom je "prikryvat sa takou perinou na aku mas". QE je ssystem, ktory postupne rekviruje vsetkym periny, deky i prikryvky. Ked bude treba, bude obmedzeny pridel zavsivavenych diek prideleny iba vopred vybranym skupinam populacie rozhodnutim centralnej moci. Periny elitam a zavsivavene deky POSLUSNYM nevolnikom. Ostatni nedostanu nic. QE znemoznil ludom starat sa o vlastny dochodok (v sirsom slova zmysle). QE znemoznuje ludom zit zodpovedne. A naopak, nezodpovednym ...otvara cestu hore. Nezodpovedni budu riadit zodpovednych, resp. uz sa tak deje....
16. 11. 2015   URBAN
keby netlačili prachy v EU či USA tak by zbankrotovali lebo si tým tlačením prachov podľa svojej potreby platia nevyhnutné položky v EU a USA tieto ako že rezervné meny ničím nekryté sa stávajú iba papierom umelo oceňovaným.
16. 11. 2015   stop-ttip. org
co take za reformy napr. v irsku urobili???
okrem zdanenia obycajnych pracujucich nic!!!
zaviedli rozne USC a zrusili odpocitatelne nezdanitelne vyhody...pre obyc.pracujucich.
danovi poplatnci sanovali sukromne banky, nikto z bankarov v base nesedi, nechali si nizku korporatnu dan aby cez nich nadalej cucali nadnarodne spol. peniaze z inych statov eu, apod...
16. 11. 2015   fero z BA
nemci majú svätú pravdu, sú spolu s rakúskom, fínskom jediní zárukou ako takého udržania socialistických fantazmagórii na uzde ..... taký filcko a ostatní populisti sú samozrejme iného názoru, cesta do grécka je pohodlná
16. 11. 2015   anonym
PEKNA PICO..INA! "NEMECKI EXPERTI" im totoiz ako jedinim vyhovuje silnejsie euro!
1/1