Názory čitateľov


Názory k článku:
Čínsky jüan sa v nasledujúcom roku stane svetovou rezervnou menou

10. 10. 2015   Lolo
Osobne si myslim, ze nam v EU, je jedno, pri nasej subnacionalnej flexibilite, alebo skor flexidebilite, ked sme dokazali zahodit narodne meny a prejst na experimentalne (experidementalne) euro, kludne mozeme prejst aj na juan a mozeme sa ako cela euroska mumia vsiaknut, aj z hviezdickami, vsiaknut do ciskej ludovej republiky, ako satelitny stat.
Problem citania a pisania v sypanom caji sa vyriesi v nasledujucej generacii a uz aj neoeuropania budu utekat spat do afriky, pred nasilnym kulturnym Tien-San-ti a islam ostane len skanzenovou ukazkou ludovych zvyklosti.
My europania sme skratka flexibilny (ohybaci, plasticky) viac, ako si vobec myslime.
10. 10. 2015   URBAN
Rusi podporujú Juan ako rezervnú menu aj v rámci tvoreného BRIXU a vytvorenia investičnej banky v Sanghaji ako protiváha MMF ovládané západom na čele USA a ked Čína svoju menu nafiksuje na koš komodít napr. zlato a iné vytvorí pre investorov velmi žiadanú menu pre investorov a západu zoberie vietor s plachiet. Ale inak to že juan bude prijatý do koša súčasných mien nie je rozhodnuté je to iba špekulácia ako aj tento článok.
10. 10. 2015   Trulli
Zla sprava hlavne pre Čínu. Dost velky preslap. Ich vzostup je dosledkom toho, ze RMB mali pod kontrolou. Zbohom suverenita.
10. 10. 2015   roto
RMB ma stale daleko od rezervnej meny. Objem stupol z 0.8% na 2.8% za 4 roky. Pri rovnakom tempe bude potrebovat 50 rokov. aby prekonal 25% co sa da povazovat za rezervnu menu
10. 10. 2015   fero z BA
čo čo sovjetský svaz s jeho rublom?
10. 10. 2015   anonym
To nebude dobra správa pre nás ako Európu a pre SŠA (USA)
1/1