Názory čitateľov


Názory k článku:
Všetci hovoria o konci dolára, hoci v skutočnosti by mali hovoriť o smrti eura

9. 10. 2015   anulo@aol.com3700
Ked som bol v zakladnej skole 1958-59 nam trepali do hlavy ze USA a dollar konci a budeme im posielat koruny......Furt nic. Teraz zijem v USA 47 rokov, casto som v Europe a verte mi nemaju europania-rusi-cina nia sancu
10. 10. 2015   anonym
éštežetak
9. 10. 2015   URBAN
Dolár, Euro , Libra, Jen sú akože západom schválené rezervné meny ktoré nanucujú celému svetu ako multi platidlá. Problém je ten že si ich USA, EU, GB, JPN tlačia podla svojej potreby aby nezbankrotovali a volajú to kvantitatívne uvolnovanie preto investory prestávajú veriť týmto menám a hladajú menu ktorá bude reálna a pevná. Ak JUAN bude krytý zlatom a inými komoditami tak ako bol Dolár v Bretonwoodskom menovom systéme tak reálne Čína zničí všetky západné vyššie manované meny ktoré si Západ tlačí podla potreby a ich kurz je stanovený podvodom. Plávajúcim kurzom čo je nezmysel. Lebo aj JUAN bude priamo menitelný za zlato či iné komodity taksa nebude môcť tlačiť podla potreby a bude reálne platidlo do ktorého investory budú ukladať svoje aktíva. Ak to Čína urobý zničí západu celý menový systém ktorý západ vymislel a nanúťil ho celému svetu.
9. 10. 2015   Vorlon Embassador
Kým budú majiteľmi FED-u takí akí sú teraz, bude koniec dolára len zbožným prianím. Ak bude treba, zabráni sa tomu aj vojnou.
9. 10. 2015   Milan
"Keď si Čína kýchne, ako to práve urobila, svet dostáva zápal pľúc."
Nie je najvyšší čas prehodnotiť kapitalistické ekonomiky, tak ako to urobili "socialistické" okolo roku 1990?
9. 10. 2015   trader
Vsak aj Cina je kapitalisticka.Keby vsetky zapadne firmy odisli z Ciny tak Cina padne na hubu.
9. 10. 2015   P.
...ako keby zapadne staty Cinu vobec nepotrebovali...a kam by napr. Australia vyvazala suroviny ?...btw, aj o Slovensku uvazujes v podobnych suvislostiach ?
11. 10. 2015   anonym
Čína je aspoň ekonomika, ale keď FEDu šéfoval Greenspan a kýchol, svetové burzy sa triasli hrôzou a kolabovali. Z jedného človeka.
9. 10. 2015   miroslav@stefanec.eu
Keď euro môžu mať v celej Európe, tak celé OSN by mohlo mať jednotnú menu a je po špekuláciách a výhodách....Kde je vôla, tam je cesta...
9. 10. 2015   bobo
Všetci hovoria o konci dolára - ja neviem , včera som sa rozprával s jedným takým bradatým pred potravinami, potom s učiteľkou z materskej škôlky a nehovorili nič, tak neviem či naozaj všetci.
9. 10. 2015   puk
tiez som o tom jeho konci nevedel, az teraz som sa to dozvedel. podla mna je ten clanok bublinou ;)
9. 10. 2015   alter01
Konca dolára , konca € , konca sveta sa nedožijete a ani vaši praprapravnuci ! Asi preto toľko odborných názorov?
9. 10. 2015   Ochab
uvidime, ked umelo nadhodnoteny dolar strati este jeden pilier.. Toto nejako pisatel ignoruje a celkovo, ako sa hovori, "maluje certa na stenu"
9. 10. 2015   saparat
Ak USA nezačne veľkú vojnu na záchranu dolára, tak dolárová bublina splasne rovnako ako ostatné hypotekárne či finančné bubliny... A príde dolárová kríza.
Keď sa ceny akcií a hodnoty menových kurzov dostanú zo súčasných fiktívnych hodnôt na reálne hodnoty kryté skutočnou hodnotou - zamáva to celým svetom, možno aj našou slnečnou sústavou.
9. 10. 2015   jejj
ked sa nieco stane s dolarom, tak plakat budu vsetci okrem ameriky :-D Ona jedina ma svoje dlhy vo vlastnej mene. Ostatne viac ako polovicka dlhu USA tvoji dlh federalnej vlady voci unijnym statom a instituciam - dlzia sami sebe.
Koniec dolara rusko predpoveda uz 60 rokov a zatial sme boli svedkami 2 bankrotov ruska a z tretieho vyliezlo s odretymi usami ked ho v roku 2008 zachranoval zapad.
9. 10. 2015   Teskatlika
USA má síce výhodu, že majú všetky dlhy v dolároch, čiže môžu devalvovať menu a znížia si tým reálne zahraničný dlh, ale pochybujem, že by to ostatné krajiny nechali len tak.
S vnútorným dlhom si nespravia nič a vyhlásiť bankrot voči sebe nemôžu.
Vysvetli nám akým spôsobom západ zachránil Rusko pred krachom v 2008? Veľmi ma to zaujíma.
12. 10. 2015   anonym
No kamarát trepeš riadne chuj.viny. Neviem kde si k tým múdrostiam prišiel, ale trepeš mimo reality. Keď sa niečo stane s dolárom tak to postihne všetkých vrátane USA. Momentálne je hodnota dolára nadhodnotená o cca. 30-50%. S tým dlhom to nie je také jednoduché. Dnes banky obchodujú z dlhmi, pretože vedia, že každý dlh bude raz splatený. Najväčší veriteľ USA je Čína, môžu im kedykoľvek podlomiť kolená, ale Čína by na tom tiež nezískala. Hlavne vytiahni hlavu z amerického zadku, aby si mohol vnímať svet okolo seba.
Tiež by ma zaujímalo ako zachránil západ rusko pred bankrotom.
1/1