Názory čitateľov


Názory k článku:
Výkyvy na finančných trhoch: Ak sporíte pravidelne a dlhodobo, dôchodok neohrozujú

11. 10. 2015   Lolo
Nadpis clanku realne vystihuje realitu v Slovakistane, ze ak sporime dlhodobo v Slovakistane, dochodok nebude ohrozeny, nakolko ziaden nebude, presnejsie z toho nicoho, bude len nic a v zaporny vysledok na poplatkoch predsa neohrozi dochodok, ale bude rozdelene na splatky, ako dan zo zaporneho zisku, takze sa nebude jednat o dochodok, ani o ziadnu formu pasivneho prijmu. Takze dochodok nieje ohrozeny, ale existencia ano, ale o tej sa akosi prakticky mlci. Je to podobne, ako investovat do ciganskej osady.
10. 10. 2015   fero z BA
nezmysel. pekne napísané pre úplné ovce. Čiže odporúčanie pre ovce: nestarajte sa o svoje investície, len ich zverte nám, my budeme obchodovať, čiže zarábať na poplatkoch a čo ostane, tak dáme vám. Pravdou ale je, že ak už niekto zverí svoje peniaze finančníkom, tak je skutočnou ovcou a iný prístup si ani nezaslúži
10. 10. 2015   ainemunys
... a tento názor (pravdivý) podporuje aj to, že práve tu len nedávno uverejnili článok "Ľudia by nemali priveľa sporiť, ..." .... vždy podľa niečej objednávky a už sa v tom sami dokonale zamotávajú, a bohužiaľ, snažia sa z ľudí robiť "úplné ovce".
10. 10. 2015   Praktik
Pan financnik si robi reklamu na NN a miestami pekne zavadza. NN je positovna a ak sa nemylim, poistovne idu do fondov cez predrazene IZP. V IZP produktoch prvych 10-15 rokov prerabate, lebo sa len platia poplatky/zisk poistovne. Ono sa da pozriet aj na to zhodnotenie inak. Povedzme, ze ten fond uz mame a je v nom 10000 EUR. Pridame v prvy rok 100EUR a hodnota klesa o 30 percent. To jest, hodnota klesne na 7070 EUR. Druhy rok pridame 100 EUR /hodnota stupa na 7170 EUR/ a ku konca je zhodnotenie o 46 percent, cize 7170*1,46... co je 10468,2EUR. Takze investovane bolo 10200EUR v pomere ku konecnej zostatkovej sume je to zhodnotenie IBA o 2,62 percent... pri riziku, ze to moze klesnut aj o 50 percent.... A to sme este nepocitali ziadne poplatky, kde sa bezne berie 2-3 percent z fondov pri nakupe, pripadne predaji fondu, niekde aj mesacne poplatky evidencne v hodnotach okolo 1 EURA. V tom pripade by bola investicia nielenze na nulovom zisku, ale v zapornom... A toto je svinstvo, pretoze o tychto poplatkoch sa mlzi. Zo zisku z podielovych fondov, to je len hruby vynos, zaplatite DAN + zdravotne ODVODY. Cize celkovo si mozete odpocitat este 33 percent zo zisku statu /ak ho dosiahnete/. Zdar takemu investovaniu... Toto je zarobkova cinnost iba pre spravcov fondov a poistovne, ktore sa nabalia.
10. 10. 2015   anonym
Pobavilo ma to....
1/1