Názory čitateľov


Názory k článku:
Centrálne banky už strácajú kontrolu: Žijeme vo svete, kde je príliš veľa dlhov a málo rastu

2. 10. 2015   Vorlon embassador
CB vždy z toho vykorčuľujú. Kto si to jedine odnesie je stredná trieda a tí čo si poctivo šetria na dôchodok. Tam sa vždy dá niečo uchmatnúť. Na bohatých sa siahať nebude a chudobným čo zoberú tie satelity na chatrčiach? veď už si to odskúšali v Argentíne, posledne na Cypre. Jednoducho zavedú nejakú jednorázovú daň na vklady. povedzme 10% a sú za vodou. Len na Slovensku by sa takto dostali k 2,8 mld. €. A čo také Nemecko, tam je vrak vkladov za 25 bln. €
2. 10. 2015   yzyz
cely clanok sa da charakterizovat jednoducho ... nic nerastie a neleti do nekonecnosti. na planete zem jedine ludska blbost. ako povedal Albert Einstein. ekonomika-ekonomia= pavedy a hry cisel a statistik vlastnych. bohuzial planeta zem je iba jedna v tejto slnecnej sustave. planeta zem neleti do nekonecnosti. a nove planety su strasne daleko. cize zakonite nemozu byt ani nekonecne rasty. po kapitalizme zostanu iba obrovske nesplatitelne dlhy. no a kazdy historik ti povie su dve cesty. ako z tej krizy von bud revolucia alebo svetova vojna ... centralne banky to je tlacenie penazi z nicoho cize ziadna zachrana, pomoc a tak dalej! lebo to co neexistuje nemoze ti logicky a zakonite ani pomoct na konci ... :))))) rast nemoze pokracovat do nekonecnosti. rast moze pokracovat ze mu vytvoris iluziu. ze vsetci ludskej rase budete akoze rast na dlhy. dlhy niekto aj tak musi splatit. bud vojna ktora prerozdeli majetky. ako mali zidia v europe: sperky, obchody a tovarne, vily. potom prislo vyvlastnenie im. tak to uz mali Hejslovaci, ludaci a Hlinkovci zidovske majetky. alebo ta revolucia a revolucia ze sa zacne budovat vsetko odznova novy rezim umely dalsii.
2. 10. 2015   Kritik
Nuž hej, likvidita, tá by sa mala dodržiavať vždy a všade. V spoločnosti i v súkromí. V spoločnosti však politici na likviditu kašlú, to slovo im nič nehovorí, a podľa ich vzoru sa potom správajú aj občania.
2. 10. 2015   Hruška Orech
Keď počujem slovo "rast" tak by som vraždil .
Už ste niekedy videli strom alebo kvet ktorý rastie do nekonečna ? A presne tak je to aj s ekonomikou .
Rast je len iné pomenovanie pre hromadenie existujúcich zdrojov,,, teda okrádanie .
2. 10. 2015   461
alebo iné slovo pre žmýkanie ľudí. nech každý muž nemuž, žena nežena denne zdvihne 100x 100 kg aj keby robil zbytočnú robotu, lebo ide o to ukázať kto je tu pánom. o nič iné.
2. 10. 2015   Ružena
Prirovnanie je zlé. Život stromu je obmedzený, ale pokiaľ sú ľudia na svete musí byť ekonomika a tá musí rásť. Raz viac raz menej inak by sme nezliezli zo stromov.
2. 10. 2015   URBAN
nech tento západný ekonomický nezmysel konečne rbankrotuje lebo je to celé postavené na papiery ktorý si západ ocenuje cez svoje raitingovky pravdaže najvýhodnejšie ako môže ale dlhy stále rastú úroky si znížily a tlačia si prachy podla potreby aby bola likvidita na trhu, je to nezmysel ktorý skolabuje. Chcú velký vojenský konflikta ako Ukrajinu len im na to PUTIN neskočil aby mohol západ začať odpisovať svoj dlh ktorý je reálne nesplatitelný. Jediné čo má cenu v ekonomike sú komodity no aj tie západom kontrolované trhy ohodnocujú umele NIZKO aby sa k nim lachko dstali s malími nákladmi.
2. 10. 2015   Marty100
Moj nazor je ten, ze znovu to nechaju cele skolabovat a bude to daleko horsi kolaps ako v roku 2008, len aby mohli zacat nanovo tlacit dalsie peniaz - radovo viac ako to bolo po poslednej krize!!! Money-junkies a psychopati, ktori to tu cele riadia ine ani robit nedokazu!!!
2. 10. 2015   Lolo
Ano suhlasim z tym co je v clanku, len podotykam, ze ucet za QE a banksterske zabavky, budeme opat splacat vsetci.
Ak nie priamo, tak celkom isto tym, ze nam bude klesat zivotna uroven a budeme sa socialne delit a skladat na dlhy, ktore sme nevytvorili, navyse ku tomu bude stale vatsia masa nezamestnanych a hladnych.
Neviem preco mam dojem, ze prave podobne problemy naakumulovane v ekonomike, doviedli svet ku vojne.
1/1