Názory čitateľov


Názory k článku:
Sú väzni, ktorí dostávajú nízke mzdy, zneužití?

4. 10. 2015   ***
tiež by som im nedala nič, nech makajú zadara, ved majú ubytovanie a stravu z daní slušných a pracujúcich ludí, štát ich živí, tak čo by ešte chceli ?? A povinne makať všetci, nie sa len na posteliach vyvalovať a študovať na čo majú "chudáčikovia" právo. Za nič tam nie sú, tak nech si to pekne vyžerú, nech si to tvrdo odrobia
4. 10. 2015   URBAN
sú tam za to lebo nemali na súdoch dostatočné konexie alebo si nevedeli kúpiť správny rozsudok to je Slovenská realita , čím vyššie sa osoba nachádza v štáte tým je nedotknutelnejšia. Je kopa káuz a prípadov o čom sa dá hovoriť. U nás funguje klientelizmus a peniaze to je realita spravodlivosť je slepá ako socha ktorá ju prezentuje. Ani jeden politik , podnikatel a inak situovaný človek, atď ... nesedí lebo sú taký čistý alebo nedotknutelný ??? Ani jedna politická kauza sa u nás nevyriešila.
4. 10. 2015   URBAN
vezni sú zaradovaný vo vezení do platových tried podľa vzdelania a práce ktorú majú vykonávať tak to je na Slovensku, poblém vidím v tom že pán EXREKTOR POLICAJNEJ AKADÉMIE mal trestnú sadzbu 5 až 12 rokou a nešiel ani na mesiac sedieť preto si kladem otázku či vezeň je obeť štátnej mašinérie alebo spravodlivo odsúdená osoba. Argumentovali jeho starobou no na to aby brali úplatky starý neboli. Je to smiešne a to som povedal len časť toho príbehu a jednu kauzu na Slovensku. Iný ukradne žuvačku a ide sedieť spravodlivosť je len relatívny pojem.
4. 10. 2015   Vorlon embassador
Väzni by mali makať za skyvu chleba a pohár vody 10 hodín denne, 7 dni v týždni, ... v kameňolomoch Ostatné by malo ísť pozostalým obetí. Keďže je gender ideológia a sme všetci rovní tak to platí aj pre ženy! Niečo posrali tak nech to spoločnosti a pozostalým obetí splatia.
4. 10. 2015   Lolo
Nuz ano, ale.. Nie kazdy, kto bol odsudeny vrazdil.
Nie kazdy, kto bol odsudeny, bol odsudeny za nieco, co realne urobil.
Staci sa pozriet do minulosti, kde stacilo byt prislusnikom nejakeho ineho naroda a uz sa ludia viezli do plynu. Po 1948, stacilo mat pole, alebo kravku a male gazdovstvo a uz cela rodina kopala uhlie alebo uran.
Takze ono nieje jednoznacne, ci ten co sedi v base, alebo maka v uranovej bani za skyvu chleba a pahar vody, tam nieje z dovodu, ze bol trebars len knaz, alebo nesuhlasil z nejakou konkretnou politickou situaciou.
Dnes napriklad je mozne ist brucat za rasisticke nazory a ich sirenie, rovnako ako kedysi za kontrarevoluciu.
Preto si myslim, ze praca v lochu, moze mat aj odvratenu stranku.
Najma jej odovodnenie, ohladom toho chleba a vody.
Pretoze niekto musi za toho cloveka zaplatit aj odvody a tie mu raz budu sluzit ako dochodok, alebo poistenie a tak podobne..
4. 10. 2015   anonym
V TOM PRIPADE sme na slovakistane vsetci vazni!
4. 10. 2015   ovca
Presne tak
4. 10. 2015   Lolo
Problem je uplne inde, clanok vychadza z americkej praxe, kde v USA su vazice povatsinou v sukromych rukach. Sukrome vazenie, aby produkovalo zisk, funguje na inom principe, ako statne vazenie. Praca odsudenych, sluzi ako prijem nielen na prevadzku zariadenia, ale aj na obohatenie firmy, mesta, kraja, statu a pod., kde taketo zariadenie je umiestnene. Odsudeny sa vyuzivaju na prace, ktore su napriklad v polnohospodarstve sezonne vykonavane a nieje o ne velky zaujem. Dlasi problem a rozdiel od nas je ten, ze v USA dostavaju za pracu peniaze, ale hradia si svoj pobyt v lochu a zvysok im ide na ucet. Tazky zlozinci, su obvykle umiestnovany do statnych zariadeni, kde obvykle pracovat nemusia, ale maju daleko prisnejsi rezim.
V niektorych statoch v casti zariadenia, su "ubytovany" v malom pocte aj tazke pripady a prispieva na nich stat. Ostatny na nich pracuju.
U nas sme podobny princip pouzili v Cechoslovakistane od roku 1945-1965 pri tazbe uranu, uhlia a v tazkom priemysle. Podmienky pre vykon prace stanovila medzinarodna dohoda ktora sa volala "Dohoda", kde odsudeny nielen politicky, ale vsetci, boli nasadeny na akusi formu nutenych prac v baniach, priemysle a vsade kde bolo potrebne. Nakolko po odsune zajatych vojakov v roku 1952, zacala chybat ludska pracovna sila, kazdy sposob odsudenia a zapojenia muklov (Muz-Urcen-K-Liqida ci) Do budovania socializmu, bol vitany, ako sposob vyuzit ludsky ptencial na maximum. Dnes nejde ani tak o dlh, ktory ma odsudeny k spolocnosti, ale primarne ide o to, ako odsudeny, alebo frakcia odsudenych, vytvorila prostriedky, na to, aby naklady na ich existenciu, nemuseli hradit danovy poplatnici. A tam je kamen urazu, kde sa da vytvorit zisk, ak je z coho, tak sa potom moze stat, ze z odsudenych sa stavaju otroci, pre obohatenie inych. A tam je potom problem, ci system nezacne vytvarat "nadbytok" odsudenych, pretoze ich praca je vyhodnejsia, ako ich beznym sposobom zamestnavat a nechat ludi na slobode.
V slovakistane sme vsetci odsudeny na doziovotie, za pobyt tuna, si musime platit aj z urokom, vonku nas nechcu, tam prichadzaju neoeuropania.
4. 10. 2015   kakadu
2.400.000 otrokov ako majú USA nemal doposiaľ žiaden režim
4. 10. 2015   644
neklamte, cccp malo viac ako 200.000.000
1/1