Názory čitateľov


Názory k článku:
Zmena za dve dekády: Namiesto mäsa a zemiakov nám zachutili syry a cestoviny

26. 9. 2015   Lolo
Slovakistan zere to, na co ma.
Kedze vatsina chudoby splaca hypoteky, zeru rozky, majky, cestoviny a syry. Ludia nechcu doma varit, lebo v superluxusnych kuchiniach na mieru, uz nemozu varit, len ohrievat stacky a polotovary. Dobru polievku, ako vyvar, alebo gulas, nikto doma nevari, pretoze v kralikarnach na recyklanych digestoroch by nevyvetrali smrad ani za tyzden.
Nehovoriac o domacej priprave ryb, alebo obycajnej snicle, ktora by mohla nasrat celu spustu susedov.
Chudoba Slovakistanska zere to, co by inde ani nepovazovali za jedlo.
Za to moze ale aj bytova architektura, ale i preferovany sposob uponahlaneho zivota, kde rano prezuvaju BleBle dobre rano za behu do prace, potom kava starbucks, obed v tackovej rychlozerke (zavodne stravovanie z cinskym obsahom) nakoniec sa dofutruju lupienkami, cokoladou a srackami ala "kozmika" a ku tomu horalky liny a ine hovadiny. Ked si raz za cas zajdu do restauracie, tak si daju exotiku, alebo nejaky smradlavy exoticky blaf, aby mohli dat na licoknigu foto nejakeho sushi ala "Bobikaaa" a chvalit sa, ze na to maju.. raz mesacne.
Nech sa paci, kludne zdochnite. Ja mam rad si doma uvarit, ked aj zena nemoze, alebo nema cas, klasicke jedla. Avsak napriek pokrocilemu veku, mam pohyb a nepriberam. Ale ja mam na rozdiel od mnohych hlupakov aj letnu kuchynu, aby som nesmradil v dome, ked je teplo. Taka kuchyna nemusi byt o designera, alebo kockatej hlavy, mne staci samostojaci sporak z rurou na pecenie a plynova bomba v altane na zahrade + drez tocka z vodou. Nepotrebujem ani gril. Vsetko sa da najst na smetlisku zadarmo.
25. 9. 2015   URBAN
Hoväzina a jahnacina je drahá a Slovač si ju nemôže dovoliť a aj keby ano na Slovensku kravy na výkrm už sme vyzabíjali za Čarnogurského vlády v 90 tych rokoch, jeme viac tákého jedla čo je lacné a rýchlo dostupné ako cestoviny , syry a nealko nápoje. Zhrnuté a podčiarknuté Slovač je to čo si môže rýchlo a lacno dovoliť ako hydinu ktorá je nabonbovaný seroidmy a rastovými hormonami a antibiotikami mladý už nevedia ako chuťí kvalitne odležaná hovädzina a po tom uvarená.
26. 9. 2015   XYZ
Vsetko je v mene ceny a hektickeho sposobu zivota. Chyba tam aj statistika, ze ake percento tvori doma uvarena strava a kolko polotovarov alebo inych "mikrovlnkovych jedal" sa bezne zkonzumuje. Telacina aj hovadzina maju ceny prestrelene vdaka spracovatelom a retazcom (cena za hovadziu stvrt je asi 2,50 € / kg) a o dobre vyzretom mase mozme len snivat. Skoda ze na Slovensku je malo producentov jahnaciny, hovadziny alebo uz len poctivo a volne vychovanej hydiny, pokial by tohoto bolo dost, aj cena by bola nizsia.
1/1