Názory čitateľov


Názory k článku:
Podnikateľský Vatikán: Na čom katolícka cirkev zarába a za čo utráca

8. 10. 2015   anonym
Len poznámka pre autora: "Istituto per le Opere di Religione" neznamená "Ústav pre veci viery" ale "Ústav pre náboženske DIELA" pod slovom "diela" rozumej vykonávanie nejakej činnosti a nie umelecké diela. Po prečítaní prvého riadku s týmto prekladom mi bolo hneď jasné v akom duchu sa ponesie článok. Ináč tiež si myslím, že zneužívaniu takejto inštitúcie zo strany podvodníkov by sa malo zabrániť a verím, že František bude pokračovať tomto trende.
26. 9. 2015   anonym
cirkev by mala plaťiť dane ako každý občan a živnostník či podnikateľ a mal by štát prestať financovať všetky cirkevné obce, majú obrovský majetok tak nech sami hospodária a platia dane.
25. 9. 2015   dyk
"Ako posledný nepriateľ bude zničená Katolícka Cirkev." - Protokoly sionských mudrcov.
teraz sa to začína. Začína sa šprtanie vo všetkom, čo by mohlo znevážiť Cirkev. Prečo by nemohla zarábať? Choďte do Vatikánu a zdarma sa starajte o tie pamiatky a sami investujte do ich opráv. Ateisti iba ničia.
Cirkev pred zrušením kláštorov v Československu sa o svoj majetok vzorne starala a mala všetko opravené ale prišiel komunizmus a všetko zdevastoval a vrátilo sa to zničené. Teraz si Cirkev za svoje znova opravuje, ale asi znova príde nejaká chamraď a zničí to.
Nehovorím, že netreba o tom písať, ale nemajte nemiestné poznámky. Napr. na hospice štát neprispieva a to ide z Cirkevných peňazí a preto Cirkev musí podnikať, aby mohla sa starať o chorých.
25. 9. 2015   jánošpál I
je to obyčajná mafia,založená na oblbovanie národov
26. 9. 2015   matrtaj
Neurážaj Ateistov, ty zmrd katolícky-fanatatic ký!!!
25. 9. 2015   Kritik
Už len z toho titulku by Ježiša Krista asi porazilo. Asi zrejme videl do budúcnosti, keď odmietal peniaze ako cestu do pekla. K budovaniu uvedomenia o súdržnosti ľudstva peniaze nikdy neprospeli, boli skôr prekážkou.
25. 9. 2015   Jozef
Je rozdiel v tom koľko zarába a koľko inkasuje, lebo podľa mňa inkasuje omnoho viac ako vykazuje. Vo Vatikáne sa platí za všetko na čo sa pozriete a sú to nekresťanské peniaze. Ťažko si predstaviť, koľko zinkasujú denne od tých húfov ľudí, čo sa pohybujú po Vatikáne. V každom prípade samotný Vatikán také nehorázne peniaze čo zinkasuje, nepotrebuje. To, koľko ľudí sa na tom priživuje, vie asi len sám Pán.
25. 9. 2015   quest
Najúspešnejšia akciovka všetkých čias,založená na podvode a klamstve.
25. 9. 2015   Lolo
No co uz, banka ako kazda ina..
Vzhladom na portfolio byvalych a terajsich klientov i sposob spravy, je to banka podobna tym, ktore su napriklad na ostrove yersey, vedla GB.
1/1