Názory čitateľov


Názory k článku:
Vicepremiér Ruska: Nebudeme znižovať produkciu ropy, vieme žiť aj s dnešnými cenami

4. 9. 2015   anonym
Cena ropy v r. 2005 bola cca 50$, v roku 2008 to nenažranci z OPECu vyhnali na 140$, a teraz to je cca 45$. Nevidím dôvod, prečo by to malo Rusko položiť. Skôr to položí Saudskú arábiu a OPEC, lebo tí iný príjem nemajú. Rusi obchodujú s USA, predávajú im napr. aj ropu, raketové motory pre americký vesmírny program (pre USA embargo neplatí). A hlúpa Európa uvalila na Rusko embargo (lebo im to prikázali USA) a teraz suší hubu. Rusi rozbiehajú BRIX a to je väčší trh ako 500 miliónová Európa, ktorú zaplavujú imigranti a čaká ju rozvrat (lebo im to nariadili USA). Rusi sú na skromný život zvyknutí, sú to vlastenci, vydržali aj ťažšie skúšky a takéto smiešne obštrukcie sú im len na smiech. Tak isto, ako aj fero z BA.
5. 9. 2015   anonym
čo sa babe chcelo, to sa babe snilo.
4. 9. 2015   anonym
Ruské "ťahy" sú posledné roky väčšinou výnimočne múdre - reagujú na situáciu, ktorú sa snažia niektoré krajiny ovplyvňovať nekalými spôsobmi, ktoré majú ďaleko od dobrých mravov. Prajem im, nech sa im darí.
4. 9. 2015   fero z BA
rusov treba cenovo jednoducho uštvať a bude viac kľudu, pri dnešných cenách budú snáď menej zbrojiť
5. 9. 2015   anonym
ty si riadny magor, sam nerozumies tomu co pises
4. 9. 2015   URBAN
OPEK aj Rusi by sa mali dohodnúť na cenách aj na podieloch trhu inak sa obaja okrádajú, v USA zbankrotovalo kopu tažiarskych firiem a súčastné ceny sú pre nich likvidačné, prospech s toho má Čína a dalšie krajiny ktoré dovážajú ropu a iné komodity.
4. 9. 2015   kakadu
Účelom je zraziť produkciu bridlicovej ropy v USA, na pôvodnú úroveň,
ktorá narušila trh tým, že USA zvýšili produkciu z 2 miliónov barelov denne na 10 miliónov
1/1