Názory čitateľov


Názory k článku:
Migračná kríza ako finančný test

4. 9. 2015   fero z BA
hlavným problémom slovenských politikov je primárne ich snaha kradnúť a až potom riešiť akékoľvek problémy alebo vízie krajiny
3. 9. 2015   pišta
migračná kríza nemá ako zvýšiť produktivitu, to si myslím je vykonštruovaný názor.
problém imigrantov skôr destabilizuje celý politický a sociálny systém eú a jej krajín a v takom priestore len ťažko možno hovoriť o nejakých ekonomických benefitoch.
3. 9. 2015   ainemunys
Zistite si, čo migrantom dávajú Nemci. To isté budú požadovať všade, inak to bude "diskriminácia". Koľko našich ľudí pracuje za sumu, ktorú dostanú migranti v Nemecku ako vreckové, a to nehovorím o dôchodkoch !!!
Migranti v Nemecku dostanú zadarmo ubytovanie, stravu a plný servis a k tomu VRECKOVÉ 360,-€ !!!!!!!!!!!
To je naozaj "finančný test" ale test pracujúcich ľudí, ktorí si platia všetko sami!!!!!!!!!!!!
3. 9. 2015   cscferoo
Grecka kriza+migranti+nasi morgosi=exitus pre SLOVENSKO
3. 9. 2015   Lolo
Problem migracie, ma svoje zaujimave aspekty.
Napriklad v germanii, by mohli znizit minimalnu mzdu..
To by bola revolucia...
Keby vsak migranti mali pracovat v slovakistane a vobec vychodnej europe za mzdy ovcanov domacich, boli by na tom horsie, ako otroci domaci.
Pretoze zacat novy zivot za takmer niake peniaze a platit vsetky poplatky, kotre stat uvaluje na ovcanov, prakticky nieje mozne.
Takze nieco z toho musi odpadnut, alebo sa eliminovat.
Vysledok bude asi nasledovny. Na miesto megavystavby, bytov a domov, okolo "priemyselnych centier" vzniknu slumy. Nieco na sposob dnesnych ciganskych osad, ale najskor z elektrinou a mozno aj kanalizaciou a mozno aj vodovodnou pripojkou. Hygienicka situacia, donuti stat tieto veci vyriesit, inak hrozi cholera a rozne epidemie. Takze to co dnes musi ovcan platit, dostanu ghetaci a slumaci zadara, ako dotaciu podpory zivota.
Ovcania povodny, ktory stratia pracu, alebo sa im zmensi prijem vdaka konkurencii migrantov, budu donuteny opustit svoje domovy, byty na uver a ine novovybudovane horizontalne panelaky a byvania 10 minut od centra. Pojdu najskor na zapad. TAm vyplnia trh prace, ak nejaky este bude. Ostatne bude vyzerat skor ako Afrika, alebo balkan.
Takze migracna kriza bude pre mnohych trest, nie test.
Ale vyriesi sa tak vela neriesenych problemov a napriklad taka petrzalka, moze sa stat jedneho dna "europskym Slumom kultury" alebo sa bude jedneho dna sutazit o najvatsie euroske ghetto, pripadne o podobne multikulti festivaly.
Ku tomu si ale musime predstavit minarety a na nich 4x denne vykrikujucich meluzinov.
Vsetko bude ok.
Financie sa na to asi nenajdu, ale ono sa to postavi "samo" rovnako ako tabor pri Calais. Urady, kontrolne organy a rozne kvazihumanitarne organizacie, sa o to zacnu zaujimat az neskor. Potom dakedy sa budu pytat, kde sa podeli povodny obyvatelia.
Jedna vec mi nieje jasna. Preco krajiny moslimske a bohate, nechcu a neprijimaju utecencov. Taka Saudska arabia, by mohla. A mnohe dalsie. A preco nemigruju aj do Ciny, kde maju otvorene dvere a cele mesta su tam prazdne. Boja sa prace? Ina kultura?
3. 9. 2015   M.
Vzdy sa mi vybavi jedno krasne video.
https://www.you tube.com/watch?v=KPgK GQrzoDU
3. 9. 2015   Miro
nielen Petrzalka sa zmeni na gheto, cela Bratislava bude jednym ghetom. Ono vlastne uz aj je , len si to nechceme pripustit. Migrantov z celého slovenska a najviac z vychodu je tam uz mrte a pôvodných bratislavcanov uz len tisícky :-)
3. 9. 2015   anonym
Nech si ich zoberie vsetkych usa a mi jej prajeme nech prosperuje s tymi utecencami.Fakt si myslia ze Slovaci su hlupucky.Ano mame takych politikov akych mame ze si ich vedia kupit ale to neznamena ze nasi ludia seno zeru...
1/1