Názory čitateľov


Názory k článku:
Ruské plynovody neobídu Ukrajinu ešte minimálne 10 až 15 rokov

4. 9. 2015   miki@azet.sk
REVERZ NA UKRAJINU NEEXISTUJE !!! DOKAZY:
Plyn ním prúdi z východu na západ.
Existuje aj plynovod opačným smerom?
Samozrejme, že neexistuje. Fyzicky taká rúra nie je položená.
Jediná fyzická rúra, ktorá smeruje na východ je malá odbočka z jednej z rúr, ktorá vedie z Vojan do Užhorodu.
V médiách sa to podáva tak, akoby z Užhorodu potom plyn prúdil do celej Ukrajiny akousi reverznou distribučnou sieťou.
Ale ani tá neexistuje.
Prepraviť plyn zo západu na východ bol problém aj na malom Slovensku v roku 2009, nieto ešte v rozmeroch Ukrajiny.
V skutočnosti je to tak, že celá Ukrajina je aj naďalej napojená na tranzitný plynovod a čerpá plyn tak ako posledných 50 rokov.
Ak teda niekto tvrdí, že dodáva Ukrajine z nemecka plyn, potom nejde o fyzickú dodávku, ale o umožnenie Ukrajincom odčerpať si plyn na trase. Nemcom teda dorazí menej plynu, pretože časť \\\\\\\"dodali\\\\\ \\" Ukrajine.
Spomínaná prepojka Vojany - Užhorod je teda len divadielko, ktorým sa vysvetľuje, ako Ukrajina prišla k plynu, keď si u Gazpromu žiadny nekúpila.
Keďže tá prepojka je len symbolická a v skutočnosti sa na Ukrajine plyn berie priamo z tranzitu, je možné deklarovať ľubovoľné navýšenie kapacity tejto prepojky.
j.mp/reverzNaUk...
31. 8. 2015   abdulhamidfinance@gmail.com
Potrebujete úver? Kontaktujte nás ted !!!
* Velmi rychlý a okamžitým prevodem na váš bankovní úcet.
* Splácení zacíná šest mesícu po vás shánela peníze na váš bankovní úcet.
* Nízká úroková sazba ve výši 3%
* Dlouhodobý návratnosti (1 - 30 rok) trvání.
* V rozmedzí od 2000eur do 300.000 eur e.t.c
* Flexibilní podmínky poskytování úveru a mesícní splátka.
Obratte se na právní a licencované úver spolecnosti povoleno rozdávat financní pomoc pro jakékoliv zemi. My prizpusobit strukturované financní rešení pro vybrané skupiny klientu a investoru. Máme vynikající povest pro poskytování prvotrídní financní úverové produkty s výjimecné služby zákazníkum.
S Pozdravem
Pan Abdulhamid
abdulhamidfinan ce@gmail.com
28. 8. 2015   Hugo
Jarábik tára nezmysly.Ukrajina ako tranzitná krajina onedlho skončí.Ako fašistická krajina si nič iné nezaslúži.Kiska sa objíma s bozkáva s Porošenkom fašistom, čo nám pozitívne nič neprinesie.Kiska je hanbou Slovenska.
29. 8. 2015   hwsd
takto to dopadne ked hned odskusas ten fet ktori ti chodi z ruskej fasistickej ambasady :-D Bluznis ako pajac :-D
Jediny fasisti ktori v europe su su v rusku - spolu s obrfasistom Putlerom
28. 8. 2015   kakadu
Ani to Rusi nebudú potrebovať obchádzať Ukrajinu,
lebo porážka Banderovcov na Ukrajine a nepriateľov Ruska Európe, ktorých podnietili do aktivít USA, ako kedysi vyskakovali Mccartisti v 50 rokoch 20 storočia,
budú porazení do 2 rokov
29. 8. 2015   hearo
Hej, to uz pocuvame 20 rokov a furt nic :-D Ruska ekonomika leti dole, devizove rezervy sa minaju, ropa lacna a fasizmus v rusku prekvita - tak ako za druhej svetovej vojny, ked rusko podpisalo s nacistickym nemeckom pakt o spolupraci.
Co uz, fasizmus maju rusi v krvi. Tak spi dalej a predavaj svoj anal ruskym fasistom a dalej pis tie ich blaboly ... tych par rublov ktore za to dostanes, s nimi si mozes akurat tak vytriet :-D
28. 8. 2015   supervizor
O čom sa verejne nehovorí, je technický stav plynovodu na ukrajinskom území. Či sa vôbec robí aspoň minimálna údržba, keď je Ukrajina ekonomicky v troskách. Až ten plynovod skolabuje, budeme bez plynu tak či tak.
28. 8. 2015   nazor
cervene rusko,ktore bude cochvila v celosvetovej izolacii bude ekonomicky na kolenach skor ako Ukrajina
28. 8. 2015   Lolo
No a ked nie, budeme ako sme uz roky pred nedavnom boli, len sucastou, alebo koloniou RF, pripadne pod sferou vplyvu.
Aj tak si musime uvedomit, ze staty ako Slovaksitan, su len zapado-zapadna azia a nie stredna europa.
Poctom novoprichodzich obyvatelov, to bude coskoro celkom vyhoda, ak by sme sa stali opat koloniou ZSSR, inak je mozne, ze novoprichodzi kolonisti, nas zjedia aj zo zateplenymi panderlakmi. Potom je mozne, ze tmavsi neoeuropania, budu makat v gulagoch, ako za odmenu, ze sem prisli si vybudovat novy zivot.
Inak budeme makat na nich my. Je to mometalne tak nastavene a system potlaca prava povodnych obyvatelov a velke socialne vyhody dava tym, ktory nemaju zasluhu.
Plyn a plynovody, su len rury v zemi. V momente, kedy politika zacne riesit to, co by malo byt riadene autonomne trhom a zacne sa daco regulovat, alebo nevhodne riadit, nastavaju len same problemy.
29. 8. 2015   lwer
to je uplne nepodstatne, EU dovaza z ruska 15% plynu a tento rok to klesne pod 10% otvorenim novych terminalov na skvapalneny plyn.
Cez UA na SVK neprudi ziaden plyn, naopak, EU uz teraz dokaze posielat SVK dostp lynu aby prebytky poslal na UA
28. 8. 2015   Lolo
Si osobne myslim, ale nech mi anonym prepaci, ked mam take myslenie, ze nam este bude dobre aj to hnusne hnede uhlie.
Lenze nez sa to tak stane, moze sa stat, ze nam nejaky cas bude aj celkom zima.
28. 8. 2015   anonym
heh...a čo keď sa jarábik mýli? čo potom?
28. 8. 2015   b
dobry napad, vdaka ukrajine ktora furt kradla plyn a neplatila zan, prideme o tranzitne poplatky pre pol europy, ale vymenime to za par supek za reverz pre ukrajinu aj to asi budeme dostavat v dlhopisoch, ktore nikto nebude chciet, no to je genialny deal, nech zije spojenectvo s ukrajinou...:D
28. 8. 2015   bobo
poškodí nás to, no nedostane na kolená ... furt nebudeme na kolenách, aj keď tie automobilky padnú my sa nedáme, vlastne je to potešujúce pre nás že nebudeme na kolenách
28. 8. 2015   b
ako spieval kryl...ne, nejsme na kolenou, ryjeme drzkou v zemi...:D
29. 8. 2015   wsrtrt
aky plyn mohla kradnut, ked rusi uz 2 roky na UA neposielaju ziaden plyn, ktory si nezaplatia dopredu? :-D Rozmyslas vobec pred tym ako napises take kraviny? Kradnu svoj vlastny plyn?
Slovensku su zbytocne nejake tranzitne poplatky - aj-tak ich rozkradne smeracka banda. Predrazene CTcka, vymeny pozemkov v tatrach za bezcenne pozemky, rozkradnuty vahostav, za par supov predany podiel v telekome, odkup bezcenne casti SPP spat, ... Kauza za kauzou ... tranzitne poplatky su oproti tomu drobne ktore by sa aj-tak stratili v schrankovych firmach smeru, s.r.o.
1/1