Názory čitateľov


Názory k článku:
Najčastejšími dôvodmi exekúcií dôchodkov sú pôžičky a účty za telefón

26. 8. 2015   Praktik
Tak schvalne ludia, ked tak hovorite, ake su dochodky a ako zle sa maju dochodcovia - podla mna sa maju na tom dochodcovia este relativne dobre oproti rodinam s malymi detmi. Dochodca ma vo vacsine pripadov byt v sukromnom vlastnictve, pracovat nemusi a ide mu nejaky maly dochodok. Rodina s malymi detmi, musi zit niekedy z rovnakeho prijmu ako dochodca a musia vyzit /minimalne 3-ja/.
Taky dochodca, ak je sam a prestahuje sa do jednoizbaku, alebo manzartky, tak plati minimalne mesacne naklady na byvanie a zije si uplne v pohode. Avsak taka viac clenna rodinka potrebuje pre dieta vyzivu, jedlo, osatenie, plienky, sporit malemu na buducnost, atd. Cize prijem takej rodiny je v zasade nizsi, ako u toho dochodcu.
Vidim to denne v okoli, ako dochodcovia nariekaju a pritom ich rozpocet s akym hospodaria, je casto vyssi, alebo rovnaky, ako prijem rodin s detmi. Plus samozrejme maju este v osobnom vlastnictve byty. Nemusia nic riesit okrem seba. Samozrejme, ine je, ked su choroby, ale nerobme zas z dochodcov vacsich uboziakov, nez su. Su na tom ludia, co su horsie. Okrem toho, ked ma dochodca dochodok, nic mu nebrani pracovat dalej a aj vela dochodcov este robi. Idu pracovat za lacnejsie, kedze maju dochodok. Ale sumarne dochodok + zarobene maju uz velmi slusny prijem /relativne/. Uberaju vsak miesto mladsim, ktori nemaju moznosti take od statu a defakto degraduju cenu prace.
Citali ste, z coho su problemy dochodcov ? Pozicky z nebankoviek, bank, ale aj telekom operatorov, datovych operatorov, atd. Poviem vam jedno - taky dochodca si dnes plati enormne predrazeny internet, alebo drahu pevnu linku. Problem je nevedomost, nevzdelanost, nizka financna gramotnost. Internet + telefony sa dnes daju zohnat za zlomok ceny /len treba chciet to ist zmenit/. A lakadlu kontokorentu a rychlych poziciek treba odolat. Plus vyskakovat podla prijmu. Naviac dochodca prezil cely svoj ekonomicky vek, pri ktorom si mohol setrit. Lenze zas sa tu naraza na nizku financnu gramotnost. Drviva vacsina problemov /nie vsetky/ je vsak zapricinena tymito pricinami. Lenivost, ignoracia, nevedomost, nechut nieco zmenit. Casto krat sa staci poradit s detmi, vnucatami atd., ktore by im vsetko vybavili.
K dochodkom poviem len tolko: keby kazdy clen domacnosti mal dochodok, tak ma rodina hotove leharo. Keby clovek bol len sam v situacii dochodcu /a je zdravy/ a vie rozmyslat, nemal by ziadny problem /pri skromnosti/ s dochodkom /osobna skusenost/. Dnesni dochodcovia sa maju este dobre oproti tomu, ked pojdu do dochodku silnejsie populacne rocniky, tzv. husakove deti - rocniky narodene v dekade plus-minus po roku 1970/.
26. 8. 2015   Katka
Exekútor dá pokyn banke a banka vezme dôchodcovi celý dôchodok, pričom mu neponechá ani povinné životné minimum.
Však dlžník - dôchodca nemá dosť peňazí na právnika, tak načo dodržiavať zákony...
25. 8. 2015   Lolo
Osobne si myslim, ze ak exekucia dochodku nieje u nas zlocin, potom asi netreba dochodky vyplacat vobec.
Ak by existovalo akesi "europske priemerne zivotne minimum"
tak potom by mohli nasi dochodcovia utekat do germanie, alebo britanie, rovnako, ako nasi novoprichadzajuci z afriky, pravdepodobne by spadali do rovnakej skupiny z narokom na podporu, ako ohrozeny povodny obcania EU.
Mozno to nemyslim ako vtip.
Problem je v tom, ze malokomu z dochodcov, sa chce vesat na kamiony, alebo preliezat ploty na hraniciach.
Lebo tie ploty uz sa zas stavaju. Neviem preco sme ich vobec odstranovali.
25. 8. 2015   anonym
dôvod pre exekúciu je ich nízky dôchodok -dôchodok s ktoré sa nedá nič zaplatiť a z neho žiť záver do ulic slovač dôchodcovska sústavné = sľuby bolo ich dosť a pracujúci nenechte si to líbyt kto drží hubu je otrokom a žobrákom tak ako dnešný dúchodci morho lidičky proti otrokárum azradcúm slovakistanu
25. 8. 2015   ainemunys
Najčastejšími dôvodmi exekúcií je to, že zaviedli lacnú pracovnú silu a zdôvodňovali ju tým, že tak bude náš štát patriť medzi najviac konkurencie schopných. Lacná pracovná sila so stále viac si priťahujúcim opaskom bola potom vystavená masívnej kampani dlhovej ekonomiky : My vám pomôžeme !!!
Chudobná pracovná sila sa po odchode do dôchodku stane ešte chudobnejším dôchodcom, nemajú z čoho platiť a precovných miest nieto.
Zníženie životnej úrovne o 40% sa v celom svete považuje za porušenie ľudských práv : Po odchode do dôchodku sa vám zníži príjem a teda životná úroveň minimálne o 53%.
Toto sú hlavné dôvody exekúcií!!!!!!!!
26. 8. 2015   Praktik
Nemam rad exekutorov a myslim si o nich svoje /nie v dobrom/. Ale do tych exekucii sa v najcastejsich pripadoch dostanu ludia vlastnou nevedomostou, hlupostou, ignoraciou. Klesnutie zivotnej urovne dochodcu neni pre nikoho prijemne. Avsak, ako chces riesit systemovo, ze vlady vyberaju coraz vacsie dane, prezeru ich, narobia dlhy, pritom demograficka krivka v EU ide prudko dole ? Tie peniaze na dochodky treba z niecoho brat a zarabaju na ne pracujuci. No a ich pocet sa znizuje. Zober si, ake su odvody do socialnej poistovne a kumuluj ich za 30-40 rokov. Kolko z toho balika potom mozes vyplacat pausalne dochodcovi pocas dalsich v priemere 20tich rokoch dochodku ? Matematika nepusti... iba malu sumu. A to je to klesnutie zivotnej urovne. Ono po spravnosti by mali byt zarovky take, ze clovek by sa mal o seba postarat sam. Ale ludia, ked maju peniaze, nemyslia na buducnost a radsej ich minaju hned. Nehovoriac este o dalsich problemoch ako je devalvacia meny, inflacia atd. - ktore ruinuju dochodkove uspory.
Ludia by sa mali viac vzdelavat a dochodcovia hlavne. Su totiz v dobe, ked informacie su moc a oni ich velmi potrebuju. Ci uz financne vzdelavanie, pravne, ale aj zdravotne.
25. 8. 2015   anonym
TENTO SK..ENY STAT JE prave natoto stavany! exekutor vas tu ma pravo prenasledvat az za hrob! exhumovat vykopat z jamy obrat o gate ktore mate na sebe za trest piopravit a znovu zahrabat!banda skurvena
1/1