Názory čitateľov


Názory k článku:
Dnes majetní zajtra biedni: Až 90 % bohatých rodín do tretej generácie schudobnie

21. 8. 2015   anonym
Nie som až taký bohatý.Bezohľadný, bezcitný, bezcharakterný egoista je ten fin.poradca. Človek poctivo pracuje, šetrí pre deti,vloží do banky aj tak vás oklamú o svoje úspory!Príklad z vub v nr, kde pri predčasnom rušení flexipoistky v generali podáva pracovníčka zavádzajúce, klamlivé informácie, používa nekalé praktiky, vidinou provízie a z mojich 4000€ vložených v hotovosti mi bolo vyplatené 1050€. To všetko pod ochrannou rukou vedenia banky. Ak by som dostal korektné info, určite nenechám banke takmer 3000€, hoci mi slovne bolo povedané, že mi bude vyplatená oveľa vyššia čiastka. Veselo - veselá užite si ich. VUB a Generali nikdy viac! Neodporúčam smradov,horší ako cigánska úžera.
21. 8. 2015   Lolo
Su rodiny, kde sa situacia stale zlepsuje z generacie na generaciu.
Napriklad Hnedoslovakistanci, cim viac pribuzny, tym lepsie sa mnozia, zacina to ciastocnou invaliditou a konci celkovou starostlivostou a demenciou.
Takze v globale, ma kazda nasledujuca rodina, vzdy vatsi prijem a navyse sa miesaju rodove vazby, kedy otec, alebo dedko, odovzda svoj vdovsky dochodok, vnukom.
Takze o nic neprichadzaju. Ako tu uz bolo pisane, mozu fajcit, skusat drogy, nalievat sa alkoholom, aby ani nahodou nemuseli pracovat. Hoci sa radia medzi socialne vyradnenych, tak v ramci chudobnej otrokarskej slovakistanskej spolocnosti, patria skor do Hi-society, ktora nemusi pracovat a nieje odkazana na pracu.
Okrem ineho tmavoutecenci, kotry vcera boli biedny pastieri v pusti, mozu byt zajtra bohaty vdaka euroskej risi, mat ajfouny a stabilny prijem 33eur/ den, ktory im zaruci pracujuca a otrociaca spolocnost.
Vcera chudobny, zajtra celkom fajn.
Ale narodili sme sa v zlej dobe na zlom mieste a mame zlu vieru v nespravneho boha.
Allah agbar!
22. 8. 2015   anonym
všetkému rozumieš, dement...
22. 8. 2015   anonym
však napíš niečo rozumné aj ty TY dement. Nie len kritizovať.....chuj ako ty ine ani nevie
21. 8. 2015   yzyz
Zdegeneruju klasicky ... Ked mas dostatok penazi a nic ta netrapi. Zacinas pit alkohol znackovy a skusas drogy. A potom lieky! Prva generacia pije na konci zivota svojho. Druha generacia pije stale. Tretia generacia rozpredava majetok. A potom sa to cele rozprasi a zase iny a inde zbohatnu. Takto ide v celej ludskej civilizacie. Prvy su ty co zhromazduju. Druhy su ty co si uzivaju a drogy a alkohol. Treti su taky ze nevedia nic tak vsetko zle robia. A o majetky prichadzaju ...
21. 8. 2015   Praktik
V podstate vacsina rodin by sa mohla premenit na milionarske, keby chcela. Ma to vsak jeden hacik. Museli by kooperovat, fungovat jednotne ako mravenisko a to minimalne 1 - 2, ak nie viac generacii. Lenze toto nebude kazdy z rodiny akceptovat a nevraviac uz o potomkoch. Pri strategii sustrediacej sa na zarobk, evidenciu a planovanie financnych tokov, prisne rozpocty a dlhodobu tvorbu rezerv + bezpecne investovanie, sa to minimalne za par desiatok rokov da zvladnut aj beznym rodinam. Len to neni vobec lahke a stoji to vela odriekania. Mozno by sme sa toho nedozili, ani nasi potomkovia, az ich potomkovia. Takto daleko vsak nikto neplanuje, lebo kazdy chce hned dobre pre seba. Ludia sa casto nevedia, alebo nechcu uskromnit s tym, ze ich buduce generacie by sa uz mohli mat lepsie.
U bohatej vrstvy plati detto. Ak ten, co sa vypracoval a ziskal urcite hodnoty, nenauci sa, ako ich uchovavat a zveladovat, nevedie v tomto duchu svoje deti a deti ich deti, tak potom ozaj, staci druha generacia a je po dedicstve. A s kazdou dalsou generaciou takymto sposobom sa to len rychlejsie minie. Tento efekt by fungoval aj opacne, v prospech rodiny, ale je to obrovsky organizacny a nazorovy rozkol, medzi tolkymi ludmi s roznymi nazormi. Musela by sa autoritativne presadzovat vola jedneho, nejaky kodex, doktrina, zakon rodiny.
Klobouk dole pred rodinami, ktore dokazali po niekolko generacii taketo myslenie predavat mladsim generaciam, aby sa rodinne dedicstvo nerozpadlo a mali tolko financnej inteligencie, zeby ho este vedeli zveladovat.
21. 8. 2015   ainemunys
Táto zemeguľa ma len konečný potenciál a teda aj milionárov môže byť len určitý počet a tí ostatní môžu byť len zdrojom bohatstva milionárov. O tom je dnešný svet. To preto v médiách sa hovorí o tom, že vlastne bohatý nie sú šťastní, ale šťastie majú chudobní.
Praktik by už to mal vedieť z praxe, alebo nie ???
22. 8. 2015   Praktik
Ide o potencial premenit sa. Nie, ze vsetci nimi mozu ostat. Ako vravis, ak budu len bohati, nebude mat kto robit. To by vsetci boli na tom rovnako, chudobne.
21. 8. 2015   ainemunys
Finančný poradcovia majú vo všetkom jasno !!!!!
Tak potom prečo nie je celý svet "za vodou" ??????????????????? ????????????????
21. 8. 2015   simon
Medzi akými debilmi robili tento prieskum?
1/1