Názory čitateľov


Názory k článku:
Rady odborníka: Registre o vás vedia všetko, radšej nebyť ako byť dlžníkom

25. 7. 2016   karol
MAFIASR
10. 9. 2015   anonym
No tak ked vas odmietnu osetrit lebo nemate na zdravotne poistenie tak odporucam zabit nejakeho majitela zdravitnej poistovne a razom budete mat zdravotne osetrenie zabespecene do smrti.tento system sa mi uz naozaj prestava pacit co je zivot ohrozujuce ked clovek ide na pohotovost a je socka a nema na lieky naozaj zacinam si mysliet ze najlepsie je podrezat hrdlo Meciarovej Magde ci Lexovim deckam alebo dopichat nozom Slotovho syna nech aspom clovek sa nemusi bat ze skape na ulici ale v base ved toto uz neni normalne aby sme mi na tie svine dopalacali ze nas nechajku umierat za to ze oni kradli okradali nas.vyvrazdit ich treba
28. 8. 2015   anonym
TO JE DOBRE RADY ODBORNIKA A KTO ZE JE TEN ODBORNIK PRECO NIEJE JEHO MENO ABY SME MU PODAKOVALI ZA TO AKO SA O NAS STARA
28. 8. 2015   anonym
JA TO NA GRC VSATKO
10. 9. 2015   anonym
Treba zabit nejakeho zbohatlika aby si mal zabezpecene zdravotne osetrenie za statne lebo ked zabijes nejakeho bezviznamneho cloveka co nekradne ako kradol Slota Meciar Pociatek Fico Miklos Jakabovic Hascak Malcharek atd.atdked zabijes chudaka tak ti daju par rokov ale takeho sviniara megazlodeja ked zabijes tak to sa zjezia chlpy vsetkym svinam politikov ze na rade su oni tak ti daju dozivotie aby si dalsieho z tych sviniarov uz nemohol odkraglovat tento system je svina a vam vravim bude tiect krv nebudu nas nechavat Slotove deti Lexovi vnuci skapinat aj s ostatnymi horeuvedenymi na ulici a oni si uzivat nakradnute skonci toto verte mi ze to skonci s nimi velmi zle
28. 8. 2015   tip
to je tak, ked stat razi dogmu, ze zivnostnik je zlocinec ...
28. 8. 2015   Lolo
Nuz podla toho, drahy Tip, ze v slovakistane mame cosi ako trvale odsudenie, bez sudu, ano, zivnostnik je podla meradiel slovakistanu a kleptokracie absolutny vyvrhel.
Pretoze ak zivnostnik, alebo mala firma nedostane zaplatene za dohodnutu, alebo aj zmluvou potvrdenu pracu, dielo, sluzbu a takato firma nezaplati odvody, dane, alebo poplatky, je okamzite potrestana likvidaciou. Ak firma zaplati poplatky, dane a odvody, tak je potrestana vykonom prace, diela, alebo sluzby 2x.
Jednak tym, ze nedostala zaplatene a jednak tym, ze musela zaplatit vsetky naklady spojene z vykonavanim cinnosti a dokonca aj DPH, pretoze vytvorila pridanu hodnotu, bez ohladu na to, ci dostala zaplatene.
Statu a kleptokracii to vyhovuje, pretoze tak je uspokojena pohladavka statu, avsak pohladavka a vymozitelnost pohladavky firmy su nepodstatne. Pretoze su zabite hned dve muchy jednou ranou. Bud dojde ku likvidacii firmy, cim sa odstrani konkurencia, alebo dojde ku obmedzeniu schopnosti vykonu cinnosti takejto firmy a okamzite sa najde konkurencia, ktora dokaze vyplnit medzery na trhu. Navyse skrachovany zivnostnici, nevytvaraju prakticky ziaden problem v oblasti podpory v nezamestnanosti, pretoze v drvivej vatsine, ziadne naroky na podporu nemaju. Takze kleptokraticky moloch absorbuje prakticky vsetky uspory a majetok takychto ludi bezozvysku a bez ohladu na to, aky vyznam mali, alebo maju dohodari, alebo drobne firmy na zamestnanost. Cize ak vznikne pri tomto systeme "socialny odpad" nikoho to netrapi, neznamena to ziadne zvysene naklady, na stat. Vypadkom poplatkov a danovej platby od takychto subjektov je pre stat nepodstatny, pretoze vatsina vybraneho objemu, sa ku kleptokracii ani nedostala, vsiakli sa v "zisku" institucii, ako su poistovne, alebo v miliardach odpisov DPH, inych spriazdnenych firiem.
28. 8. 2015   Lolo
Tak nejak, ako pise Jozef, alebo aj hrmot, problem je, ze poistovne i banky si vyberaju starostlivo svojich dlznikov.
Zistuju ich zranitelnost a cielene utocia. Tych ktory dlzia velke peniaze, alebo sa jedna o spriazdnene firmy, ci samotny stat, nechava v klude hromadit dlh a tiez mohutne odpusta. Je zaujimave, ze poistovne a ni banky nezaujima druhotna platobna neschopnost a ani castokrat nieje mozne vymoct naklady spojene z druhotnou platobnou neschopnostou dodatocne.
Nase pravo a poriadok chrani vzdy len tych, ktori su pod nejakymi ochrannymi kridlami mocnych.
Na druhej strane su tu skupiny ludi, ktory v zivote nikdy neboli odkazany na to, aby museli pracovat, nedajboze platit nieco ako odvody, alebo nejakym sposobom vytvarat dojem prace. Hnedoslovakistansky "Bohemi" su dnes nahradzany novousadlikmi, z novymi chorobami a vsetci su poistenci statu. (alebo EU?) za nich musi stat platit v podstate odvody a maju narok v podstate na vsetko to, co dlznik 50 euovej splatky stratil. Preto si myslim, ze v ramci problemu, je stale vyhodne, sa kupat vo vyvare z orechovych supiek a prijat islam, odist do Germanie, alebo Britanie a tam sa nechat vyzivovat, je to lepsie ako umierat na dochodok, alebo sa snazit vobec pracovat.
28. 8. 2015   Lolo
Doplnim len tolko, ze registre vedia vsetko o nas, ale prichadzaju dalsi a o tych registre nevedia nic. Logicky z toho vyplyva, ze ak zautocia "zabavnou pyrotechnikou" na datove centra, nebudeme vediet nic vsetci dokopy.
28. 8. 2015   anonym
ty si vážne na hlavu..hlupák
28. 8. 2015   Lolo
Ja sa tym netajim. Ale pod svoju hlupost sa podpisujem, hrdo a bez obavy, ze mi to viac ublizi.
Ja si svoju demenciu hyckam, je to moj milasik. Ku tomu schzu, islam a dalsie moderne izmy.
Podobne ako Eric Hoffer, alebo Kerouac, pripadne H. Miller.
Som totiz z generacie bitnikov
28. 8. 2015   Jozef
Tento.... štát a jeho prištipkári idú na to z opačného konca. Namiesto toho, aby uzákonili vymožiteľnosť práva, zlodejov a tunelárov(čiže svojích kamošov, že pán premiér?)trestali a zatvárali, robia ramená na tých najzraniteľnejších. Som o tom presvedčený, že keď niekto neplatí, či už odvody, inkaso, pôžičky a p. tak je to iba preto, že sa ocitol v druhotnej platobnej neschopnosti, že mu nejaká kmínska firma nezaplatila, ako naposledy kauza Váhostav, Doprastav a stovky ďaľších, ktorí kradnú, tunelujú a neplatia svojím poddodávateľom a tým ich dostávajú do žalostnej situácie, keď si nemôžu plniť svoje záväzky a najsmutnejšie na tom je, že sa to deje so súhlasom štátu. Ak neuzákonite vymožiteľnosť práva, nebudete zlodejov, kmínov, tunelárov spravodlivo trestať(a nie odmeňovať) tak ste prdeli do poslaneckých a ministerských stoličiek celé volebné obdobie zbytočne.
28. 8. 2015   hrmot
Ale ak stat, banka alebo ina institucia dlzi vam, co pre vas ako Jozefa Maka moze byt likvidacne, tak je ot zas len vas problem, na to uz registre nemame, co takto zalozit aj register instituci resp. uradnikov ktory si neplnia dosledne zavazky voci obcanom a klientom.
1/1