Názory čitateľov


Názory k článku:
Domácnosti dovolenkárov lákajú zlodejov: Základné desatoro, aby ste z poisťovne neodišli s dlhým nosom

14. 8. 2015   Janka

Čo v prípade, keď nám miznú veci v byte a dvere nie sú vypáčené ? Ani okná nie sú vypáčené. Máme alarm Jablotron. Odblokujú ho a dostanú sa cez dvere.
Máme poistku v Alianc, ale oni preplácajú len vtedy, keď sú dvere alebo okná vypáčené. :(
Polícia sa takou vecou nezaoberá. Len vtedy by prišli, keby sa nám niečo stalo. :(
14. 8. 2015   Janka
Prosím odpoveď !
Ďakujem ! Janka
14. 8. 2015   Praktik
To je problem. Je to tvrdenie proti tvrdeniu. Stratilo sa vam nieco ? Co konkretne ? A ste si isti, ze to bolo pocas zakodovania ? Nemal niekto iny kluce, kody ? Casto sa stava, ze to urobia deti. Poistovna v takomto pripade nevyplati nic. Pravdepodobne moze ist aj o zneuzitie, ze to urobil napr. servisny technik organizacie, co instalovala zabezpecovacku. O tom by sa dalo informovat policiu, ale budu sa zaoberat len vacsou skodou. Alebo ma niekto kluc / trebars nahradny/ a mate v zabezpecovacke stare baterky. Staci vypnut elektrinu, zabezpecovacka ide na zalohu, ale okamzite zlyha. Otovri si klucom, zamkne, nahodi elektrinu... Minimalne si vymente vlozku na dverach, bezpecnostna trieda 4. Ak mate staru vlozku, mozno to niekto otvoril aj bumpingom bez poskodenia. Prezrite si okna, ci nemoze dojst k vniknutiu cez ne a vymente si klucky na oknach za zamykacie.
14. 8. 2015   Praktik
Pripadne si doplnte este nejaku jednoduchu zabezpecovacku inej znacky, co teraz dostat kupit lacno na trhu - s bezdrotovymi cidlami. To si nainstaluje clovek aj sam, staci to zapojit, polozit, zapnut, nastavit cisla pre SMSky. Okrem toho si skuste zavolat technika, nech zisti zo zabezpecovacky, kedy bola zapnuta zabezpecovacka, ci tam nie su nejake udalosti a kedy bola vypnuta /a otestuje aj zalozne baterie. Ak ich mate starsie ako 3 roky, nech ich preventivne vymeni A zmente si PIN, idealne ak ma kazdy clovek z rodiny vlastny, pokial to umoznuje zabezpecovacka. Da sa potom identifikovat, ktory kod otvoril.
13. 8. 2015   Mentos
Rodinny dom sa dokonale zabezpecit v podstate skoro neda, ale byt ano. V bytovk ti iba tazko vyburaju stenu rovno z chodby do bytu ale v dome bezproblemov-stava sa to.
14. 8. 2015   Praktik
U rodinnych domov je to skor, ako bol navrhnuty. Tazko sa zabezpecuje nieco, kde si niekto da vsetko presklenne /pokial tam neda nerozbitne sklo/. Ale da sa v pohode zabezpecit dom. Zamykatelne okna na klucky, zavory na oknach do muriva proti vypaceniu, bezpecnostne folie a hlavne zabezpecovacka s hlaseniami viac osobam. Vhodne rozmiestnene cidla po celom dome. Pred domom kamerovy system, alebo dobre fake kamery. Na dome mozno dat tiez pohyblivy senzor na svetla. Ak sa dostane niekto na pozemok blizsie k domu, rozsvietia sa svetla, zazne sa okolie domu, plus svetlo v dome, alebo spusti sa nahravka stekajuceho psa. Vselico sa da poriesit. Dalsia vec je, ze ak su cennosti v dome, potom sa da lepsie zabezpecit aj nejake vnutorna miestnost, kde sa ulozia. Kvalitne bezpecnostne dvere na nu, nenapadne. A kym sa prekona prva linia obrany, nestihne sa prekonat druha. Idealne mat drahe veci v bankovej schranke a nemat doma nic extra cenne. Plus si to clovek moze dat potom poistit, ale iba na to, co ma najcennejsie, zbytocne na kazdu somarinu.
13. 8. 2015   Praktik
Pani poradkyna evidentne nahrava poistovniam a samej sebe. Jedine, co sa oplati poistovat je stavba ako celok. Poistenie vybavenia domacnosti je problematicke, lebo clovek neustale nieco meni, dokupuje. Vybavenie domacnosti ma najdrahsiu poistku a tym padom aj najdrahsie provizie za sprostredkovanie.
Takze poistit si nehnutelnost - investovat do kvalitnych bezpecnostnych dveri, renomovanych znaciek, alebo aspon tych, ktory splnaju certifikacie bezpecnostneho uradu, minimalne stupen 3, idealne 4. K tomu KVALITNE zamkove vlozky, odolne voci odvrtaniu, trieda 4, s odolnostou proti bumpgingu. Idealne, ak vlozka nema klasicke pruzinkove stavitka, ale otocne kruhove, alebo magneticke.
K tomu odporucam, ak chce niekto zabezpecit byt - investicia do bezpecnostnych okien /vyrabaju sa na to extra tvrdene skla/, alebo do bezpecnostnej folie /pripadne ak moze, tak mreze/. Vhodne je nevzbudzovat pozornost z vonku. Na okna, kde je mozny prienik, instalovat aj klucky na okna s uzamykanim okna, ako minimum. Pripadne optimalne zavora na okna, ktora presahuje do panelu. Vhodne je mat v ramci poistenia poistenie budovy ako sucast dvere, okna.
Velmi dobre je mat zabezpecovacku, alebo mobilnu zabezpecovacku s hlasenim pre viac osob a nechat kluc doveryhodnym osobam /napr. rodine/. Nech aj denne vyberaju schranku. Pri odcestovani odporucam vyuzit aj elektronicke casovace, ktore budu v urcitom nepravidelnom intervale simulovat svietenie v domacnosti, pripadne spustat radio.
Na poistovne a poistenie vnutorneho vybavenia sa absolutne neda spolahnut. Pretoze tazko dokazujete, co tam vtedy bolo, aj ked mate od toho blocky. Zas vam to mozu ponizit o to, ze vam povedia, ze to bolo stare, hodnotu to malo teraz mensiu. Ved ako dokazete nieco blockom, ked ste to dostali darom, alebo si nieco cenite viac, nez to oceni poistovna ?
Toto su rozhodne lepsie investicie, nez neiste poistenie domacnosti, ked vas poistovne poznaju len vtedy, ked platite a pri poistnej udalosti najdu kopec vynimiek, ako vam nevyplatit najlepsie nic...
13. 8. 2015   chobot
bezpecnostne dvere nezastavia zlodeja ci tam bude turbo mega super truper vlozka pancier a neviem co. Tak ako sa dostane za 20sekund klucova sluzba cez tieto dvere tak isto sa dostane lepsi zlodej. Jedine odradi zlodeja je alarm napojeny na CPO, vlciak a dobri susedia...
13. 8. 2015   Praktik
Vlozka moze byt kvalitna z dobreho materialu. Potom je ju problem odvrtat. Respektive pri dobrych dverach je otvaranie dlhsie, nie 20 sekund. Napr. vlozka Tokoz PRO 400 ma vnutorny mechanizmus, ktory pri pokuse o vrtanie sposobi, ze sa bude vrtak pretacat naprazdno. Dobre dvere sluzia skor pre nahodneho zlodeja a pouzitie hrubej sily. Ak ide zlodej na istotu, pripravi sa dokladnejsie. Napojenie na PCO s policiou, ak su dvere slabe, neni ziadna vyhra. Kym dojde policia, casto ubehne 3 - 5 minut. Dovtedy moze byt zlodej prec. Az kombinacia viac ochrannych faktorov je ucinna. No a najlepsie je nemat doma ziadne cennosti.
13. 8. 2015   anonym
Pekne napisane. Pri takomto zabezpeceny ani poistovnu nepotrebunem. Zajtra rusim poistky. Dakujem.
13. 8. 2015   RoBo
Ak by som si mal všetko poistovat tak by som za celý život preplatil určite aj jeden dom:) Podla mna stací cestovné poistenie a urazové a v poprípade smrt ci invalidita aj to len vtedy ked ma clovek rodinu. No a samozrejme nové auto.
13. 8. 2015   Lolo
Otazka do plena, pre chudobny slovakistan je, ze ci nieje lepsie, ked tie veci z bytu odnesie zlodej, ako ked ich po nesplacani pozicky na dovku, odnesie exekutor. Niekedy si moze odniest aj celu kralikaren.
13. 8. 2015   anonym
Presne tak. Exekutor alebo poistovak je jeden a to iste.
1/1