Názory čitateľov


Názory k článku:
Poslanec navrhuje kvóty na jedlo, aspoň polovica menu musia byť domáce jedlá

29. 7. 2015   hakunamatata
,,ahojte - lolo + bobo - napisali ste to veľmi pekne a hlavne pravdivo, tie americke rýchlosračky likvidujú všetko živé, chodím veľa po meste a musím ti dať za pravdu, že toho sádla máme veru požehnane, na kupalisko radšej ani neidem, je to des a hrôza, naše staré babenky / 60-80 rokov majú postavičky ako lusk, dnešné mladé ženy to je hotová katastrofa, s tým 50 % jedlom máš pravdu, pokiaľ sa to naozaj nezmení je to náš koniec a to viem o čom píšem, prajem všetko dobré a verím že tá zmena nenechá na seba dlho čakať,,
29. 7. 2015   bobo
Celkom dobrý nápad tých 50%. U nás všetci dusia akúsi pizu, kurence, čínske sračky a donaldy. Už nedostaneš dobrú držkovú, fazuľovicu, či španielskeho vtáčika, halušky s kapustou ... všade len toto a rovnaké, už by bolo na čase to zmeniť.
29. 7. 2015   anonym
cinske jedlo chapem, to je hnus, ale pizza je dobra, mcdonald tiez takze nechapem co tym chces povedat! na slovensku tiez najdes tradicne jedlo ale vacsinou mimo mesta
29. 7. 2015   fero z BA
správne a treba zaviesť ak kvóty na mastné mäso, nepiť koňak ale vodku --- tí rusi sa už predháňajú, ktorí sa viac strčí potkanovi do análu a vymyslí väčšiu hlúposť, čiže nie kvóty na zdravé jedlá, ale na ruské
29. 7. 2015   us_ama
Na Brusel s vymyslanim debilin ale nemaju ani zdaleka...
29. 7. 2015   author
lolo, a na slovensku len pirohy, bryndzové halušky, slaninu, klobásu, kapustu, zemiaky a slivovicu ale len 52 a všetky západné kokotiny von, lolo vidím, že si správny chlap.
29. 7. 2015   Rúžo
Správne ! A aj slovenské autá by sa nemali predávať na dovolenú hranicu mimo územie SR.
29. 7. 2015   Lord Byrd
...slovenská auta neexistují...jsou pouze auta cizích značek uplácaná otroky z montoven u vás...
29. 7. 2015   Lolo
Tak isto ani v RBM, neexistuju ine, ako montovane auta z nadnarodnych koncernov.
Skoda je vlastne tiez germanske ludove auto, ale pre tradiciu trocha viac protektoratne vylepsene, alebo downsizovane, aby sa nacionalne uspokojil aj zakaznik narodeny na uzemi RBM.
Podobne v Germanii by Ford mal problemy, tak od II sv. vojny sa vyraba pod oznacenim opel. Najznamejsi model blitz, ako pojazdne plynove komory, nesie logo znacky dodnes.
No a co ma desi najviac, je upadok tradicneho piva. Auta by som este v RBM tradicne ozelel.
29. 7. 2015   Lolo
Ja osobne nemam nic proti zabijackovemu a tradicnemu menu slovenskemu. A nemam nic proti 52% slivovici. Len ta kapusta sa mi nejak vekom viac vesia na rebra.
Proti haluskam nemam nic, aj ked z brindzou mi to troska pripomina a chuti, ako chodnik po silvestri, ale variacie halusiek z vajickom, alebo ako priloha ku perkeltu, pripadne z makom a slivkovym lekvarom, nemam namietok.
Tradicne jedla niesu zlozite na pripravu, rychlozerky hamburgerove, mi ni nehovoria.
Kvalitny hamburger si ak, tak robim doma, synteticku stravu v podobe, ktora sa na nas vali v reklamach, sa mi vobec nelubi.
Ked sa to tak zobere o par rokov spat, ludia jedli, co bolo a nestlstli a nevyzerali mrochtozne a americky, hoci nebolo vynimkou, ze sa jedol peceny bocik aj 3x do tyzdna. Nehovoriac o roznych omackach a hroznych veciach, ktore sa dnes za racionalnu vyzivu nepovazuju, nehovoriac o polievkach z potencialom atomovych vybuchov, najma v kombinacii luskovin a klobasy.
Dnes to nahradili "trikatelove" synteticke blivajzy, ludia v kuchyniach na drahe uvery, radsej ohrievaju polotovary a upiect si trebars pstruha, cerstveho z rybarne, si dobre rozmyslia, aby nahodou v tych kuchyno obyvackach, nemali tyzden rybaci smrad..
Nedaj boze upiect bocik a krkovicu, to nasiakne cela ultramoderna kralikaren "neprijemnym zapachom" a mozu sa na vas stazovat susedia, prezuvajuci kozmicke susene polystyreny pred velikanskou plackou.
Uz som sa stretol z nazormi, ze tradicna kuchyna sa nezlucuje zo spotrebicmi, ktore su v domacnostiach, pretoze napriklad plackaty televizor v obyvacej kuchyni nasava ventilatormi mastny smrad a rychlo sa pokazi.
Za najvatsi omyl povazujem v kralikarnach recyklacne digestory, koli uspore a uniku tepla z kralikarni.
Mozno je problem v tom, ze sme uz zabudli, varit, ale ucime sa len ohrievat. Pri vareni vznikaju nebezpecne splodiny, vlhkost alebo prach a pachy, ktore niesu zlucitelne zo sterilnym zivotom, vystresovanych a zauverovanych ovcanov.
Jedine tvrda direktiva a navrat ku tradiciam, nas moze vratit do hry.
Mimo ine, vie si nekto predstavit, ze by si rano spravil na modernej indukcnej sklokeramickej SciFi-HiFi varnej doske hrianky z cesnakom, na pravom smalci, alebo len chleba vo vajicku?
29. 7. 2015   Lolo
Borsc, bliny, kvas a vodka.
Ostatne bz mali zakazat uplne.
29. 7. 2015   bobo
Minule som sa po rokoch vybral na kúpalisko - zaplávať a poobzerať, resp. naopak - poobzerať a zaplávať. Sklamanie preveliké, nebolo veľmi čo obzerať, všade dookola ležalo sadlo v rôznych podobách a veru som si povedal - aké šťastie, že som na vlastnej koži zažil ten "chudobný" socializmus, to bola krása.
1/1