Názory čitateľov


Názory k článku:
Buffettov úspešný konglomerát: Tento chlap skrátka vie, ako spojiť voľný kapitál s príležitosťami

28. 7. 2015   hmmm
veru afrika trpi hladom lebo bohatých nevieme nasytit, kedy je ta pomyselna hranica ake cislo ked sa chamtivost ludska zastavi??? na druhy svet nic nevezme, taketo absurdne hromadenie cisel a majetkov ma aj nejaky hlbsi zmysel okrem vlastného ega????
28. 7. 2015   Praktik
Problem neni v bohatnuti ludi, ale v chudobe. Mnozstvo ludi spada do kolobehu, ze sa narodia na zlom mieste v zlom case. Ale este viac ludi nechce nic urobit. Respektive, len chce, chce, chce a nic neurobi. Pokial sa niekto dostane na urcitu uroven, otvaraju sa mu nove moznosti a potom moze napredovat. Ak ma clovek rozum a vie si zarobit, vie dobre naplanovat financnu buducnost, vydavky udrzuje na minime, optimalizuje dane, tak sa z neho stava stroj na peniaze. Ak nieco robite a ide vam to dobre, tak vas to zvacsa zacne bavit. V takomto vlaku sa ide dobre.
Problemom vacsiny statov, kde vznikaju velke triedne rozdiely je mala financna gramotnost obyvatelov.... Clovek drhne, aby sa potom odmenil. Vidim to denne. Napr. dnes som bol v obchode a chlapik pri pokladni, nejaky robotnik, co kope kanal, si kupoval pivo a cigarety a este par serepeticiek. Otazka je moze si to dovolit ? Pravdepodobne nie. Lenze jemu sa zda, ze si to dovolit moze. Co mu potom ostatne z vyplaty ? Nic, alebo dlzoby. Takymto sposobom nebude mat nikdy nic, len bude z neho otrok. Zato rozmyslanie bohatych ludi je, ze clovek, ktory sa chce niekde dostat, bude okrem hladania zvysovania prijmu, krotit svoju spotrebu a tu si uspokojovat z prebytkov, z usetreneho. Jeho majetok sa bude tak hromadit, kumulovat. Ale to vacsine ludi smrdi. Lebo by sa museli teraz obmedzovat. Tak sa radsej teraz neobmedzuju, ale nemozu sa ani nikde posunut, skor mozu len klesnut. A cim skor presiel clovek na racionalne narabanie s fiannciami, tym skor mal mesacne pozitivny cashflow, t.j. obrat jeho hospodarenia bol a bude vzdy plusovy, akumuluje majetok. No a sila majetku a casu sa rokmi rastie exponencionalne /uroky z urokov, peniaze robia peniaze/.
Mozno sa niekomu nepodari vo svojej generacii vybrdnut zo svojej ekonomickej triedy, ale ak by dalsia generacia pokracovala rovnako, podarit sa to musi....
Lenze toto sa dnes nenosi, vsetko chceme hned aj ked na to nemame, ved dobry tatko luskne takto a uver ma hned... :-D
28. 7. 2015   Lolo
No ja to vidim zas trocha inak, lebo clovek setriaci, je clovek problematicky, vzhladom na dosiahnutelny hospodarsky vysledok v krajine Slovakistanskej a na priklade robotnika, co si kupuje doping, v podobe tabakoveho nikotinu a anestetikum na bolave klby a chrbat v podobe B12, ktore ak by si nekupil, nemohol by murat, je priklad dost scestny. Aj ja by som prezil bez liekov, ale nie dlho. Hoci by som usetril minimalne tolko, za mesiac, co usetri fajciar cigariet na krabicke denne za mesiac.
Problem bohatstva a chudoby je inde.
Je to o schopnosti, privlastnit si zdroje a kapitalizovat ich an ukor tych, ktory ich nevlastnia.
A potom sa uz len geometrickou radou nasobi zisk, ale pozitok ostava rovnaky.
28. 7. 2015   Lolo
Od vtedy, co kupil siet predajni Louis, si ho viac zacinam vsimat.
Ale inak suhlasim z Praktikom.
A ja malokedy suhlasim z nazorom inych.
28. 7. 2015   Praktik
Buffet musi velmi dobre rozpoznat povahu a charakter ludi, co ich dosadza do cela firiem. Paci sa mi, ze miesto spekulacii, rad hlada vo firmach hodnoty. Tak moze udrziavat dobry dlhodoby rast - ak vie udrziavat minimalne naklady, minimalne dane, maximalizuje zisk - a to aj pri nie tak velkom obrate, ako ma konkurencia. Klobuk dole pred 84 rocnym panom. Je to stara skola hodnot, ktorych sa drzal a drzi, prv nez zacala svet ovladat virtualizacia penazi a bublinkovanie investicii.
1/1