Názory čitateľov


Názory k článku:
Jedno z najšpinavších tajomstiev Európy: Snaží sa ukryť obriu hromadu dlhov

29. 7. 2015   cíferčan
Niektorí tu porovnávate možnosť,alebo dostupnosť niektorých tovarov v obchodoch dnes a v minulom režime.Pritom si neuvedomujete,že minulý rečim mal vyrovnaný rozpočet a dnes žijeme na dlh,ktorý sa stále zvyšuje a obdivujeme ,ako sú obchody plné tovaru.Pripadá mi to,ako keď padajúci z mrakodrapu sa blíži k 10 poschodiu a hovorí si :"Zatial je to vynikajúce ".
29. 7. 2015   XYZ
Ivan z KE - Skoro som si myslel, že mi odpisuje Ivan Veľký - ba najväčší, ale absentér v parlamente. Zato dokáže súčasne brať 2 platy z dvoch krajín, bez nejakých výčitiek svedomia, samozrejme.No ten by mi také kreténske otázky nedával, lebo sám píše do Hospodárskych novín. Takže tam si to vyhľadaj, písali to tento mesiac, ja nejakému chorému psychopatovi nepotrebujem nič dokazovať. Taký zaslepenec bude tvrdiť, že ešte aj hovná od jeho idolov voňajú a nesmrdia. Takže pozdravuj pána doktora a nech skúsi nejaké lepšie tabletky.
Fero z Ba - s Tebou veru často nesúhlasím, no vidno, že si na oveľa vyššom stupni ako šialenec z KE. Tvoj nápad, aby každý prispieval rovnakou čiastkou na chod štátu - to je riadna sprostosť. 1.) Bolo by vrcholne nespravodlivé, aby maxi kmíni platili štátu len toľko, čo tí najchudobnejší. 2.)V tokom prípade by bolo v štáte oveľa menej peňazí, boli by sme oveľa chudobnejší a boháčom by ešte rýchlejšie rástli majetky. 3.)Ani by sa to nedalo technicky zrealizovať. To by boháč za Ferrari zaplatil DPH toľko, ako iní za bicykel? No vidíš, v DPH už platíme všetci rovnako, stačí už"LEN" zariadiť aj spotrebu rovnakú. 4.) V USA vyhrá niekto 10 miliónov v lotérii, z toho musí zaplatiť 50% daň. A nesťažuje sa, že je to veľa, lebo mu ešte zostane viac, ako dokáže zarobiť(robotník) za 100 rokov života. Hovorí sa tomu progresívna daň. 5.) USA sú našim vzorom, či nie?
28. 7. 2015   Bozon
mnojo zasa niekto nasekal dluhy a abysme to zaplatili my všetci.. Bože kedy sa táto trapná triáda s gréckym krachom skončí.. a hlavne koľko nás to bude stát..
28. 7. 2015   lofas
To si ktory amerikoanalny redaktor vyprazdnil mozgove dutiny?
28. 7. 2015   simon
kto si neváži čo má ten si to nezaslúži. Potom nech plače.
28. 7. 2015   simon
len sa tu nechajte hecovať. Hlavne že voliť budeťe komoušov a riťoleznych populistov. Amici nech sa pochvalia svojou politickou kultúrou a nech nepanbožkuju že su v Amero. Ano je pravda - zaspali sme, ale môžeme si za to sami. Únia možno prerástla seba. Ale bez kríz nieje progres. Ak to niekto nechápe tak nech sa zabetónuje niekde v severnej kórei a hladuje tam a nie tu vkuse žobre ako je nahov*o.
28. 7. 2015   XYZ
Fero z Ba a podobní, čo nadávajú len na Fica. Dnes ekonómovia zo Západu tvrdia, že máme oveľa lepší výber daní ako za minulej vlády - teda vlády Radičovej a spol, Dzurindu. Takže vtedy oveľa viac miliárd zmizlo v daňových rajoch ako dnes. Všetci tu už trpia stratou pamäti? Za drahé milióny nakúpili softvér pre daňové úrady, ktorý nefungoval,za takú sabotáž cez vojnu zradcov hneď strieľali. To isté sa dialo v armáde + stovky miliónov vedeli z nej vycicať za "kosenie trávy". Kto chcel ísť riskovať život medzinárodných misií, musel odvádzať istým ľuďom 20% z platu, inak sa tam nedostal. Rozkradli aj potravinovú pomoc a BEZTRESTNE. Neboli tu len krádeže ako cez platinové sitká, to keby novinári písali každý deň, čo bolo, tak by to bol dlhý zoznam. Napríklad aj 1 hluchonemý za ich vlády rozkradol milióny E na tzv. olympiadu. Radičovej poradca bol súdený za korupciu, svojho milenca / zbehlého kňaza/ platila zo štátnych peňazí ako "PORADCU".Zrejme radil, ktorá poloha je lepšia. Predseda parlamentu - ten neokrôchaný chrapúň rovno z parlamentu telefonoval mafianovi/ z uniknutých mafianskych zoznamov/ koho práve zvolili za generálneho prokurátora. A ešte kopu iných svinstiev, ktoré obyčajný človek nemá šancu ani zistiť. Ale keď vládnu kamaráti mafie, nemôže sa nikto čudovať. A žiaľ, tiež som volil pravicu.
28. 7. 2015   fero z BA
neviem ale, či merať úspešnosť vlády výberom daní je tým správnym kritériom..... ja považujem dane za legalizované zlodejstvo, lebo to sú moje peniaze, ktoré som zarobil ja a niekto mi ich jednoducho berie .... to je ale na dlhú debatu
28. 7. 2015   saparat
Ferko, tebe stačí vidieť 1 cm od nosa... Ak by sme neplatil dane, kto by postavil nemocnice... kto by vybudoval cesty a kto by ťa chránil pred cigánmi... dával by si na to svoje peniaze dobrovoľne?
tvoje názory sú vždy jednoduché. akoby si z hory prišiel.
28. 7. 2015   lofas
"Chranit pred ciganmi", som sa pobavil :-)
28. 7. 2015   fero z BA
hm, a čo povieš na také niečo, aby každý občan dával rovnakú fixnú čiastku na chod štátu? ....
28. 7. 2015   ivan z ke
1. ekonomovia tvrdia? Ktori? Daj mena a odkazy na ich publikacie a vyroky.
2. doloz svoje tvrdenie o tom ze vtedy zmizlo viac penazi v danovych rajov nez teraz za hranola
3. vtedy sa nakupil nefunkcny softwre dnes sa kupuju predrazene CTcka
Ostatne hluposti mentalneho retardata je zbytocne komentovat :-D
28. 7. 2015   Lolo
Problem vyberu dani nieje v tom, ze by sa ich vybralo malo, alebo sa nezdanovalo a nelegalnym sposobom sa v Slovakistane dane kratili.
Najvatsi problem je, ze ty co dane vyberaju, alebi ty, co vyber kontroluju, su kleptokraticky dosadene figurky, ktore napomahaju ucelovo ale zaroven zakonnym sposobom, dane rozkradnut.
A to je velky, nazaj velmi velky rozdiel.
https://www.you tube.com/watch?v=1hIQ 2aYnQvo
31. 5. 2016   anonym
vyber dani sa zlesil ale ludia su na tom este horsie tak si strac tie dane aj cele vlady aj ten skurveny stat do zadku radcej som za totoalnu globalnu katasrofu nech zmetie toto hnusne ludctvo z povrchu seba nevinimajuc to bude totoalna spravodlivost.zem moze krasne fungovat ale stakym hejnom parazitov nie...
28. 7. 2015   euroass
AUTOR CLANKU ma uplnu pravdu. Eurozona je na pokraji krachu a nepomoze jej ani prijat do tohto spolku Mongolsko. Zdravotnicto mame v krachu a clovek aby sa bal ist do spitala! Chodte sa pozriet do fakultnej na Mickiewiczovu ci nemocnicu v Podunajskych! To uvidite stredovek! A nehovorim o flegmatickom personale a samozrejmych prelezaninach!! Hnus! Za komunistov toto nebolo! Zato mame porovcov,sirokovcov frunkovcov a inych co sa ako pijavice prisali na tento stat a permanentne za asistencie "statneho dozoru" ho vyciciavaju!!!
28. 7. 2015   fero z BA
máš pravdu, že za komunistov to nebolo lebo za komunistov bolo veľké ho..no v obchodoch. EU nemá nič spoločné s bordelom, ktorý vládne v SR vďaka ficovým vládam, ktorý sa z túžby po moci spája so všetkými možnými zločincami typu mečiara, slotu, ....
28. 7. 2015   Jana
Skromný človek si vystačil minúť celú výplatu aj na to čo tu bolo. Kupovali sa hlavne slovenské výrobky. Čo si videl, že v obchodoch nebolo? Musím sa smiať keď vidím ako nás klamú fotkami mäsiarstva z 50-rokov. Po vojne !!!! 80-roky, tie nespomína nikto. To už toho bolo habadej. AK si si vystačil s Tatramatkou a nebažil si kúpiť si Philco tak si bol spokojný. Naši mali prácu. Dnes naši prácu nemajú a Philco už tiež stojí za prd.
28. 7. 2015   fero z BA
čiže bolo dobre, ale len dovtedy pokiaľ som nechcel Philco, pokiaľ som nechcel deťom kúpiť detské topánky, pokiaľ som nechcel v lete mandarínky, na rady v mäsiarstvach som nezabudol, nezabudol som, čo to bolo, keď som chcel rifle, v práci som nemohol postúpiť lebo som nebol v KSČ, musel som chodiť na schôdze ROH, prijímať socialistické záväzky, nemohol som okrem RVHP nikde cestovať,..... odporný hnusný socializmus, za čo bolo treba všetkých komunistov povešať a nie z nich robiť predsedov vlády
28. 7. 2015   anonym
Dobre píšeš Ferko. Veľa ľudí s tebou musí súhlasiť.
Teraz kúpiš Philco bez problémov ak maš šťastie tak ti vydrži aj do skončenia záruky.Aj detské topánky kúpiš, to dnes nie je problém, len si daj pozor aby ti znich decká nedostali nejakú chorobu, lebu sú určite z číny a napustené nejakým svinstvom. Aj mandarinky v lete kúpiš (sice neviem kde), majú len jednu chybu vôbec nechutia ako mandarinky, ja by som ich odporúčal použiť namiesto citronov, sú totiž super sladké.Na rifle ma nič nenapadá (možno ma niekto doplní) su furt rovnaké handry. No a tie ostatné veci o ktorých píšeš bohužiaľ súvisia s tym systémom ktorý tu bol. Bolo to niečo za niečo, menej slobody ale aj menej stresu.
Tento systém ktorý tu máme teraz nefunguje dobre a mal by sa modifikovať.
28. 7. 2015   bobo
Bolo to čo sme si sami dopestovali a vyrobili, nekupovali sme na dlh a tak je to podľa mňa správne. Ak niekto nadával, že mu niečo chýba, tak vlastne nadával sám na seba aký je neschopný.
28. 7. 2015   saparat
Ano... ale podstatné je, že vtedy bolo spokojných 80% ľudí, teraz je 80% ľudí nespokojných. :D
28. 7. 2015   353
ked je 80% ludi nespokojnych, prosim v roku 2016 su volby, kandiduje aj KSS. Nech dostane tych vasich 80%.
Zaujimavy je fakt, ze strana štbákov a mafianov, ktorý maju miliardové majetky má vzdy podporu cca 40% volicov ist ochotnych volit.
Mate co ste chceli, vládu štbáckej mafie.
28. 7. 2015   Member
Konečne triezvy názor! (aj ja som mal Wartburg, stál za hovno)
28. 7. 2015   euroass
FERO Z BA si na najlepsej ceste do Pezinka aj s tvojimi "premudrelimi" nazormi. Oslavujes tu ponovembrovy prevrat lebo inak sa to neda nazvat ako najvacsiu udalost pre Slovensko! Kolko si mal v 80tom 7 rokov ked ti tatko nechcel v Tuzexe kupit rifle? Bolo vsetkeho a hlavne daleko kvalitnejsie ako dnes. Aj tie tvoje rifle z Tuzaku boli daleko kvalitnejsie ako ked si kupis dnesny smejd! Ale nejde o posrate rifle. Maso a zakladne potraviny boli nase slovenske a nie sracky z dovozu kde chytis akurat salmonelu! Pracu mal kazdy a hlavne NIK NEHLADOVAL! Pozri sa dnes nasi chodia robotovat ako otroci do zahranicia aby daco zarobili. Vagabundov zivlov a bezdomovcov je plne mesto a plny stat! Tak sa spamataj z tohot šoku! Netvrdim ze vsetko bolo idealne iba daleko lepsie ako dnes...
29. 7. 2015   fero z BA
euroass
mal som násobne viac ako 7, už som dávno pracoval a realitu si dodnes pamätám, takže trepeš o tom, aká kvalita vládla v SR ..... robotovat ako otroci chodia len primitívi a tak je to správne, platí to všade vo svete. a mimochodom pri kúpe riflí v Tuzexe si musel spáchať min. jeden trestný čin, --- v 1990 som si povedal, že s komunistami nebudem mať už nikdy nič spoločné, takže už ti neodpíšem
2. 8. 2015   anonym
takže dedinčan bol si sopliak nemal si žiadny prehlad podstata spočíva v istotách ktoré dnes nemáš ani mať nikto nebude do smrti bude robiť od rána do noci aby prežil teda celý život je a bude zdieraný kapitalistickým sistémom ktorý má sústavné krízi ale len pre pracujúcich s ktorých sú otroci a otroctvo je zakázané a deje sa to nv slovakistane teda pracovná doba má byť 8 hodin a robí sa od rana do noci za mzdu s ktorej sa prežíva keď hovoríš je to správne tak ja hovorím do ulic slovakistan dole z otrokármi a znárodnenie je nevyhnutné uzavrieť hranice to bude následok celého vykoristovania pracujúcich ktorý toho majú dosť sľubov ponižovania vyhrážania sa prepustením hofg
1. 6. 2016   apoliticky
fero z BA...pises, ze za komunistov bolo ,,velke ho...v...,, v obchodoch...vdaka ,,kapitalistom,, !!...ktorych tak ospevujes !!...ktori pouzivali tie iste spinave taktiky ako dnes !! ...Sankcie a embarga !...BALI sa serioznej sutaze so socializmom, lebo by kapitalisti podochli,, !! ...tak pouzivali spinave praktiky!...preto v obchodoch bolo malo tovaru za sociku...lebo ho zapad blokoval !...snad ho ,,karma,, dobehne a ,,zapad,, zbankrotuje !
28. 7. 2015   Praktik
Hovori sa o vymozitelnosti prava v EU, o pravnom state. Ale toto je paskvil. Cely problem je v zakonoch a bankrote. Ak niekto poziciava niekomu, kto na to nema, ide do rizika a moze stratit investiciu. Ak si niekto poziciava s tym, ze na to nema, ma nasledovat v urcitom momemte STOP, splacaj a bankrot, nebankrot, DLHY SPLACAJ... Clovek moze poctivo robit, setrit a staci nezodpovedne chovanie kohokolvek a ovlyvnena je cela mena. Za socializmu bol paragraf za protistatnu cinnost, vlastizradu. Toto je defakto to iste... Ak stat, jednotlivci, alebo korporacie poskodia kurz mena, sposobia jeho devalvaciu a inflaciu, je to ozobracenie obyvatelstva, lebo to to nakoniec musi zaplatit.
Koho zaujima, ze nejaky nenazranec chce exportovat a tak exportuje aj ked mu neplatia ? Nech si to vyzerie.... A tak isto nech si to vyzerie ten, kto si poziciava a nechce splacat. Ziadna socializacia strat.
1/2staršie