Názory čitateľov


Názory k článku:
SR finišuje v rokovaniach s automobilkou, núka jej najvyššiu štátnu pomoc

22. 7. 2015   Lolo
Otazka je, ze ci za tymi stimulmi, nebude napriklad moznost pre tu automobilku, rozpredavat otrokov na organy v pripade, ze zalozia odbory, alebo sa stanu inak nadbytocnymi.
Ani by som sa tomu necudoval, pretoze si neviem predstavit, co by taziarov lacnych pracovnych miest mohlo este motivovat, stavat dalsiu montovnu v slovakistane..
Slivovica a halusky, to asi nebudu..
21. 7. 2015   Fero
najlepšie stimuly.... Oslobodenie od daní, celý obchodný zisk bez zdanenia sa odvádza matke do anglie, pozemok na vystvbu haly zadrmo, prevádzkové náklady za minimum, nízka cena pracovnej sily, ale zisky ako hovado. Ktorá firma by o takúto lukrativnu ponuka nemala záujem. A potom sa budem búšiť do hrude že SLOVENSKO získalo atraktívnu firmu.
LEN ABY SME NEDOPADLI AKO DETROIT v USA.
22. 7. 2015   Miro
Problem je v tom, ze lokalna ekonomika nema pozadovane kapacity a zavisime od zahranicnej ekonomiky. Ak ziskame tuto inveticiu, tak ziskame aj cas na znovu vybudovanie takej lokalnej ekonomiky, ktora zabezpeci aby sme nedopadli ako Detroit. Problem bude, ak tento cas nedokazeme vyuzit. Pochopitelne to vsak nezavisi iba od nasej shopnosti alebo moralky. Zahranicne korporacie (monopoly) si strazia svoj trh a robia vsetko preto aby sa im nevymkol z kontroly. Takze k tomu treba aj odvahu a najma politicky prehlad. Inak povedane schopnost pochopit, ci organizovane akcie proti nejakemu politikovi/strane su ucelove ... S pozdravom.
21. 7. 2015   Jozef
Načo stimuly, keď nepomáhajú? Stimuly zobrala takmer každá zahraničná firma, ktorá o to požiadala a nezamestnanosť na Slovensku je jedna z najvyšších v Európe, stimuly nezvyšujú zamestnanosť. Lepšie zákony ,lepšia legislatíva, vytváranie lepších podmienok pre domácich podnikateľov je to, čo potrebujeme, nie stimuly.
22. 7. 2015   IMRICH
Ako vidíte na slovensku stále vládnu HLUPÁCI ktorí nevedia nič vymyslieť iba sem ťahať investorov ktorým dajú obrovské úľavy na daniach síce znižia nezamestnanosť ale štát nemá z toho žiadny príjem iba obrovské výdaje.Všetko doplatia malý slovenskí podnikatelia ktorí musia platiť nekresťanské odvody a dane.
23. 7. 2015   Lolo
Imro, ale predsa v Slovakistane stimuluju aj domace podniky..
Napriklad Vahostav, alebo Inter Blue Group.
Alebo kauza CT..
Taketo "stimuly" uz ani nedrazdia, skor potesia kleptokratov.
Podnikatelov ostatnych stimuluju bicom dani a odvodov, aby sa mim neskratili zily..
Zvysok len caka na svoju prilezitost.
Niektory na socielane davky, iny zas na vysnivanu pracu zametacov, alebo pripravarov v azijskych bistrach.
21. 7. 2015   anonym
neviem ci hrali aj na politicku stranku. tak napriklad by som anglicanom len tak bokom povedal, ze polsko teda nema najlepsie vztahy s ruskom a verte mi, ze rusko je pre landrover zaujimava znacka. i ked na druhej strane ked niekto nieco chce kupi si to s kadial chce. ale naco ryskovat ci to tak bude.
1/1