Názory čitateľov


Názory k článku:
Štát je ochotný podporiť novú automobilku maximálnymi stimulmi

22. 7. 2015   319
ak niekto vie, aka je vyska investicie a kolko pracovnikov zamestna, nech to tu da, lebo pocty 9 mld eut investicia a 3 000 zamestnancov / pri 9% stimule / vychadza podpora na jedno pracovne miesto 270 000 eur - a to, ako sa zda, je mimoriadne nizka suma
22. 7. 2015   pišta
Nová automobilka by prispela k monotónnemu portfóliu nášho hospodárstva a prehĺbila by potenciálne riziko pre nás v prípade recesie automobilového priemyslu.
22. 7. 2015   Vlado z MT
Neviem prečo sa to neustále komentuje , spoločnosť už 02.07. potvrdila , že automobilka bude postavená v Rakúsku .
22. 7. 2015   fero z BA
komunisti nepodporujú súkromné podnikanie, len investíciu, pri ktorej vzniknú opäť len tisícky robotníkov, ktorí po robote budú vysedávať v krčmách, večer zbijú a pretiahnu ženu, ráno do roboty a takto stále dookola ---- čiže klasický ficovolič, ktorý si svoj názor ráno prečíta v nč
22. 7. 2015   laco
No myslim ze nie len ficovolic.ale volic ako taky. Uplne to iste ako pravica. Nic nove pod slnkom
22. 7. 2015   IMRICH
Na slovensku vládnu HLUPÁCI.ďalšia nadnarodná spoločnosť ktorá nebude platiť dane ktorá nás jedného dňa privedie k ekonomickému kolapsu.Pretože kríza automobiliek príde a nebude to jedna kríza a hlúpe slovensko bude mať 4 fabriky na výrobu aut.
22. 7. 2015   JagiMagi
Áno, ďalšia nadnárodná spoločnosť, ktorá bude zamestnávať tisíce ľudí a bude za nich platiť odvody a bude dávať zamestnancom plat, z ktorého tí tiež budú odvádzať odvody a aj dane.
Takéto firmy my tu nechceme. My chceme, aby radšej štát platil z vybratých daní sociálne dávky a odvody za nezamestnaných a nie aby ich vrážal napr. do školstva.
Zbožňujem takých múdrych analytikov, ako si Ty.
22. 7. 2015   LordByrd
...váš stát na tom prodělá...to je ekonomická realita...pokud tady chce firma pouze montovnu,je to od státu morální hazard takto utrácet peníze...
...ty finance by daleko více prospěly při podpoře malého a středního podnikání...
21. 7. 2015   author
ešte doplním, že práve pre tie tkz. stimuly vyzerá slovakistan tak ako vyzerá. Nič ich tým debilných a hlúpych angličanov tu neláka, ako lacná pracovná sila. Áno príďte, ale plaťte dane do ŠR, ľuďom dajte aspoň 2/3 platu v anglicku a potom uvidíte, či prídu. Vazil hudák bol vyškolený v židovskej morgan bank a on to vie najlepšie.
21. 7. 2015   author
viete ako bude vyzerať tkz.pomoc, dostanú daňové prázdniny na 10 rokov, zamestnajú ľudí z úradov práce, resp. cez personálne agentúry edymax a xavax, budú čerpať nadmerné odpočty dph, ľudia budú robiť za 800 eur hrubého, do štátneho rozpočtu neodvedú ani korunu akurát že využijú debilov slovákov na prácu. Ak by zarábali 2500 eur ako v anglicku a platili by daň z príjmov na slovensku, potom snáď, lenže Vazil Hudák a Kažimír budú dristať samé superlatívy a realita je taká ako som napísal hore. A slovenskí podnikatelia presne podľa eurofassu dostanú hovno.
a tak robia všetky automobilky, ak by ste vedeli aké čerpajú nadmerné odpočty dph tak sa poseriete a nezmůžete sa ani na jedno slovo, len poviete, kurva je toto možné a verte, že je.preto slovensko nemá peniaze a ani ich nikdy nebude mať.lebo dph a systém vratiek dph, to je megapodvod, lenže ľudia o tom nemajú ani páru a za to čo zarobia si budú můcť kúpiľ Land rover za 50 rokov práce. Zlatý socializmus a nie tento kokotistan.
22. 7. 2015   Michal
Pises dost z cesty. V clanku sa pise o podpore 8%-9% z celkovej hodnoty investicie. Tp staco viac o tom mudrovat nemesis. Vsetky stimuli ako odpustanie dani alebo priame stimuli sa zaratavaju do tych %. To s EU postrazi.
O DPH uz nemas vobec sajnu.Na DPH podvadzaju kriminalnici. Taketo velke firmy to robit nebudu lebo ich to nepusti robit uctovnictvo.
A co sa týka vysky platov, tie su do znacnej miery zavisle na miere nezamestnanosti. Ak nebudu ludia firmy dobrých praovnikov zaplatia. Mysliet si ze zo dna na den zarobis 2500 EUR bez akehokolvek tvojho pricinenia, chranici uz s mentalnym deficitom.
Ludia si volia do vlady ludi , ktorý nezamestnanost vytvaraju a nie znizuju. Najvacsi podiel na tvorbe nezamestnanosti maju socialisti.
22. 7. 2015   johny
Lenže tu je 13% nezamestnanosť a ďalších min. 500 000 pracantov drie vonku, tak prečo by tie otrokárske fabriky mali ľuďom platiť trochu slušné mzdy a nie žobračenky!
22. 7. 2015   JagiMagi
Dokonči si základnú školu, alebo sa nauč počítať. Pri 800 Eur v hrubom ako zamestnanec odvedieš do štátneho rozpočtu viac peňazí, ako 10 "rýdzo slovenských živnostníkov". Tak tu nevytrubuj somariny. Nemáš ani šajnu, ako fungujú dane a odvody. A ani ako funguje DPH. Lebo by si vedel, že automobilka nemá šancu dopracovať sa k nadmerným odpočtom. K tým sa dopracovávajú práve slovenskí podnikatelia. Okrem podvodníckych gangov, samozrejme.
21. 7. 2015   EUROFASS
A OBYCAJNI PODNIKATELIA DOSTANU HOVNO A NIE POMOC!ONEDLHO OSTANE ZO SLOVAKISTANU DETROIT! AJ TAK SKONCI
22. 7. 2015   Michal
Podpora je zavisla na vyske investicie. Ak by slovensky podnikatel chcel investovat take velke peniaze tiez dostane stimuly. Ale to je scifi. Vlada by mala podporovat malych a strednych podnikatelov. Tato vlada ich naopak zabija.
21. 7. 2015   anonym
neviem ci hrali aj na politicku stranku. tak napriklad by som anglicanom len tak bokom povedal, ze polsko teda nema najlepsie vztahy s ruskom a verte mi, ze rusko je pre landrover zaujimava znacka. i ked na druhej strane ked niekto nieco chce kupi si to s kadial chce. ale naco ryskovat ci to tak bude.
1/1