Názory čitateľov


Názory k článku:
Za návrat na Slovensko dostanú mladí odborníci 10.000 alebo 50.000 eur

8. 7. 2015   rg
no neviem si predstavit ze sa im bude chciet nejaky odbornik vratit ak ma uz v zahranici nastartovanu docela super karieru a zarobi rocne viac ako tyto somari ponukaju...a co po navrate zas zacinat od nuly z minimom platu??ci ako si to predstavuju?len idiot by sa vratil do niecoho kde nevidi buducnost
8. 7. 2015   Trstan
Myslim, ze niekedy v 1993 som po 8-hodinovom testovani organizovanom panom Meciarom som dostal uzasny list, ze som talentovany a caka ma na Slovensku uzasna buducnost. Neviem kolko nas bolo a kolko dostalo, taky povzbudivy list, ale viem, ze tymto sa cela tato akcia skoncila. Dokonca som 1.5 roka pracoval ako nekvalifikovana sila a vyskusal som si aj byt nezamestnany. Moj talent nakoniec objavila americka pobocka jednej globalnej firmy, kde teraz pracujem. Citim sa ako ryba vo vode lebo svoju pracu milujem a mam uzasneho sefa. Ak by som sa mal vratit na Slovensko, tak by to bolo lebo tu stale poznam zopar uzasnych ludi a je tam uzasna priroda. SK politici a ich spriateleni podnikatelia ma uz presvedcili o tom, ze pre tvorivych a pracovitych ludi na Slovensku miesto NIE JE.
8. 7. 2015   Hlúpy Jano
To hádam nie je pravda. Žiadny slušný človek a ešte k tomu odborník sa nevráti. Ale pozorne sledujte ako sa nabalia detičky vybraných politikov a "podnikateľov".
Ak by to so slovenskou mládežou myslia vážne, tak sa jej musia najprv verejne ospravedlniť. A túto lotrovinu nech si strčia. Odborník v Nemecku má tuto sumu odloženú za dva roky. Načo by tu pracoval za 2000 mesačne dokonca života????
8. 7. 2015   lego
Nerozumiem vobec,ked mi deti koncili v Nemecku univerzity a chceli sa vratit na SK na ziadosti ktore si tu davali dostavali odpovede ze nemaju potrebne vedomosti studovali v anglickom jazyku, teda nemcina anglictina je pre nich samozrejostou,nevra viac o dalsej odbornosti. Nemecke firmy po nich len tak chnapli a teraz za take peniaze sa maju vratit?Asi na SK amaju predstavu ze kvalitny pracovnik s dobrou VS zarobi v zahranici 10 000€ za dva mesiace,nevraviac o dalsich benefitoch
8. 7. 2015   LordByrd
...ten váš bláznivý komunista frčko a jeho ocas kadimír vás zruinuje...ten šílenec se musí hrozně bát konce imunity a nechce se mu do basy...jinak to vysvětlit nelze...
8. 7. 2015   Lolo
LordByrd..
On ani iny sa neboja, lebo v najhorsom pripade dostanu azyl u vas v protektorate, podobne ako Andy Babiscone.
8. 7. 2015   Posudzovateľ
Na Západe sa dá kúpiť aj diplom a dekrét o vedúcej pozícii je už len hračka aj pre tých, ktorí tam boli na sociálnchych dávkach. Len nech ich preboha nedajú do štátnej správy lebo keď sa položí, bude po Slovensku a tu sa budeme baviť o tom, ktorý región sa pripojí ku ktorému štátu. Odborníkov, ktorí vyštudovali naozajstné vysoké školy, mali dlhoročnú prax a diplomy z ďalšieho vzdelávania si na Slovensku nikto nevážil. Zato tých, ktorí predávali rôzne finančné "produkty" vysoko nadhodnocovali. Veď budú na tom pomaly tak dobre ako športovci.
8. 7. 2015   Milos3
To sa dá aj na Slovensku. Viď niektorí poslanci NR - právnikov nám tam počas dvoch volebných období pribudlo neúrekom...
8. 7. 2015   bobo
Ja by som sa vracal každý mesiac, možno aj 2x, alebo je to tak, že kto sa vráti tak ho prikujú ku skale a už nikdy neodíde?
8. 7. 2015   A JE TO
Najprv vyženieme schopných ľudí lebo politici sa zaoberajú len dávkami pre tých čo nechcú pracovať len využívať socialny systém a potom ich voláme domov . Je to "riadenie" štátu ala idiot . Ráno doľava a večer doprava .
8. 7. 2015   Lolo
No nieje to nic moc, pretoze aj Hnedoslovakistansky "odbornici" na poberanie soc. davok v GB, alebo Kanade, alebo aj inde, dostanu nakoniec aj viac. Ale to su naozajstny a nefalsovany odbornici, na otazky socialneho rozvoja, bytovych otazok, ale i odbornici, pre regionalny rozvoj a aj velmi erudovany odbornici na otazky prace a rodiny. Preto z danymi instituciami uzko spolupracuju, ako vysokopostavene a cenene Hnedoslovakistanske etnikum, zlozene prakticky len z odbornikov na vyssie uvedene otazky.
Mam skor obavu, aby sa nezacali hufne vracat, neviem, ci tych odbornikov potrebujeme zas az tolko.
Ty ostatny, ktory nemaju osobitne-specialne skoly, ale len vseobecne zakladne vzdelianie, SS vzdelanie a VS vzdelanie, su sice ziaduci, ale pre tolkych managerov a pravnikov, ktorych Slovakistan vyprodukoval v poslednych rokoch, bude asi potrebovat, najma pre pravidelne platby odvodov a dani, aby mohli uzivit Hnedoslovakistansky ch odbrnikov.
1/1