Názory čitateľov


Názory k článku:
Nemocnica v Považskej Bystrici vypovedala zmluvu s Dôverou

2. 7. 2015   Lolo
Celkom dobre nechapem, nejednu vec, ale preco...
Preco si v ramci EU, nemoze poistenec, urcit zdravotnu poistovnu, hocikde, a platit odvody, podla dohody z poistovnou, ktore by sk...y Slovakistan akceptoval a na zaklade tohoto poistenia hocikde v EU, mal emitovanu beznu europsku kartu poistenca, ktoru mi logicky akceptuju v celej EU.
V rovnakej poistovni, mozem mat aj pripoistenie na pobyt mimo EU, platba od zamestnavatela, alebo moja vlastna je jednoducha a akorat mi poslu potvrdenie o priposteni na cas X-Y.
V podstate ide len o to, ze ak aj zaplatim vykon u lekara, nemocnice a pod., tak si to sice zaplatim z vlastneho vacku, alebo z casti doplatim, poslem ucty do poistovne a ta mi posle spat peniaze. Na zakroky planovane, akorat skonzultujem z poistovnou, co mi odporuci, ak ma poslu do svajciarska zo slovakistanu, obvykle mi preplatia aj dopravu.
Ibaze to proste tak nejde. Lebo odvody si musim platit v Slovakistane a kedze tuna ma nechaju zdochnut, tak musim platit aj v zahranici. Ale ono to poistenie europske stoji okolo 90eur/mesiac, da sa zo zlavou zaplatit aj na rok vopred a automaticky mam aj pripoistenie pre pripad umrtia, aj z prevozom do rodnej kopy hnoja a ine.
Zaujimave je, ze rusia roamingove poplatky, hranice a ine, ale v poistovani zdravotnom, robia stale vatsie problemy.
Ja viem, ze by to Slovakistan bolelo, keby ludia mali poistenie mimo uzemie, ale ta zahranicna poistovna neriesi v EU, kde som bol u lekara, navyse mi preplacaju aj pomerovo poplatky za odborne vysetrenia, alebo u vybranych lekarov aj cele poplatky, suvisiace zo zdravotnymi prehliadkami pre vykon povolania.
Preco musime zit v slovakistane, ako rukojemnici zdierajucich institucii, ktore si snami vytieraju doslova zadok, na miesto aby riesili problematiku, ktoru maju v popise prace.
Ja by som sa vobec nebranil "zapadnemu sposobu" ze u lekara nezmluvneho, zaplatim trebars kes vsetko a na poistovni si potom vyberem peniaze spat. Pokial je zmluvne zariadenie z poistovnou, alebo akceptuje kartu poistenca europskeho, tak neplatim nic, len nadstandard, ktory ak chcem si priplatim z vlastneho a z poistovnou sa mozem dohodnut, ze mi preplati cast, alebo aj nic, ale je to moje rozhodnutie.
A mozem sa vykaslat na nejake dovery a VZP, riesenie doplatkov za to, alebo ono, co by mna, ako pacienta nemalo zaujimat, rovnako ani poplatky za vysetrenie, pretoze ak sa nejedna o nic nestandardne, tak bud to poistovna preplati, alebo aj tak musi. Lebo poplatky za navstevu lekara, alebo recepis, alebo odborne vysetrenie, by pacient nemal v principe platit z vlastneho, pretoze je poisteny.
Toto nech riesi poistovna a nie pacient.
Ak to nieje nejaky nadstandard.
Lenze ja mam dojem, ze ludi sa snazia presvedcit v Slovakistane, ze nadstandard je vsetko, peniaze poistnikov su prijmom poistovni a za tie peniaze pacos dostane akorat po papuli.
2. 7. 2015   Ringostar001
veď sa odsťahuj. napríklad do ameriky..........
2. 7. 2015   3353
s dôvery co najrychlejsie preč najnovšie vymysleli pradpisovat na recept uz len jeden druh liekov takze co tabletky to 17 centov za recept
1. 7. 2015   etpozemstan
Ani sa nečudujem. Všade po okolí je počuť, ako najväčším dlžníkom je Zdravotná poisťovňa, pričom má skoro 80% celého obyvateľstva poisteného u seba. Jej dlh je síce o 92% väčší ako Dôvery, ale jeho splatnosť sa pohybuje do dvoch mesiacov, naproti tomu dlh Dôvery je splatný do 12 mesiacov. Takže kto je vlastne dlžník? Súkromné poisťovne si vytvorili z mesačných odvodov BANKOVÝ BIZNIS pri ktorom využívajú majetkové účty a majitelia rozprávkovo bohatnú.
Otázku mám na jednu vec, načo sú nám v podstate poisťovne, keď celá výhoda spočíva len v tom, že nám vystavili kartu poistenca ? Aj tak až z 87% dotuje nemocnice štát - teda znova občan, ktorý už pritom zaplatil odvody. Tieto odvody sú len akumulovaným zdrojom na vyplácanie výplat štátneho aparátu a vysokých odmien predstaviteľov poisťovni, pokrytie nákladov za budovy, autá, kancelársku techniku ....
PRITOM stačí elektronická karta poistenca a systém v každej ordinácii, kde si pri vyšetrení sám poistenec zadá pin a potvrdí vykonané práce, zároveň ohodnotí bodovým systémom spokojnosť na základe ktorého sa preplácajú z jeho účtu výkony. Každý poistenec by mal tak prístup k svojmu zdravotnému účtu v NBS, tak isto, ako aj k dôchodkovému účtu a účtu sociálky !!!
Ale takto by nemohla politická čvarga okrádať z oligarchiou skutočne NIKOHO !!!!
1. 7. 2015   Fisch
Mne to vlastne vyzerá na tunelovanie štátu:
- poisťovňa nezaplatí všetky náklady spojené s konkrétnou starostlivosťou
- nemocnica sa dostane do straty
- štát, keďže straty a tým aj zadĺženie nemocnice dosiahne privysokú hranicu, tak ju nakoniec oddĺži
- výsledok: poisťovňa vytunelovala štát
1. 7. 2015   etpozemstan
poprípade nemocnica potrebuje dotáciu, alebo je ponúknutá na privatizovanie a tak sa sestry dôvery - Penty dostanú k nemocnici veľmi lacno svojim finančným trikom za PODPORY POLITIKOV , ktorí sú vo vláde !!!!
1/1