Názory čitateľov


Názory k článku:
Európsky útok na grécku demokraciu

5. 7. 2015   pete
pred siestimi rokmi sme tam boli pracovat cez leto v hoteli a majitel na nas nonstop krical, ze sme lenivi. vsetko sme tam robili, greci ani prstom nepohli, ale aj tak mal vsetkych zo strednej europy za neschopnych lenivcov.
5. 7. 2015   anonym
to isté máš i doma, mulo
6. 7. 2015   nepracujuci lenivy akcionar
doma este nerobil... mysli si, ze tu po nom nikto kricat nebude a da mu 2x tolko co v Grecku :)
4. 7. 2015   XYZ
Toto sú tu riadne chorí ekonómovia, čo získali Nobelovu cenu a ešte viac niektorí diskutéri. Ako tá Kvetina -prečo by sa nemohli mať Gréci tak dobre ako Nemci? A čo Slováci, ktorí majú len tretinové dôchodky z gréckych, to ju nebolí? Lenže nám nedajú stovky milíárd zadarmo, že rozdeľte si a nechajte a aj to, čo nám dali, tak veľa úžitku z toho nie je - multifunkčné ihriská a pod. sprostosti. A o pár rokov už budeme viacej prispievať ako čerpať z eurofondov. No už teraz ručíme 4 miliardami za grécke dlhy. Zdá sa jej, že je to málo, máme prispieť ešte viac, nech sa tí Gréci vyrovnajú nemeckému blahobytu? A nám bude stačiť 50 Eur mesačne na život? Ak má nádor na mozgu, nech, im posiela ďalšie peniaze, ale zo svojho účtu.
4. 7. 2015   Matteo
Greci sa cely cas v eurozone chovali len tak, ako im to bolo z EU dovolene .Tak co sa teraz vsetcia cudujete ? Ani kapre si nevypustia sami rybnik . Ci to bol zamer, alebo diletanstvo , tak to nechavam na vasu uvahu.
4. 7. 2015   Greek way
Inak sa uz predstavitelia Grecka vyjadrili ze EU si zela Goverment change - zmenu vlady a chceli by mat technokratov, nezvolenu, dosadenu vladu co bude robit to co im EU, EK, ECB, IMF povie.
Aby nahodou po referende nevznikla zas nejaka ,, farebna revolucia,, ako napr. na Ukrajine s cielom zvrhnut vladu a dosadit si svojich ritolezov. Alebo aby ich NATO neprislo ,, ochranit pred kontra-revoluciou alebo obcianskou vojnou ,, ako Ceskoslovensko v r 1968 prisli vojska Varsavskej zmluvy.
A byt Varoufakisom tak by som na motorke moc do roboty nechodil, nehoda sa rychlo stane...nahodne.
Kazdopadne nech si Greci povedia svoje NIE alebo ANO a drzim im palce aby vydrzali v boji.
My Slovaci mozme drzat huby, na namestia nejdeme tak sa aj tak mame. Ani nam by sa nepacilo keby nam isli skrtat dochodky, podpory, platy...nikomu by sa to v Europe nepacilo a preto chodia vyjadrit svoj nazor na namestia v tisicoch. Grekov vlastna vlada 30 rokov klamala ze na ten blahobyt maju, ako by sme sa asi citili my keby aj u nas to bolo podobne a klamali nas od 1989 a brali uvery a vsetko by financovali na dhl az pokial by to neprasklo? Ti Grecky politici co boli pri moci vtedy a su za to co sa teraz deje zodpovedni by mali byt postaveny pred Grecky sud a odsudeny za vlastizradu/ a mozno aj budu/ taktiez predstavitielia Goldman Sachs odsudeny za medzinarodny podvod.
Greci volte NIE.
4. 7. 2015   Member
no máš ty ale starosti...
5. 7. 2015   ulmerk
súhlas
4. 7. 2015   pito
Inak ziadny rozdiel tu nieje CI Cipras alebo zmutovany bolsevik Fico aj has to caka Lebo brat uvery a zadlzovat slovaka mu IDE majlepsie
4. 7. 2015   100%-RPMN Anjel Kiska, Csc.
a kolko ze to Tsipras zadlzil krajinu, teba vcera rozmrazili ?
4. 7. 2015   ORESNICA
EU JE AKO RAKOVINA,TAZKO SA JEJ ZBAVIT ...
4. 7. 2015   Jana
a čo tvoj bolševik SZM básniččkár smrad Dzurinda, Kukan a spol.!
4. 7. 2015   pito@gmail.com
Aj greci so musia uvedomit ze eura co prehajdakali musi zaplatit to je spravne a charakterne
4. 7. 2015   Peter
Viete ono tá pointa je niekde úplne inde. Gréci nič neprehajdákali, oni len robili, čo im "Veľká trojka" direktívne nariadila. O tom to celé je ! Preto sa nečudujte Syrize, že radí občanom, aby hlasovali proti veriteľom. Sú to práve veritelia, ktorí môžu za to, že situácia v Grécku je taká aká je. Celá EÚ je o politike "rozdeľuj a panuj", ktorú riadia vplyvní oligarchovia. Vôbec by som sa nečudoval, keby v Grécko začalo robiť presne to isté, čo urobili napr. "komunisti v československu v roku 1948", teda začali by znárodňovať, odstraňovať súkromný kapital a nahrádzať ho štátnym majetkom. Verte neverte, socializmus je jediný skutočný a účinný liek na týchto "oligarchov".
4. 7. 2015   thethe
klames...prezrali prachy a placu...
4. 7. 2015   100%-RPMN Anjel Kiska, Csc
90% z penazi, ktore isli doposial Grecku islo veritelom (bankam), nie na restrukturalizaciu greckej ekonomiky a grekom...grecky dlh je tak ci onak neudrzatelny a nesplatitelny...a pri dalsom baliku, ktory dalej zabije grecku ekonomiku uz duplom
4. 7. 2015   Member
Zavádzaš a odbočuješ od témy! Thethe mal na mysli tie pôvodné grécke dlhy.
5. 7. 2015   anonym
ty plačeš, ty si prežral svoj rozum
4. 7. 2015   Member
Peter, ty si nejaký reinkarnát z 1917-teho?
4. 7. 2015   Penelope
Keby boli v EÚ charakterní politici, tak by Grékom umožnili platiť splátky v prijateľnej výške - toto, čo od nich požadujú, je pre občanov strašný teror.
4. 7. 2015   thethe
fiiha,..normalne mi ich je luto,..poslem im nejake tisice, aby mohlilenosit i nadalej ?
4. 7. 2015   anonym
Vážení, EU dostane lekciu od národa, ktorý si je vedomý, že je samostatný národ. A zaslúži si to, lebo nezvládla jeden nádherný projekt pre našu budúcnosť aj vďaka našim politikom /mafiám/ a našej obmedzenosti.
4. 7. 2015   no coment
samostatny??
samostatny sa dokaze uzivit vlastnou pracou, nie vyzadovat od druhych, aby ho zivili. Posielal by si ciprasovi nejake percento svojho platu len preto, lebo on to tak chce?
Ten "hrdina" grekom slubil nieco, co sa v sucasnom svete splnit neda. Mozno si o sebe mysli, ze je harry potter..
Ako by po tej celej svojej saskarni vyzeral, keby teraz priznal chybu?
4. 7. 2015   anonym
Ale veď on nechce, aby si mu niečo posielal, nesleduješ ani správy? ty bambus. To len ty " samostatný" si zoberieš hypotéku, ktorú budú splácať tvoje deti. Alebo chceš ísť do dôchodku 67 ? Samzrejme myslím garantovaný dôchodok :)
4. 7. 2015   no coment
uz nechce ziadne peniaze?? to som nevedel. Co som posledne zachytil, tak chcel zmazat dlh, alebo aspon jeho podstatnu cast, dalsi balik penazi, ale podmienky si urci on.. ale asi zase otocil.. potom ale dost dobre nechapem o co mu teda ide.. Zrusim referendum, vyhlasim uz konecne oficialne bankrot, natlacim drachmu a je to, kde je problem, ked nechce od nikoho ziadne peniaze?
Mne sa tiez nepaci ta 67ka, ale treba si sadnut ako NORMALNI ROZUMNI ludia a povedat co s tym?
Nebolo by to super ist do dochodku v 30-40-50tke? a len si uzivat volno, cestovat, robit co ta bavi.. S takym programom musis vyhrat volby aj keby si nechcel. Problem je, ak ludia zacnu ROZMYSLAT a pytat sa, ako to chces dokazat a kto to vsetko zaplati. Treba otvorit oci, nezijeme v rozpravke, ale vo svete, kde sa za vsetko plati..
4. 7. 2015   Ivan
O akom utrpeni Grekov sa tu pise?! Ich dochodky? Mzdy? Podpory...atd? Odkaz pre Grekov! Zavedte si Slovenske mzdy, dochodky, dotacie, dane, DPH...atd! Potom uvidia to utrpenie. A zabudol som! NEKRADNUT!
4. 7. 2015   kvetina
No a ty chceš, abny aj Geréci mali také nízke dôchodky? Nechceš náhodou, avbňby sme aj my mali aspoň také ako Gréci? A kto to všetko takto riadi, nie náhodou ECB. MMF atď? Prečo by sme v EÚ nemohli trochu slušne žiť, tak ako Francúzi Angličania a ďalší. Chceš povedať, že oni pracujú viac? Sú múdrejší? Len európske organizácie nás držia pod krkom a nič nám nedovolia. Ja fandím Grékom, lebo aj podľa tvojho príspevku, ty nechceš, aby sme sa mali aj my trochu lepšie, ty chceš, aby sa Gréci mali tak zle ako my.
4. 7. 2015   thethe
pod krkom nas drzia stbaci, ako tkac a spol ty opica hlupa !!!
hlupacik,..grec ko si prachy prezralo a ty im fandis,..predpoklad am, ze rad platis i romom na luniku 9 nove byty,..je to to iste !!!
4. 7. 2015   100%-RPMN Anjel Kiska, Csc
ale podla toho co hovoris tak ako uzitocna opica oligarchie vyzeras skor ty...podla mna si zmeteneny a dezorientovany
5. 7. 2015   anonym
teba drží pod krkom tvoja hamižnosť až ti došiel kyslík
5. 7. 2015   ulmerk
U nás sa už nekradne? Asi už nie je čo. Všetko, čo bolo kedysi NAŠE je už demokraticky rozkradnuté. Takže, keď sa aj kradne, tak už len z nemeckého, talianskeho, amerického a ešte neviem akého zahran. kapitálu. Nám už ostali len oči pre plač. Predkovia sa musia v hroboch obracať.
1/2staršie