Názory čitateľov


Názory k článku:
Od júla sa na Slovensku zavádza minimálny dôchodok

31. 8. 2015   dôchodkyňa
Dôchodcovia, nemali by sme sa sťažovať v Štrasburgu, že nás náš dôchodkový systém diskriminuje?
Ja sa diskriminovaná cítim. Celý život som sa o seba starala sama, nenaťahovala som ruku k štátu - daj. Vychovala som 3 deti. Materskú som dostávala len na dve, aj to krátenú, lebo dcéry sa mi narodili po roku. Keď som videla výmer v ktorom mi započítali 36 rokov a vyrubili sumu 236,40€, myslela som si že je to vtip. Jednoducho som mala smolu, lebo väčšinu života som pracovala v školstve. V jednotlivých rokoch mi pridelili od 0,2 bodu do 0,6 bodu.
Ak by som celý život poberala dávky od štátu, nemala by som plat, museli by mi za každý rok prideliť 1 bod a podľa toho vyrátať dôchodok z priemerného platu. Preto sa cítim diskriminovaná prvý raz.
Druhý raz sa cítim diskriminovaná teraz, keď Sociálnej poisťovni musím dokladovať, či nepoberám dôchodok zo zahraničia a koľko mi tam započítali odpracovanej doby.
Ak som občianka Slovenskej republiky, nemám automaticky nárok na Slovenský minimálny dôchodok?
Ako matka troch detí som pre túto republiku vychovala mladšiu pracovnú silu. Pri nepotrebnosti ľudí nad 50 rokov (nezaujímavá,nepers pektívna pracovná sila) a takom dôchodku, som odišla pracovať do zahraničia. Moja stará mama, robila slúžku v Rakúsku keď bola mladá. Ja som ju tam išla robiť po päťdesiatke. Vtátili sme sa o 100 rokov dozadu.
Profituje zo mňa (i ostatných "gastarbeitrov") aj slovenská ekonomika. Kde miniem peniaze čo priveziem zo zahraničia? No doma. A pre moju domovinu, Slovensko, nie som hodna ani minimálneho dôchodku. Radšej ani nemyslím na tých vyše 30 €/deň/osobu .... Veď sami migranti Slovensko obchádzajú širokým oblúkom. Mám sa kúpať v orechových listoch, zahodiť doklady a pridať sa k nim?
Zatiaľ ma teší len to, že božie mlyny melú pomaly ale isto, alebo že tých, ktorí tvoria zákony a určujú výšku dôchodku karma dobehne. Neprajem im nič zlé, len aby museli aj oní raz vyžiť aspoň rok z môjho dôchodku.
30. 6. 2015   hakunamatata
,,mám susedov ŠTB - ákov, to by ste kukali, aké si nadrbali dôchodky, tam sú naše peniaze, tam treba robiť poriadok,,
30. 6. 2015   Mery
A ten minimálny dôchodok vykryje náklady na bývanie, plyn, elektriku, jedlo....? Páni ministri? Či si myslíte, že dôchodci už nemajú nárok na slušnú jeseň života? Lebo toto je ozaj almužna.
30. 6. 2015   stefanno
No papier znesie vela. Vazeny dochodky uz coskoro nebudu a ani netreba . Bude vojna a hladomor :-) Takze sa netesit na ziadne love:-)
30. 6. 2015   riana
stále hovorím, že papaláši si vážia a pomáhajú druhým čo ani slámku krížom nepreložili a na vlastných ryžujú. Hnus žiť fakt v tejto krajine. Minimálny dôchodok? Preboha, tá almužna, chce sa mi kričať, plakať a grcať celý čas o tom vyblakujú ako keby robili niekomu láskavosť. Môžu sa iba hanbiť! Zapredanci. Im nie je chujovo keď všade sa nám smejú?
30. 6. 2015   anonym
taký utečenec tu nemusel odpracovať ani rok a dostane viac.
30. 6. 2015   Lolo
No ved to prave ma stve!
Ale netreba zufat. Staci prejst na islam a kupat sa pravidelne v odvare z orechovych supiek a verim tomu, ze sa na uroven tych africkych utecencov dopracujeme.. za 32eur/ den/ hlavu to predsa stoji nie?
هو جا 6;ر بن عبž 3; ال  4;ه بن عمž 5;و بن حر 5;م بن كع 6; بن غن  5; بن كع 6; بن سل  5;ة أم  7; نس¡ 0;بة بن 8; عق 6;ة بن عد¡ 0; من بن¡ 0; سل  5;ة ، صح 5;بي جل¡ 0;ل من ال 1;نص 5;ر، يك  6;ى أب 5; عبž 3; ال  4;َّ  7;، وق¡ 0;ل: أَ 6;ُو عبž 3; الž 5;حم  6;، وا  4;أو  4; أصž 1;، شهž 3; الŸ 3;قب 7; ال 9;ان¡ 0;ة مع أب¡ 0;ه وه  8; صب¡ 0;، وقد كان
30. 6. 2015   Posudzovateľ
V Európe jednoducho nejestvuje žiadna európska sociálna únia, na dôchodcov sa mladí ľudia pozerajú cez prsty, ale ak je pravdivé vyyjadrenie o 2, či 3 percentuálnych bodoch je celá iniciatíva nanič. Bolo by to zvýšenie, ktoré nestačí ani na zápalky.
Podobný nezmysel je takzvaný vianočný príspevok len pre časť dôchodcov - všetko by malo byť nahradené systémom tak, aby sa na dôchodky vyčlenilo zo štátneho rozpočtu vyššie percento. Žiaden druhý pilier sociálnu otázku nevyrieši
30. 6. 2015   nazor
ako by asi reagovali grecki dochodci, ked im sa 1000€ -ove dochodky malia! a dala by nam vlada Zradicovej a jej zlepenca vyssie dochodky, Take Svajciarske ako sluboval Dzurinda a narcis Miklos?
30. 6. 2015   Slovenka
Že Vám nie je hanba toto vyčapiť pre dôchodcov, kur-va odrobím 45 rokov a nemám ani na byt s inkasom...
zkur..ná vláda
30. 6. 2015   anonym
Ty si tak malo zarabala?
1/2staršie