Názory čitateľov


Názory k článku:
BIS: Stojíme pred ďalšou globálnou krízou, môžu za to centrálne banky

30. 6. 2015   spirit709
je tu jedno riešenie zrušiť všetky dlhy a bude po srande))
30. 6. 2015   Stefan
Nie za vsetko moze Fico
30. 6. 2015   RPMN. Anjel Kiska, CsC
nie si "in"...najnovsi hit slov. pravicovych makovic je predsa Tsipras
30. 6. 2015   Taja
Či BIS, či FED, či ECB všade sedia hajzli, ktorí keď bude treba, budú brať tam kde je a dávať tam kde nie je.
30. 6. 2015   kriza je uz tu
Ja si nemyslim ze stojime pred dalsou krizou, ona je uz tu, este chvilu potrva kym sa prejavi naplno ale je uz tu.
Firmy sa zenu za ziskom aj cez mrtvoly a to doslova, je jedno ze otravia ludi s GMO, je jedno ze vlady mocnych statov vykoristuju male staty, rozputaju vojny aby sa zmocnili ropy, plynu, teritorii, manipuluju s trhmi a cenami komodit, nehnutelnosti. O bankach ani nehovorim radsej. A do toho tu mame utecencov. Keby im US + Europsky spojenci neboli doniesli ,,DEMOKRACIU,, tak by mozno dalej ako tak normalne fungovali ale teraz vyvazaju len jedinu komoditu = utecencov. Staty ako IRAQ, SYRIA, LYBIA, SOMALSKO, AFGANISTAN, YEMEN... A my Europania za to budeme platit. Ale hlavne ze velky brat USA je spokojny s tym co sa deje a ved aby nie ked to pekne sami naplanovali v Pentagone a Bielom dome, ze?
Uvidime ako dopadne Euro po Greckom Grexite/ Non-Grexite.
Ale ta kriza je uz tu a kto ju nevidi tak je pekne slepy.
1. 7. 2015   anonym
Ty mantak geneticky modifikuju tak aby ich bolo treba striekat take co netreba na ne postreky nerobia lebo by chemicky prisli o desiatky miliard na postrekoch o zisky cize sa zobud zo sna ze nepostrekovane geneticky upravene su zle opak je pravdou akurat ze chemicka da zelenym desiatky milionov euro na protesty proti takych co ich netreba chemikaliami striekat ale proti takym geneticky co ich treba striekat budu aj zeleny hklasat ze take mozeme pestovat cele to s geneticky upravenymi je odrb abi len chemicky neskrachovali lebo geneticky upravene bez potrekov skrachuje skoro kazda firma co vyraba postreky
1. 7. 2015   Kriza je uz tu
Si nepochopil co som chcel povedat. Hovorim celemu GMO stop.Viem ako funguje Monsanto a spol.
Hovorim o skodlivosti konzumacie tychto potravin na ludsky organizmus a o ekonomickych dosledkoch podpisania zmluvy o pouzivani GMO nakolko musis kupit nove osiva na siatie kazdy rok od Monsanto a spol. A mam znalost aj o Indickych pestovateloch GMO bavlnika a ich 500000 samovrazdach. Prvych par rokov im to islo a potom museli zacat znova postekovat a este drahsimi postrekmi a ty co zacali znova pestovat organic/bio, Non-GMO dostali sa na sud kam ich vzali Monsanto a spol. a prehrali aj gate a co uz im ostavalo, tak zacali samovrazdy ako na pase.
30. 6. 2015   fero z BA
veru tak, bude "kucapaca"
30. 6. 2015   etpozemstan
► požičiavať peniaze vkladateľov, občanov, ktorých nútia politici zákonom pod trestom väzby, aby si všetky peniaze vkladali do bánk, je veľmi jednoduché.
Ale ak by sme sa mali my rozhodnúť či požičiame naše peniaze na poniektoré projekty, určite by sme sa pozastavili nad zmyslom a návratnosťou, či rizikom takýchto pôžičiek a nič by sme isto nepustili.
Lenže bankový sociopat vidí všetko inak a tak sa často rútia s našimi peniazmi do bezodnej diery aj s našimi úsporamy.
I keď sa k svojim peniazom dostaneme, to ešte neznamená že v konečnom dôsledku prichádza KRACH! Peniaze sa tlačia na počkanie, ale ich krytie hodnotou pokleslo za 10 rokov o viac ako 60% !!!! ◄
30. 6. 2015   Jaroslav, SE
Zdá sa mi, že svet ovládla šialená honba za maximalizáciou zisku.Zdroje sú preplnené "uvoľňovaním", ale kúpna sila obyvateľstva stagnuje. Vytvorený zisk sa vyváža do krajín ako sú USA a Nemecko, "zalieva" sa v daňových rajoch.Načo investovať do rozvoja výroby a služieb bez nárastu kúpischopného dopytu. Masová podpora zadlžovania ľudí desí a čoraz viacej sa tak ohrozuje budúci dopyt. Logicky niet inej cesty ako vyvážiť udržateľnú ponuku s dopytom, obmedziť "ziskomániu" a do popredia hodnotiacixh ukazovateľov postaviť iné ako HDP, napr.orientované na kvalitu života a prostredia. Jaroslav, SE
30. 6. 2015   Lolo
Jaroslav SE...
TO mas tak. Aj keby investicie isli do vyroby, mame drahu pracovnu silu.
Podobne aj na zahori Delphi. Darmo mali technologiu a odbyt, ked sa im nerentovalo platit ludi, ktory boli na otrocke vychodoeuropske pomery uz drahy.
Potom nastava chudoba a dalsi kapital a peniaze odtekaju z regionu stale prec vo vatsej miere, rovnako aj ludia, pretoze stratili aj tu saturacnu almuznu...
https://www.you tube.com/watch?v=6LBb vZ9Um18
A no sa to este bude dalej viacej kazit, pretoze su regiony, ktore zas zacnu umierat pre nerovnovahu a podliezanie cien, pretoze poberaci almuzen su zufaly a evakuuju tak vznikajuci kapital, ale do regionu sa uz nedostane, pretoze sa prezere v nadnarodnych koncernoch.
Takze spasa v Blave, je len docasna.
30. 6. 2015   Lolo
Boh vie, co BIS sleduje tym, ze nahlas hovori o tom, co je vlastne verejne tajomstvo.
Jedine ze by chela vyklovat vrana vrane oko, comu neverim.
30. 6. 2015   FED
„Dejte mi kontrolu nad měnou jednoho národa
- potom mi bude zcela lhostejné, kdo píše zákony.“
Mayer Amschel Rothschild (1744-1812)
1. 7. 2015   Member
On bol Čech?
1. 7. 2015   FED
Jasne:-))
1/1