Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako si uľahčiť život na dôchodku: Stačí sa naučiť hovoriť "nie"

24. 6. 2015   anonym
dôchodcovia si uľachčujú akurát na záchode prežívajú sú žobrákmi tam ich doviedla demokracia kapitalisti otrokári slovakistanu také sú fakta
24. 6. 2015   412
Naučiť sa povedať NIE je úplný základ aj teraz a nie to ešte v starobe.
24. 6. 2015   Miroslav
Navod ako sa stat poslusnym dochodcom co neodvrava...navod a clanok ako sa pripravit byt clovekom chudakom posledne roky zivota...co keby sa tie nenazrane opice co rozkradaju stat tie podnikatelske spiny co necisto zarabaju na nasej praci...co keby sa tito smejdi vyvlastnili... ich majetok sa s rozumom vyuzil na posilnenie republiky ako takej...a dochodcom sa nakoniec zarucila pokojna a dostojna jesen zivota?existuje x moznosti ako zmenit tento stat k lepsiemu...existuje x ekonomik kde to tak funguje...staci len xciet....a povedat NIE!!!
24. 6. 2015   classic chess
Stačí sa naučiť hovoriť "nie". Vstaň už konečne z pelechu. NIE! Choď už konečne spať. NIE! Umývaj si pred jedlom ruky. NIE! Nenapchávaj sa už toľko. NIE! Negrgaj a neprď toľko. NIE! Pozeraj sa kam močíš. NIE! Konečne už umri. NIE!!!
24. 6. 2015   SOHAA
Ja mám síce tri roky do dôchodku, ale aj ma teší, že takéto starosti mať nebudem. Ani vy ostatní mladší ako 50 rokov. Na dôchodky totiž už nebude - a to je isté ako dane a smrť.
24. 6. 2015   Lolo
Si myslim, ze dochodca sa musi vyrovnat z jednym najdolezitejsim problemom, ktory ho odlisuje od sveta zamestnanych a tym je spotreba. Zamestnany clovek produkuje, obvykle 8,5 hodiny volaco, takze nema cas tych 8,5 hodiny spotrebovavat. Ak robi nadcasy, alebo len bohapusto sedi clovek v praci (fenomen dnesnych kvaziworkoholikov, sediacich v praci, aby sa vyhli spotrebe a zapcham), dochodca, ci je sam, alebo z partnerom, zrazu ma kopu casu.
Samozrejme ze si ma za ten cas vsimat sam seba. Nakolko je clovek vo faze zivota, kedy zacinaju ubudat mentalne, motoricke i fizycke sily, castokrat jediny zapas, alebo praca, ktoru ma, je ta zo sebou samym.
Na vidieku je to jednoduchsie, tam staci pribrat o 20 kralikov viac, alebo do chlieva dat svinu, pripadne si zohnat kozu a o zabavu je postarane. V panelaku alebo mestach, sa dochodca obvykle musi zacat ponevierat. Inak ak sedi doma, je to vazenie.
Ponevieranie sa po meste, znamena miliony lakadiel, ktore kazde stoji male, alebo drobne peniaze.
V podstate kazda atrakcia, kava, alebo kino, vsetko je za drahe peniaze, ktorych sa dochodcovi nedostava.
Takze sa zacne citit zbytocny, alebo zacne pocitovat vlastnu chudobu a vahu vlastnej existencie.
To na vidieku sa penzistom nestava, pretoze cely den mozu zgunat, okopavat, alebo ak este existuju okolo polia, tak po klasku, zemiaciku kradnut z druzstevneho, takze obzivu i zabavu si najdu, aj ked nepracuju za mzdu.
Mestky dochodca je skor krizenec holuba a vrany.
Uplne najhorsie je, ak sa vyskytnu v okoli skupinky, ktore zacnu riesit spolocnu masovu zabavu, kde sa castokrat na miesto lacnej swingers party u niekoho doma, zacnu pozyvat smejdov a nakupovat hrnce a paplony.
A potom amen tma.
Zakladom uvedomenia si vlastnej existencie, pre cloveka, ktory prezil 40 rokov prace, je jediny podstatny fakt, ze uz nic nebude ako bolo.
24. 6. 2015   talianka
nieco na tom bude... nic horsie, ako dochodca, ktory vyzaduje starostlivost o sameho seba, najlepsie nonstop... a to este nic z toho, co sa mu da, casove, naturalne.. nie je dost dobre... katastrofa ziva.. a to sa netyka len mestskych... mam v rodine dedinskych i mestskych a nie je to med lizat ani s jednymi...
24. 6. 2015   ľuboš
Lolo, mám rád Tvoje komentáre a perfektný pozorovací talent...:), aj preto otváram tieto stránky, či nepíšeš.
Normálne by si mohol písať stlpčeky do novín. díky pekne.
A ak sa neurazíš, kolko máš rokov ?
24. 6. 2015   Lolo
Som stary, tak akorat. Problem je, ze telo odchadza, mysel stale nechce uplne zdemntniet.
Som stary, starsi, ako by si cakal.
Ale nie tak stary, aby som nemohol zit, ako by si priali mnohy mladsi, aj o 20 rokov mladsi odomna.
Do novin nepisem, ale v casopisoch by si nasiel rozne clanky, avsak skor odborne. Nie vsak o ekonomike. Zial nic z toho nie v Slovakistane. Pretoze to nepisem zadarmo. Zadarmo sa mozem akorat zabavat. Cas na to mam.
Velmi pekne ti dakujem, za to, ze si tu moje hluposti niekto vsimol. Ber ich z nadhladom, su urcene na pobavenie. Alebo mozno nie. Niekoho velmi drazdia, obcas mi praju smrt.
24. 6. 2015   anonym
dement si lolo...lúzer...idio t vymletý, zaprdený dedo na dôchodku pred compom...choď do parku krmiť holuby
24. 6. 2015   Lolo
Nemozem ist do parku krmit holuby, ja mam ine na robotu.
Mimo ine, dnes som presiel cez 900km na motorke, zatial co si ty, drahy anonym, sedel v praci, alebo kmital pri pase.
Ver mi, ze nieje nic horsie, ako musiet, horsie ako chciet a nemoct... napriklad pracovat. Ja neumriem, mna budu musiet zastrelit.
24. 6. 2015   ľuboš
21:33, ach holúbok..., závisť ? :)
24. 6. 2015   ľ.
:), díky za odpoved.
ked Ti nadávajú, ber to ako lichôtku, ale myslím, že si nad to povznesený...Skoda, že nepíšeš na SVK, aj ked starší telom zrejme, myseľ sťa srnka v lese bystrá je..:)
nech sa darí, všetko dobré prajem.ľuboš
24. 6. 2015   juribald
Ja som dôchodca už pol roka, nič nerobím, ale nestíham sa nudiť, skôr nestíham to všetko ničnerobenie pri čítaní, surfovaní po internete, hraní bojových hier, drobnom robení poriadku v byte a udržiavaní záhrady. Keď chcem vidieť cez deň ľudí, tak vpálim do marketu, nakúpim proviant a strážim sa , aby som nekupoval nepotrebné blbosti. Keďže penziu mám nad priemer a manželka ešte pracuje, tak necítim zatiaľ žiadny finančný tlak a môžem naďalej podporovať dospelé deti, ktoré chystajú stavbu domu.
24. 6. 2015   anonym
ty si vymletý dement...
24. 6. 2015   Lolo
Vsetci ktorych neprejde auto, alebo nezastrelia, mozu skoncit ako vymlety dementi.
Ale niektory to maju od narodenia, niektorym sa to prihodilo na ceste zivotom.
Ani jednych sa ale nesmie lutovat, pretoze lutost je negativna emocia. Aku emociu si vyjadril ty, velky anonym, tym, ze si niekoho nazval dementom?
Myslis, ze dnes o 21:32 sa tvojim vyjadrenim nieco zlepsilo, alebo si niekomu pomohol? Ma to nejaky ekonomicky, alebo financny prinos?
1. 7. 2015   milan
lolo, viem, že sa na túto stránku už nedostaneš, ale aj tak, skús loran23@zoznam.sk. budem rád, ak budem môcť s tebou hodiť reč.
1/1