Názory čitateľov


Názory k článku:
Deficit Sociálnej poisťovne bude rásť, prvý pilier potrebuje zmeny

20. 6. 2015   Bukač Laco
Vedia to všetci okrem našej slávnej vlády . Ja sa už nespolieham na slovenský starobný dôchodok (1.pilier) . Lebo v čase odchodu do dôchodku už nebude existovať a vláda bude tvrdiť , že na vine je predošlá vláda ktorá si užíva svoj majetok na Belize .
20. 6. 2015   Lolo
Frantisku z Blavy..
Tri grose su krasna vec, ak su strieborne, rovnako aj tri dukaty, ak su zlate.
Mesec z usetrenych grosov, nestrati na hodnote, ani za 40 rokov, ak ti ho niekto neukradne..
Problem je vsak inde.
Vsetky vlady po 89 kaslu na ovcanov, kaslu na to, kolko chudaci zarabaju a kradnu stale viac a modernejsim sposobom.
V dobe privatizacie, sa prezralo to, co tvorilo zaklad dochodkov, pre generaciu poplatnikov pred rokom 1989.
To bol totiz kapital a majetok, ktory sa vybudoval a ciastocne prezral za 40 rokov zo znarodnenych podnikov, vkladov a majetku ludi, korym bol odnaty po 1948.
Nic sa neinvetovalo a platy ostavali a ostavaju nizke, lebo je to vyhodne, najma pre dnesnu kleptokraciu, pretoze masa zauverovanych chudakov, ktory maju na krku hypoteku a splatky, sa drzi skratka a ak maju jedno dieta, su to idealny otroci, ktory budu jest aj vlastne fekalie, ak sa im to predostrie, ako dobry napad.
Z chudobinca, ako je Slovakistan, kde za almuznu, zdanenu vysokymi danami a odvodmi, si ludia maju setrit na dochodok, ci uz u bankstrov v II pilieri, alebo u kleptokratov pilieri I v asocialnej poistovni, je nemozne vytvorit rezervy na dochodok iny, ako je mensiachudobna almuzna na prezitie.
Peniaze z odvodov na dochodky, nieje mozne kapitalizovat, pri systeme a atmosfere, ktora je vo svete.
Podla mna sa cely system spolieha skor na nejaku velku katastrofu, hladomor, infekciu, alebo humanitarnu katastrofu, kde bud umre velka cast populacie a tak sa "vyhodne kapitalizuju vklady" poistnikov, alebo sa spoliehaju minimalne na statny bankrot, kde proste dochodky prestanu vyplacat. Podobny pripad teraz riesi clensky stat EU, clen eurozony, Grecko, kde maju problem, z coho vyplacat dochodky.
Podobny osud caka aj nas, je zbytocne hovorit o tom, ci zijeme striedmo, alebo mame mensie, alebo male dochodky, pretoze nase prijmy su rovnako male az ziadne, adekvatne tomu, su aj dochodky.
A ani na tie, jedneho dna nebude.
Cely problem je, ze ty co si kupili dnes ako "mlady" kralikarne, alebo investuju do nemovitosti, za cenu hypotek a uverov, na stare kolena, budu musiet tieto kralikarne predat a je otazka komu a za co, aby mali peniaze na dozitie.
20. 6. 2015   fero z BA
jediný možný výsledok je znižovanie dôchodkov a hlavné riešenie vidím stále v tom, aby sa každý staral o svoje zabezpečenie v starobe sám vlastnými silami, príp. aby sa rodiny držali starej múdrosti o troch grošoch .... tento povojnový nezmysel s nanúteným dôchodkovým systémom nemá žiadnu oporu v zdravom rozume
19. 6. 2015   kolektiv Vol St. kasina
durana, nalevanko, sebo...ty vole
19. 6. 2015   Member
Nieto nad tučné bankové konto!!!
1/1