Názory čitateľov


Názory k článku:
Radíme oslávencom: Základné finančné lekcie nielen pre čerstvých oteckov

21. 6. 2015   Lolo
Oslavenci bz si mali uvedomit iba jedine, ako kedysi, tak aj dnes, ze akonahle maju dieta, su vydieratelnejsi a schopny cohokolvek, pokial ide o rodinu a dieta.
Peniaze, ktore zarobili doteraz, musia zivit dalsieho clena domacnosti a to asi priblizne 20 rokov a aj viac.
Spotreba dietata, je prakticky rovna spotrebe dospeleho cloveka, pretoze v rannom veku sa jedna o uplnu imobilitu a absolutnu starostlivost a nasledne po nastupe do ustavnej starostlivosti (skolka, skoly..) sa stale jedna plne zavisleho clena domacnosti, na zarobkovo cinnych rodicoch.
Pokial rodicia sa rozhodli zit zdravsie, namiesto vertikalneho panelaku v panelaku horizontalnom v satelite mimo mesto, alebo na kvazi dedine, tak dieta potrebuje clena rodiny, ako taxi, na prevoz, kazdy den.
Nieje uz doba, ze by deti chodili peso kazdy den do skoly 5-10km, pripadne MHD a boli schopne samostatnosti od cca 5-7 rokov zivota, napriek tomu, ze maju od skolky ajfouny z GPS, alebo mamin naramok z fitness, urcujuci tep a spalovanie tukov, peso a do MHD nenastupia.
Tieto naklady= uplne rovnocenne nakladom na postihnuteho, alebo imobilneho pacienta v domacej starostlivosti, zial ziadna poistovna to u nas nepreplaca.
Je velkou otazkou, ako sa stym rodicia vyrovnaju, obvykle sa ale vyrovnaju a naklady si podelia.
Neda sa ale cudovat, ze sa rodi deti malo a statu sa nai nechce riesit taketo hluposti, pretoze z principu asi rodiny a deti nepotrebuje. Aspon v Slovakistane to tak vyzera.
22. 6. 2015   jan
Klobuk dole.
1/1