Názory čitateľov


Názory k článku:
V súčasnosti až 641.000 ľudí platí minimálne odvody

12. 6. 2015   Ružena
Zdanenie na Slovensku:
Napríklad superhrubá mzda 1000€.
- 50% odvody zostane 500 %.
- 20% daň za zisku zostane 400€
- 20% DPH zostane 320€
- Daň z palív
- Daň z nemovitosti
- daň za psa
- MÝTO
- spotrebná daň
- Povinná STK a PZP aj keď vozidlo nepoužívate
- atď.
Preboha nie je to dosť ?
A kde sú tie peniaze ?
12. 6. 2015   Prúša
no vidis Rúža, co nam 89 priniesol... kapitalisti a bohaci platit dane z prijmov, kapitalu, majetku nechcu, chcu co najnizsie sadzby, optimalizovat cez danove raje, obchadzat DPH, okrem toho ich musime furt aj zachranovat, dotovat, stimulovat... a niekto dane platit musí
12. 6. 2015   Janula
Naša vládna garnitúra zodpovedná za chod a stav nášho štátu dokázala vo veľmi krátkej dobe zvýšiť ceny niekoľko násobne na úroveň EU, ale ZABUDLA úmerne zvýšeniu cien zvýšiť niekoľko násobne i minimálne mzdy a týmto preferuje a podporuje minimálne odvody. Tak neviem prečo SP nad tým narieka. Aké zákony urobili, také sú aj výsledky - vizitka "kvalitnej a odbornej"práce našich zákonodarcov,politi kov a ich politiky za ktoré potom majú nie malé odmeny. Ako by sa obyčajný pracujúci človek potešil keby mal aspoň priemernú mzdu. Čo sa týka minimálnych dôchodkov je zákon postavený priamo na hlavu pretože ľudia, ktorí celý život pracovali a odvádzali do systému, končia chorí s minimálnym dôchodkom (ak sa ho vôbec dožijú), a tí ktorí celý život nerobili a do systému neprispeli ani halierom ani centom majú zákonom stanovený priemerný dôchodok a nárok na všetky možné aj nemožné dávky na ktoré obyčajný pracujúci človek nemá nárok kvôli nezmyselným obmedzeniam. Toto je výsledok "kvalitnej" a nami veľmi draho platenej práce našich politikov a zákonodarcov. Sociálne veci treba riešiť prakticky a nie ich politizovať. Keď si s tým nevedia rady, nech sa skúsia spýtať škôlkárov, tí im poradia.
12. 6. 2015   Lolo
Fakticky plynie poucenie z tohoto modelu, ze..
Ten kto nema na viac, ako na minimalny prijem, mal by robit aspon na oko, cely zivot nic, pretoze by dostal dochodok z priemeru a nie z minima.
Pre stat by bolo zaujimave asi dvihnut minimalnu mzdu i minimalne odvody z nich plynuce na 1000 EUR.
Ale musely by tie odvdy a minimalna mzda, byt stanovene uz v roku 1998.
Potom by modelovo Slovakistan, skoncil rovnako ako Grecko.
Tym, ze mame mzdy a odvody ake mame, odvratil slovakistan hrozbu statneho bankrotu o zhruba 18 az 25 rokov, pocitane od roku 1996, ked sa spocitalo, aky progresivny rast miezd, by znamenal optimalnu cestu.
Problem Slovakistanu je, ze si nasi povodny korupcny a neskor kleptokraticky politici, vybrali cestu pomaleho upadku, ako optimalnej cesty umorenia ovcanov, chudobou.
Nevznikaju pri takomto sposobe existencie vatsie problemy. Navyse ludia su tak ovladatelnejsi a lahsie zneuzitelny, ako o nieco viac uvedomely a lepsie zarabajuci "GR"..
Aj nevznikaju rozne nepokoje a revolty.. Chudoba sa tazko buri a ak je este aj bytostne ineteresovana a saturovana dlhmi, je ako hrnciarska hlina..
Otazkou je, co vlastne ako pridanu hodnotu vytvara, alebo spotrebovava masa nezamestnanych, alebo tych, co su donuteny si platit odvody z nicoho.
No napriek tomu si odvody platia..
11. 6. 2015   gt
ja to vidim takto..mam 40 a do dochodku 25 rokov..ak za 25 rokov stupne vek odchodu do dochodku tak sa ho mozno ani nedozijem,za dalsie potraviny za ten cas stupnu a aj byvanie bude drahsie...a tych 400 eur za 42 rokov co hovorite nebude stacit ani na hajzlak...dajte sa s tymi vasiimi prognozami vypchat a radcej porozmyslajte ako zmenit tento vas debilny system soc.poistovne...a je uplna blbost aby si zivnostnik platil do poistovne aj ked nema zarobok..vypalnicky stat toto......
11. 6. 2015   kakadu
Viac ako 1 milión ľudí neplatí odvody, lebo sú nezamestnaní, alebo v emigrácii
12. 6. 2015   arara
co tam po tom..hlavne ze vraj (ako hovoria pravicovi truľkovia) "mame sa lepsie"
11. 6. 2015   Jozef
Pán Višváder ako vždy zavádza, zahmlieva a nehovorí pravý dôvod platenia nízkych odvodov, vidno že nie je v realite. Tieto dva príklady čo sem dal sú zavádzajúce, nekorektné, účelové a akože zastrašujúce.
1/1