Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako sa stať milionárom: Cesta k mimoriadnemu bohatstvu nevedie cez zamestnanie

28. 6. 2015   ainemunys
Človek má nápad, zamestná niekoľko pracovníkov, darí sa mu, zamestnanci sú spokojní, ale príde nekalá konkurencia, výpalníci, prípadne osobná tragédia a je z človeka chudák, ktorý je rád, ak nezostane dĺžnikom. To nie je stav mysle, ani momentály stav.
Šťastie má ten, komu sa toto vyhne, lebo sloboda a demokracia nie je kapitalizmus. A daň za demokraciu je len ospravedlňovaním fetišizácie peňazí - kapitalizmu.
Demokracia buď je, alebo nie je a platí to pre všetky izmy, či je to socializmus, komunizmus, feudalizmus, kapitalizmus, atď..
28. 6. 2015   ľuboš
" Byť bez peňazí, je mmentálny stav, byť chudobný, je stav mysle", nepamätám si autora toho výroku, ale na 100% je pravdivý.
za svojho života som 3 x prišiel o peniaze, aké sa bežnému človeku nesníva za celý život, ale ako sa spieva český spevák :"....rád jsem sázel, snadno prohrával..."/ pre mudrcov, nikdy som nič nestavil...:)
............... ........
ale: je sakra rozdiel zbohatnúť ako Trnka- Esset, alebo ako exeštebáci, či rozkrádači národneho majetku, ktorí dnes kupuju zákony a cez USTAVU !!! nás majô v hrsti.
ale: ked chce človek zbohatnúť, dovoľujwm si tvrdiť, že v mld USD sa na SVK reálne nedá, malý trh, ale na spokojný-relatívne, život sa dá.
ale: treba robiť niečo, čím človek uspokojí potreby DRUHYCH ľudí, uľahčí im život...., ZBOHATNE a spolu s ním aj jeho spolupracovníci.
Verte mi, vždy sa dá postaviť na nohy, neostať NIKOMU nič dlžný...:)), len život je dosť krátky, kým na to človek príde.
Sloboda je veľmi krehká iluzia !!:(
27. 6. 2015   clovek
moze mi tu niekto vysvetlit ako sa da "hmotne" zbohatnut bez toho, aby som si vzal viac ako dam?
Okrem dedicstva a vyhry v loterii samozrejme.
Ak je tu nejaky ekonom, podnikatel, milionar, rad by som poznal to "tajomsto"
28. 6. 2015   anonym
Boatym sa stanes jedine ak z druhych urobis chudobnych inak sa biohatnut neda
28. 6. 2015   anonym
A ti bohati co prisli o peniaze tak tak ze z nich urobil iny chudobnych jednoducho clovek moze mat vela jedine tak ze inym bude brat viac ako oni od neho dostavaju to je pointa bohatnutia viac brat ako dostavat
28. 6. 2015   anonym
brat ako davat oprava
2. 7. 2015   clovek
Presne tak, ziadny hmotny zisk bez niecej straty neexistuje. Niekto to moze nazvat dobry biznis, niekto sikovny podnikatelsky plan a niekto obycajna zlodejina.. Treba veci nazyvat pravymi menami, lebo potom to vazne vyzera, ze bohatym podnikatelom sa moze stat aj dobrak, co chce pomoct.
Treba povedat pravdu, Ak chces zbohatnut, v druhych musis vidiet bankomat a hladat sposob, ako z neho vytiahnut peniaze. Ak mu na oplatku niecim pomozes, tak to je druhorade. Samozrejmostou je to, ze si od neho vezmes viac ako mu das. To je cele tajomstvo uspesneho "biznisu"
Staci sa pozriet, ako funguje ekonomika a vlastne cela spolocnost..
27. 6. 2015   ainemunys
Ako získali najviac v pradávnej minulosti "starejší" klanov a tlúp ?
Ako získali moc a zbohatli v dávnej minulosti králi ?
Ako získali bohatstvo a výsady nižší, vyšší a vysokí šľachtici?
Ako získali bohatstvo "páni" ?
Ako získali bohatstvo mafiáni ?
Ďalej si otázky položte sami !!!
27. 6. 2015   dobry anjel
a ked budeme vsetci "podnikat", kto bude pracovat ?
27. 6. 2015   Lolo
Dobry anjel..
Ked sme tuna 40 rokov pracovali a nikto nepodnikal, tiez to za vela nestalo.
Pretoze podnikali iny za nas, v podnikoch zahranicneho obchodu a tiez veksalci a kseftari, veduci zelovocov a ine podvratne zivly. V momente kedy sa stala ich cinnost legalnou z takehoto portfolia "podnikatelov" je tazke vybrat aspon jedneho zamestnavatela, ktory by ako zamestnavatel stal za zmienku. No a vo vysledku prace, prave preto, sa aj ku nam naucili chodit zamestnavat prave taky podnikatelia a podmienky pre zamestnancov, su prave take biedne, pretoze prostredie, ktore sa tu vytvorilo po 89' je prave na toto vhodne.
27. 6. 2015   Lolo
Vsetko plati, pokial nezdanujete svoje prijmy v danovom pekle Europskej mumie, alebo specialne Slovakistanu.
Tu okrem kleptokracie a oligarchie, ktora bohatne na odvodoch a daniach ovcanov, pretoze si peniaze doslova prerozdeluje aj tie, ktore im nepatria (predaj emisii- Inter Blue Group).
Tak sa tvoria milionari, ktory maju uplne ine postavenie, ako ty, ktory naozaj dosahuju prospech vlastnou pracou.
Pravda je, ze aj vdaka praci a managementu okolo faraona, vznikli nejake tie pyramidy, ale v Slovakistane maju postavane artefakty, tiez charakter pomnikov, ale dnes este stale zijucich ludi. A pochovany v tych tuneloch asi ani nebudu, zomru opusteny v bohatstve, kdesi na zastrcenych ostrovoch, daleko od svojej rodnej hrudy.
27. 6. 2015   janoo@gmail.com
No krasne napisano. Ja tiez hovorim ze peniaze si do neba neprinesiem. A mozno je aj pravdy ze cim dlhsie si zdravie udrzim postavenich na peniazoch tym sa budem sa viac trapit na tomto svete. Boh ci Alah vie ze dal ludom 1 zivot a niekto ho ukonci skor a druhi neskor ci za peniaze alebo za lasku a nie za honbou zlata. Ja som bohati a stastny svojim rozumom, max rozmyslanim a predstavivisti svojej mysle a rodinou. Jednoducho povedne cim hlupsi clovek tym stastnejsi a ja sa nehanbim povedat ze som stastny.
27. 6. 2015   Phantom
Typická úvaha človeka, neschopného si zarobiť peniaze - takí tvrdia, že "peniaze nerobia človeka šťastným" a podobné hlúposti. Je to presne naopak - peniaze, zarobené podnikaním, dávajú človeku možnosť uskutočniť si svoje sny a hlavne nezávislosť od ľudí, ktorí mu často nesiahajú ani po päty, ale dostali (napr. od rodnej strany) šéfovské miesto. Ten pocit je na nezaplatenie.
A ďalšia hlúpa veta: "Peniaze si do hrobu nevezmeš" - jasné, že nie, ale poskytneš lepšiu štartovaciu čiaru svojim potomkom, pričom im odovzdáš aj know-how, ako s peniazmi narábeť a neprešustrovať ich. Oveľa spokojnejšie sa ti tak bude umierať.
28. 6. 2015   anonym
omáčky zajtra bude padať sneh slovakistan a podnikanie samí ojebavači otrokári sú to krvavé peniaze z mozola pracujúcich teda to je štartovací čiara pre tvojich potomkov tak ti gratulujem následky s penzistov sú žobráci to je tá hlásaná demokracia tak sa rozkradol celý národný majetok to bola tiež štartovaci čiara blahobit švajčiarsko pracujúcich slovakistanu niet majetku ani penazí a ked tento národ sa v schopí bude po podnikaní dobrý večer neschoúo
28. 6. 2015   Jaroslav
Neočakávaj, ze to niekto pochopí . Podnikateľ je pre ľudí ten zlý , nechápu , ze bez nich by nemali prácu , pletu si obrat so ziskom , brutto s nettom . Chcú všetko dostať ale zároveň neniest žiadne riziko. Sami nemajú nápady ale za vlastnú neschopnosť obviňujú iných atd.
28. 6. 2015   anonym
slovakistan bol v hospodárstve na špici i ekonomicky sa mu darilo ale došli po 89 radcovia nezborjiť predať národný majetok postavené na tom sme zlí vlastníci nevieme riadiť fabriky a všetko išlo dole vodou teda do 89 bolo všetko zlé celý svet nám bol dlžny peniaze zmyzli teraz sme dĺžny mi tak zadĺžený že môže dôjsť ku kolapsu nie sú tu istoty je tu novodobé otrocstvo dôchodci žobráci tak o jakom podnikaní to píšeš asi o prežití slovakistan je ekonomický zničený vinou zradcov ktorý nás predali pod rúškom sľubou do otroctva pozrisa ako to tu vizerá cestý no katastrofa samí flek jama že máme dialnice prosím ťa sú to cesty prvej triedy možno ani to nie samá obmedzená rýchlosť takže platíme za niečo čo nie je to sa môže stať len tu kde je banánová republika a pracujúci je zdieraný na každom kroku dobrej den podnikavče
1/1