Názory čitateľov


Názory k článku:
Štyri základné piliere, ak to myslíte so sporením na dôchodok vážne

31. 8. 2016   MV
Posúdenie sociálneho postavenia dôchodcov, ktoré sa nachádzajú aj tu v diskusných príspevkoch nemôže vychádzať z výčitiek načo vôbec sú zohľadnení, prečo vlastne žijú. Táto sociálna vrstva žila v iných podmienkach, nemohla investovať a spoliehať sa na finančné špekulácie, preto je potrebné realitu akceptovať mladšími ročníkmi, ktoré žijú výlučne len v peňažných vzťahoch a nič nikdy nenavrhujú čo urobiť s dnes žijúcimi ľuďmi v poproduktívnom veku.? Bez zodpovedania tejto otázky nemá zmysel ani úvaha o slovenskej štátnosti a tiež o budúcnosti pracujúcej generácie a šetrení na penziu.
31. 8. 2016   Lolo
Skratene, vydelene, vykratene, rovna sa axiom..
Ak to myslite so sporenim na dochodok v Slovakistane vazne, snazte sa umriet skor, nez sa stanete dochodcom.
Je to jedina sanca, ako je mozne umriet dostojne.
30. 8. 2016   anonym
Na slovakistane nie je dobré už nič sporenie na dôchodok musí prevziať sám sporiteľ nesporne na každom sporiteľovi sa priživuje obrovská masa priživníkov pod ruškom sociaľnneho sistému za týchto okolností všetci pracujúci musia zmeniť zákony donutením k tomu poslancov za 15 rokov práce a sporenia zamestnanec si nasporí na dôstojný dôchodok čo má isť socialke tak musí isť pracovníkovi až vtedy nastane obrovská zmena dôstojné dožitie staroby teda jedine čo je pravda z článku zamestnanec si musí pomôcť sám-a neodvádzať peniaze zo zákona do sistému ktorý ho okráda a nedokáže valorizovať to sa musí z meniť inač budete žobrákmi ako vaši otcovia ktorý dnes nemajú s čoho žiť a musia sú donútený pracovať do smrti zásluhov zákonov ktoré jasne je preukázané okrádajú penzistov z nova daňami odvodmi pritom ich celý život platili a musia ich platiť znova pritom nie sú dôchodcom zabespečiť dôstojné dožitie je to obrovská hanba a biť politikom okamžite odstúpim ale na slovakistane nemajú chrptice hanbi idú z honbou za peniazmi len pre svoj prospech a na ostatných kašlú viď penzisti nemajú s čoho žiť a dávajú im potravinové balíčky odpad z eu ako keby sme boli vo vojne a to asi sme od 89 samé problémy neistoty v budúcnosť sme banánbová republika krajina otrokov kam nás dostali z radcovia pod rúškom lepšieho zajtrajšku ale opak je pravdou hofg
30. 8. 2016   cíferčan
Potvrdzujem,najlepší je prvý pilier /som penzista/,ten jediný valorizuje dôchodky a prispôsobuje ich k rastu miezd a cien.Keby som mal mať penziu z druhého piliera,tak by som dnes dostával len niečo viac ako 80 Eur.
30. 8. 2016   xnd
Problém je v tom, že DSS-ky tu klamú ľudí a tvrdia im, že raz tie renty budú vyššie, len treba dlhšie sporiť. To je absolútny nezmysel, lebo výška renty nezávisí od dĺžky sporenia ale od výnosu. A keďže výnos v DSS je nižší ako rast produktivity, tak z 2. piliera človek nemôže mať vyšší dôchodok ako ten, čo je len v 1.pilieri.
6. 9. 2016   fero z BA
dal by som ruku do ohňa, že si neochvejný ficovolič lebo to čo si napísal je nezmysel (sú oveľa výhodnejšie veci ako dajaké dôchodkové fondy)
30. 8. 2016   xnd
Ten článok sa týka USA, kde sú nízke odvody a tým pádom nízke dôchodky zo sociálnej poisťovne. Na Slovensku ak ste v prvom pilieri, tak určite budete mať slušný dôchodok. Žiadnym sporením nemôžete prekonať zhodnotenie v prvom pilieri, ktoré je presne na úrovni rastu produktivity.
30. 8. 2016   Juraj
Volovina na n-tú. Na SK I. pilier pôjde čo nevidieť do kytek. Čo si človek sám nezabezpečí nezávisle od štátu, to sa mu rozhajdáka.
30. 8. 2016   xnd
Smiem sa spýtať, aké máš IQ, keď si schopný povedať taký nezmysel? Vieš vôbec aký je rast produktivity na Slovensku?
31. 8. 2016   Szekeres
ako suvisi rast produktivity s fungujucim duochodkovym systemom??? ANo, muoze suvisiet...ale aj nemusi, resp. iba marginalne...pre individualneho sporitela, ktory nepatri k high society (vysoky prijem=vysoke odvody) dokonca takmer vuobec
31. 8. 2016   Juraj
Stačí použiť zdravý selský rozum a porozmýšľať nad týmito otázkami:
- aký je pomer zarabajúci/dôdhodca teraz?
- aký bude pomer zarabajúci/dôchodca o 10,20, 30rokov?
- sú peniaze, ktoré štát vyberie dnes priamo určené na dôchodky o 10, 20, 30rokov, alebo sa spotrebúvajú na dôchodky v súčasnosti?
- odkiaľ štát vygeneruje peniaze, keď už teraz je I. pilier dotovaný?
- je lepšie zveriť tak strategickú vec, akou dôchodok radšej štátu alebo sebe? a pod.
31. 8. 2016   Miroslav
Prvý pilier nejako zhodnocuje peniaze?
To sú mi novinky.
Doteraz som si myslel, že prvý pilier je tzv. "priebežný", teda ľudovo povedané sa každý mesiac prežiera.
Druhý pilier je založený na sporiacom systéme.
Teda žiaden výnos, základ tvorí suma peňazí vkladaná každý mesiac plus výnos mínus inflácia, čo je teda nula a jedná sa iba o prachy, ktoré tam sporitelia dávajú. Je svinstvo, že z týchto peňazí idú milióny na platy zamestnancov, manažérov, presne ale rovnako je to aj v soc. poisťovni a všade, s tým nič nenarobíme.
31. 8. 2016   Szekeres
vidis! prostrednictvom noviniek sa clovek postupne dovzdelava. Krok za krokom. Prvy pilier sa "zhodnocuje" prostrednictvom tzv. vydieracieho mechanizmu. Masa duochodcov je dostatocne velky objem potencialnych volicov, aby si ktorykolvek politik dovolil co i len navrhnut zrusenie tzuv. revalvacneho mechanizmu, ktory prekracuje uroven inflacie a naviac ruiozne benefitne mechanizmy ako vianocny duochodok, mozno velkonocny ..a bohvieco, o com ani neviem.
30. 8. 2016   nazor
ked mzdy nerastu , ani 15 pilierov tomu nepomoze... hovorme si pravdu
30. 8. 2016   jano
Keby ľudia mali platy ako v západnej európe a nie len ceny,potom sa im bude dobre šetriť.Pokiaľ ma človek žiť zo mzdy o niečo malo vyššej ako minimálna mzda,tak potom takýchto článkov môže byť na mraky a každý sa na tom len zasmeje a povie :z čoho mám odkladať ?
30. 8. 2016   0
Úžasná tabuľka, ktorú vytvoril štátny matematik za 2500 € mesačne v čistom a isto to bude jeho celoživotné dielo pre túto spoločnosť. Ak sa na tom nepodieľal celý tým vládnych mudrcov. Vek odchodu do dôchodku v 70 rokoch. Človek, ktorý pracuje od 18-tich odvedie štátu 52 ROKOV daní. Pritom mzda je zdanená odvodmi a daňami cca. 50 % (podľa super hrubej mzdy). A za tých zvyšných si môžete niečo kúpiť, ale to vám všetko ešte zdaňujú 20 % DPH. Človek sa možno dožije max. 80 alebo 90 rokov, tak to je naozaj niečo. Ten nepomer dôchodkovej almužny za toľko odpracovaných rokov. Emigrant v nemecku má nárok na soc. dávky 1800 € mesačne. Podobne to bude aj v ostatných krajinách, pretože na slovensku by nechceli byť ak dostávali menej. Keby sa dôchodcom zakálo volebné právo tak by stratili pre štát význam. Islamizácia európy vyrieši v budúcnosti dôchodky. Štát nebude mať peniaze na dôchodky, nebude ich vyplácať, ale bude povinnosťou rodiny sa o starších postarať. Cieľ európskej únie je zadĺženie a schudnutie obyvateľstva. Hádam sa to dotkne najviac nemcov, slováci neboli nikdy národom bohatým na peniaze (až na niektoré vlastizdradné výnimky) iba tak kultúrou a tradíciami. Ešte z detsva si pamätám čo rozprávala babka, ale som tomu vtedy nerozumel. ĽUDIA DUDÚ PLATIŤ DANE Z DANÍ. V tedy mi to prišlo ako riadna sprostosť, ale dnes je to bežná vec. ..., Z CESTY BUDÚ KRIČAŤ ČI MÁTE ZAPLATENÉ DANE. Veľa iných, ktoré sa teraz dejú, ale ľudia si to v skutočnosti neuvedomujú.
30. 8. 2016   Praktik
Ten statny matematik je este k tomu aj utopista, ked predpoklada u ludi 4,6 percentne rocne zhodnotenie po zdaneni a to rovnake, ci priemerne rocne, pocas tolkych desatroci, kym sa clovek dostane do dochodku. Plus samozrejme na tak dlhom odbobi, bude vplyv inflacie uplne zasadny.
30. 8. 2016   Lolo
Ako vtip dobre.
Na lacny zaludok, trocha silne, asi ako cohiba robusta o 5.20 AM, na zastavke robotnickeho spoja z hladovej Slovakistanskej dediny, niekde do montovne, za super hrubou mzdou v podobe almuzny 4.40 EUR NA HODINU V HRUBOM.
Zabudli, ze ludia vychovavaju aj deti, platia hypoteky, ziju z ruky do huby, odkladaju si poctivo bokom aj 10% prijmu, ale stale, napriek tomu, ze maju co do huby, vdaka zahumienku, alebo zahradke, su v uplnej prdeli, socialne vyradeny a aj keby sa potrhali, viac mat nebudu.
Budu mat rozhodne menej, ako hnedoslovakistanci, a urcite ovela menej, ako neoeuropsky hnedoedoeuropania, ktory sem budu prideleny na kvoty.
Je to preto, lebo ty "zly ONI" nieco pre svoj zivot spravili.. Jedny principialne pracu odmietaju, z dovodu ak ma byt trestom, kaslu na to a ty druhy, rychlo prisli na navstevu, lebo ich pozvali.
Rozdiel je len v tom, ze jedny pracovali a skusali pracou zarobit na zivot, pripadne nasetrit na starobu a ty "zly" urobili vsetko pre to, aby pracovat nemuseli.
30. 8. 2016   anonym
suhlas a este doplnim ze ti co chcu pracovat su trestany vypalnickymi odvodmi a najviac sa mi paci termin cierna praca to je ta ked sa neplati vypalne statu .Vsetci co nevytvaraju hodnoti a nedru su odmenovany
toto je zhnite a zosipe sa to skor ci neskor EU je smece ktore podporuje
anomalie ktore inak v prirode uz davo zdochli.
1/1