Názory čitateľov


Názory k článku:
Živé bankomaty: Konečne nadišiel čas rozísť sa s vašou bankou

15. 6. 2015   Lolo
Pokial existuju hotovostne peniaze, alebo sa da nakupovat a predavat za depozitne kovy, existuje na svete este stale sloboda.
V momente, ked sa do akejkolvek transakcie zapoji GPS, operator siete mobilnej akejkolvek a este treti system sprostredkovatela, je sloboda a anonymita platby "cash" uplne v kybli.
Teda nie ze bysom si chcel anonymne nakupovat zbrane a drogy, ale ja chcem slobodu, bez vedomia tretej a N tej strany, od koho peniaze prijimam, komu ich davam, kde ich mam a kolko.
Vzdy existuje moznost, okrem dohladania, aj perzekucie, alebo zdanenia vkladov.
Uplne staci, ako experiment, ked zaviedli bezhotovostny system vykupu srotu. Este ztoho strhnu dan z prijmu..
20%.
Ja by som to akceptoval, ale ja srot nevyvazam, ja potrebujem tu i tam, kupit nejake zelezo, ruru, kabel, sud, koleso, motor a pod. Ale ja ako zakaznik, nejakeho zberneho miesta, mam navysenu cenu zeleza o 40%. pretoze 20% uz zaplatili dan z prijmu a 20% musim zaplatit DPH z predaja. Ked sa to vezme kolom dokola, tak cena srotu je o 6o% vyssia, nakolko uz dph dakto za vyrobok z kovu musel zaplatit, ked ho kupoval.
A takto sa neustale nabaluju dane na cenu vyrobku, alebo odpadu, stale a stale dokola.
Na iste veci a predmety, pripadne odpad, pokial sa zneho stava zase tovar, by mal fungovat iny princip.
Virtualne peniaze to uplne zabiju.
15. 6. 2015   xxxx
takze si vyhladam svoju moznu obet, dohodneme sa ze chcem vybrat peniaze, buchnem ho po hlave a idem dalej????? nakolko je to cele bezpecne?
15. 6. 2015   etpozemstan
Ďalšia pitchovina z kockatých hláv. Už som sa tešil že sa dočítam o novej banke, ktorá funguje na princípe telefónnej karty a IMEI telefónu s SMS v určitom tvare a osobným kódom. To by bolo naozaj zaujímavé, pretože by sa dalo platiť kde by som len chcel a posielal peniaze komu chcem aj s overenou SMS. Nuž idem o tom rozmýšĽať :)
1/1