Názory čitateľov


Názory k článku:
Päť dôvodov, prečo by sme sa už nikdy nemali mať lepšie

7. 1. 2016   benetri
Otázka je - kto sa nebude mať lepšie? Obyčajní ľudia? Oligarchovia?
Celkovo sa ale nebudeme mať lepšie, kým tu bude tak nepriehľadné zákonodarstvo a nespravodlivosť. Do hrobu si nikto nič nevezme, napriek tomu sa snažia jedinci byť milinármi, či miliardármi. K čomu im to je? Majú dva žalúdky, či?
Máme nespravodlivé odmeňovanie za prácu, keď tí, čo tvrdo robia dostanú menej alebo nič oproti lajdákom, ktorí len majú správne kontakty, či rodičov.
Máme nespravodlivé dôchodky, keď tí, čo makali celý život dostávajú menej než tí, čo len brali sociálne dávky, či vyvaľovali zadky v kanceláriách.
Je nespravodlivé, ak dvaja urobia to isté, ale odmena, či iné hodnotenie je rozdielne.
Jednoducho - potrebujeme predovšetkým zmenu zákonov, ich absolútne zjednodušenie a primárnu spravodlivosť vo všetkých oblastiach. Nepotrebujeme neustály rast - ani stromy nerastú až do neba a aj Babylonská veža pri určitej výške začala padať.
Potrebujeme len stabilitu a spravodlivosť - to bude stačiť, aby boli všetci spokojnejší. Božie zákony sú maximálne jednoduché a je ich len sedem. A svet i príroda, celý vesmír podľa nich fungujú už miliardy rokov. Bezchybne! Sme snáď múdrejší než Boh, či Stvoriteľ, či Príroda alebo nazvite si to ako chcete, ale sme len namyslenejší a doplatíme na to. Aj keď máme slobodnú vôľu a stále sa môžeme zmeniť ...
6. 1. 2016   Member
Prečítal som si článok, aj príspevky pod mojím a viem k tomu napísať len jedno: Zle sa majú len hlupáci. Homo sapiens sa vie vždy zariadiť tak, aby sa mal dobre. Ak teda máte niektorí pocit, že sa máte zle - viete, čo ste.
6. 1. 2016   Lolo
Podla mna sa mame vsetci dobre, keby sme sa nemali stale trocha horsie, nevedeli by sme si vazit to, co sme mali vcera..
Problem je, ze zatial co sa vsetci mame dobre, inde sa maju lepsie a nerobia preto nic ine, len to nedovolia, aby sme sa mali aj my inak nez len dobre a horsie.
A to je uz politika drahy Member a nie slobodna vola jednotlivca.
6. 1. 2016   Mišo
Voľakedy a to je už celkom dávno sme sa o takomto čase ešte naháňali na klzisku s hokejkami, na okolitých kopcoch lyžovačka sánkovačka,ani domov sa nám nechcelo, nepotrebovali sme žiadne snouboard centrum landy, ani výbavu ako do kozmu, cez leto zas namočený v rieke, chytanie rýb, futbal, popri tom sa pozvážalo seno aj kravy popásli ... také sa už naozaj v našich končinách nikdy nezažije, takže naozaj lepšie nebude. Ale tá reklama v TV je fantastická, takú sme nemali, to treba uznať.
6. 1. 2016   Vorlon embassador
Pýtam sa čo treba jesť na raňajky, aby potom človek písal takéto sračky do novín?
6. 1. 2016   anonym
lepšíe áno roboty je dosť ale otrockej ktorá nie je dobre platená pre obrovský počet pracujúcich z nížením ich nastanú lepšie prijmi teda jedna domácnosť jeden zárobok za osem hodin ako kedysi v súčasnosti chlap dostane šesto euro a žena štyristo súhrnný príjem je 1000 resp:sa točí okolo niekedy viac niekedy menej za tejto situácie keď žena ostane doma a zo zákona chlap by dostal čistého 1100 euro dodržaním pracovnej doby by boli zamestnaný všetci chlapi a časť žien v náveznosti by sa zdvihla populácia ako za starých čias ale keď slovakystanu vládnu zradcovia všetko ide dolu vodov je tu otroctvo penzisti sú žobráci preto sa nemáme lepšie ale možnosťi je dosť z národnenie a nadobudnúť z vrchovanosť slobodu sebestačnosti ktorú sme stratili po vstupe do štruktur ktoé znás urobili koloniu otrokov a nad nami sú drábi ako ´v stredoveku morho naši otcovia sa obracajú v hrobe
6. 1. 2016   Lolo
Hm, no vazeny ja som v zivote zazil vselico.
Ale jedina hnacia sila a staronovy vynalez pokroku, je hlad a destrukcia.
Ked blahobyt a zmensujuce sa prilezitosti su neumerne stavu populacie a system zacina pozierat sam seba od chvosta, tak nastupuju uplne neoriginalne a drasticke procesy, ktore samozrejme zabijaju mnoho ludi, ale obnovuju system.
Je to nieco ako nedobrovolna hladovka, ktora zabija v cloveku vsetky mozne nedobre veci, vratane nadorov.
Najhorsim problemom kazdej civilizacie je prebujela byrokracia a systemove kroky, ktore vedu akorat ku spomaleniu destrukcie.
Nakoniec aj tak ku tomu dojde, len je otazkou kedy.
Je uplne jedno ci to bude vojna, alebo hladomor, epidemia, alebo len chaos sposobeny stratou kontroly nad nejakym systemom.
Vzdy to zacina nenapadne a celkom skryto. Povatsine to zacne tak, ze silove zlozky sa odtrhnu od velenia a sposobia nejaku malu, ale generalnu chybu, ktora sa rozrastie do nekontrolovatelneho chaosu a v tom momente sa prestane system obnovovat a zacne vycerpavat potencialove zdroje z destrukcie, ktora sa tak urychluje.
Ucinnnejsie tomu predchadza vojna, ale nieje to podmienka.
Staci ak system nedokaze zvladat zakladne principy kontroly a produkuje nezmysly, ktore realita koriguje a vyvoj ide smerom, ktory by nikto nepredpokladal.
Mnohy dnes bohaty a vplyvny ludia, ktory rozhoduju o nasich osudoch su uplne odtrhnuty od reality a ich vizie, prognozy a konanie, ide uplne inym smerom, ako skutocne potreby ludi.
Takze ku tejto korekcii dojde, jedneho dna celkom isto.
Avsak cim dlhsie sa bude tlmit mozny prechod bodu zlomu, tym vatsia energia sa v pripade nejakej "poruchy" uvolni.
Vtipne na tom je to, ze to co kazdy z nas, dnes odklada a snazi sa zabezpecit proti tomuto "nezvratnemu osudu", tym horsie to bude.
6. 1. 2016   kakadu
Mohli by sme sa mať lepšie, keby sme sa vrátili k revolučným tradíciám našich predkov 1948 roku a povešali Havloidných celebritných parazitov, imperialistov a ich prisluhovačov, ktorí vraždia milióny ľudí, aby zvýšili svoj blahobyt triedne rozdiely.
6. 1. 2016   TEMPLWALD@seznam.cz
Moje řeč
6. 1. 2016   Murkoslav
Pokiaľ to bude fungovať ako doteraz, tak sa už fakt nebudeme mať nikdy lepšie. Teda okrem tých niekoľkých mega bilionárov, ktorí vlastnia väčšinu majetku na Zemi. Väčšia kopa pýta viac. A fenomén priťahovania menšieho k väčšiemu funguje aj v ekonomike. Preto ak bude mať promile obyvateľov Zeme peniaze, majetky a výrobné prostriedky v hodnote väčšej ako zbytok populácie, tak sa už nikdy nebudeme mať lepšie.
6. 1. 2016   Okolosediaci
V Európskej únii má žiť o 40 - 50 rokov 15 miliónov ľudí, ... potesujuca vyhliadka.
AKO to chce EU Z TERAJSIEHO POCTU cca 501 milionov obyvatelov dosiahnut???
1/2staršie