Názory čitateľov


Názory k článku:
Šialené pracovné tempo v honbe za peniazmi: Zastavte sa, kým je čas!

9. 6. 2015   anonym
https://www.youtube. com/watch?v=OWDXR9x-F XE
8. 6. 2015   anonym
V tomto štáte sa to inak ani nedá. Buď makáš ako otrok alebo kradneš.
8. 6. 2015   ainemunys
Pracujúcim z nízkymi platmi doporučujú ďalší pracovný pomer, možno aj tretí, pritom je mnoho nezamestnaných = nedostatok pracovných miest. Úspešní údajne pracujú 20 hodín denne, ale majú čas na dovolenky, párty, fit centrá, golf, atď., atď..
A teraz zasa : Zastavte sa, kým je čas !
O čom to asi je ???????????
8. 6. 2015   Lolo
Ono to nieje celkom tak, najma v slovakistane a specialne v Blatisrave, je uplne iny fenomen "kvaziworkoholikov" v openspacoch a kancelariach.
Mnohy, ktory prisli do BA, byvaju v najomnych bytoch, po 5-7 ks, ako na intraku, takze po prichode o 16:30 ich necaka doma, okrem smradu z ponoziek, alebo onanujucich spolubyvajucich, ziadna ina zabava. Babu si na "ubytovnu" mozu doviest, ale vzdy hrozi, ze to skonci gruppensexom, alebo nejakou bohapustou zabavou, alebo pitkou, alebo aspon meranim bicepsov, pripadne vtakov.
Dalsi problem je, ze cas straveny mimo "pracu" stoji vela penazi. V Kancli alebo openspace, je vzdy svetlo zadara, internet zadara, teplo, alebo chlad zadara, aj castokrat lacnejsie parkovanie, alebo aspon blizko MHD, pripadne dlho otvorena vyvarovna, kde za gastrace a par drobnych, sa da najest tepleho jedla, nie ako doma "cosi z mikrovlnky", kde sa na ten kus zvanca zletia, ako supy vsetci spolubyvajuci, byt je to 4dnovy rozok zapeceny z bambinom a sunkou. Dalsia vec je, ranna poobednajsia zapcha v meste..
Tomu sa da ucelne predist, ked slobodny a bezdetny, mozu prist o 7:00 do prace a odist az po 19:00. mimo dopravnu spicku, alebo spotene tela kancelarskych otrokov v MHD.
Dalsi faktor, najma hlav rodin, preco v praci kvasia dlho, je neochota ucastnit sa rodinnych povinnosti, ako napriklad vencenie psa a deti, pchanie prstov do ich vykalov, pripadne platit skody v hypermarketoch, kde na rodinu pada, zle ulozeny tovar. Vsetko sa da ospravedlnit jednoduchou vetou, ktora mnohoznacne vysvetli vsetko: Mam pracu, Som v Praci.
Tieto vyhody, si ale nemozu uzivat napriklad robotnici z pasovej vyroby a montovni, lebo im ostava len krcma, alebo ist domov, ked skonci smena. Obvykle si robotnik z VW, nezobere pracu domov, nakolko to obvykle predpisy ani neumoznuju, rovnako lakyrnik, ani zvarac. Ani zeriavnik, ani murar-obkladac, domov robotu nenosi.
Takze ja to vidim tak, ze to nieje ani o peniazoch, sedenie v praci, len zlacnuje a sprijemnuje zivot, tym, ktory si dokazu toto sedenie v praci ospravedlnit. Inak je mozne, ze ak si niekto pracu moze nosit domof, nemusi ani do prace chodit, snad okrem chirurga, alebo virologa, vatsina dnesnych pracovnych cinnosti, je prenositelna a z minimom pracovnych nastrojov, je mozne len z pripojenim na ineternet, alebo telefonnou linkou, prevadzat vatsinu dnesnych pracovnych cinnosti, mimo kancel, ordinaciu atd.
Je to moj osobny postreh, "pracovneho nasadenia" dlhosediacich a kvaziworkoholikov v BA.
Podla mna, ked sedia v praci 8, alebo 12 hodin, nedostanu viac, len neminu za cas straveny v "praci" peniaze, ponevieranim sa, vo volnom case.
8. 6. 2015   DanBee
Yugoslavia was the perfect axample of a socialist/capitalis t society until Marshall Tito was alive ! It was working so well that it was hated by the USSR and tthe West in the same way ! Tito's death , as predicted, marked the end of a good experiment ! Some countries in South America are trying to pursue the dream although the US are doing their best to oppose it Naturally,the best examples of socio/capitalistic societies is to be found in Scandinavia and to some extent in Germany,France,Ital y,Spain and England ! All assuring people some socialist advantages whilst encouraging capitalist business ! A mix of the two things is perfect if corporations are made to pay their taxes and not allow them to migrate to tax heavens leaving the people to pick up the tab !
8. 6. 2015   nanko355@azet.sk
Hmm, workac je asi aj autor ked clanok zverejnil 0:40 :-)
8. 6. 2015   401
krasne reci. ako keby sme mohli byt vsetci statnymi uradnikmi
8. 6. 2015   Dada
zažila som na vlastnej koži. Teraz som doma a rozmýšľam, čo ďalej...nie je to jednoduché, ale zdravie je prednejšie a pri troche šťastia sa zadarí, už nikdy viac pracovať pre nejakú korporáciu, to je moje poznanie...
8. 6. 2015   pietro
skus statnu sferu, tam si oddychnes
8. 6. 2015   Dada
Radšej byť sama sebe pánom :o)
8. 6. 2015   Štefan
Clánok je presne o tom, čo v krátkosti, ale výstižne, napísala Dada. Či si robotník, riaditeľ, alebo "obyčajný manažér" či úradník, môžeš vyhorieť, alebo teda, často vyhoríš, ak si nedáš pozor.
Ide o náš emociálny, psychický, fyzický, a sociálny svet. Ekonomiku treba doladiť, aby sme to prežili. Doslova.
Alebo aby sme nezabudli, že máme ženu, priateľov, deti, seba (!) a vonku svieti slnko a treba sa ísť okúpať.
8. 6. 2015   Dada
Presne o tom to je, plno manažérov a nemá kto robiť, ani kto riešiť problémy, keď kričíš, nevládzem - potom skončíš a si ten najneschopnejší človek na planéte a práca sa prerozdelí medzi 10 ľudí, z toho sa prijmú traja noví, pretože je tej práce naozaj veľa a najväčšieho nepriateľa, ktorý na to upozorňoval, sa zbavili. Realita, tak si dávajte pozor a korporácie obchádzajte veľkým oblúkom...
8. 6. 2015   DanBee
A kde inde pojdeš? Banky dotujú korporacia, a tie likvidujú nezávislú konkurenciu, buď si jú kúpia, alebo zrujnujú dumpingovými cenami... Riešenie? Na to prídeme až o 20-30 rokov. Socializmus bol riešenie, ale bol vďaka dobre platenej propagande zdiskreditovaný. Až nasledujúce generacie pochopia, že inej cesty niet. A potom sa vratia tam,kde sme to "my Všetci" POSRALI.{vrátane otrokov ktorý sa tešia z toho že môžu byť otroci}
8. 6. 2015   TC
Chýba ti socializmus? Aby zase bol všade priemer a nedostatok? Za socializmu budeš makať stále v tej istej práci a dostaneš zaplatené rovnako ako ten, ktorý to bude flákať. Sociálizmus každého dostane na rovnakú úroveň. Jediní, kto sa z toho tešia sú flákači, ktorí sa vytiahnu na vyššiu úroveň.
Keď chceš niečo zmeniť, tak pre to niečo urob sám. Čakať zmenu, ktorá príde zvonku je zbytočné. Ja som prestal byť zamestnancom a som spokojný.
9. 6. 2015   Posudzovateľ
Áno, je to tak a v štátnej sfére to platí prinajmenšom dvojnásobne.
8. 6. 2015   Praktik
To sa lahsie povie, ako praktikuje, to co tvrdi clanok. Nerobte tak, ked v kolektive je to standard. Ano, nebudete tak robit a vytrcate z davu. Kto si chce koledovat v dnesnej dobe, ze strati pracu ?
A oddych ? Pri dnesnych platoch, aj ked zarabate malo, peniaze nestaci, aby sa clovek snazil viac, mal trebars druhu pracu. Alebo zarabate dobre ? Ale chcu po vas vysledky, predsa nebudu firmy platit za nic nerobenie.
Staci si zobrat, ze ak ma aj clovek dobry plat, staci, ze sa narodi dieta, zena je na rodicaku a tahate vsetko z jedneho platu. Zase mate nedostatok financii. Pracujete unavne v robote, zena doma vystresovana z dietata - a mate stres zo zeny, z dietata, ktore ako male beha vsade a je narocne davat na neho pozor. K tomu treba robit domace prace /ci prace okolo domu/, varenie, nakupy, atd. atd.
Takze stres mate v robote, stres doma, stres o zivobytie.... stres je vsade. Do toho si zapnite este nejake spravy o hospodarskej alebo politickej situacii, nestastiach vo svete, vojnach...
8. 6. 2015   DanBee
Systém nie je nastavený tak, aby sa otroci mali dobre. Páni sú tí čo si majú uživať, nie otroci. Socializmus sa ti nepačil, tak sa nesťažuj, a makaj, lebo budeš nahradený iným otrokom, ktorý rád prevezme tvoje miesto.
8. 6. 2015   pepo
netrep hluposti. staci sa ist pozriet do rakuska, ako to ma v kapitalizme fungovat. by si sa cudoval, ake vseliake podpory tam maju zo strany statu, socializmus by len smutne zavidel. skus sa spytat ludi, ktory sa do toho vyznaju a ktorym budes doverovat, predtym ako sem napises nezmysel plny zloby
8. 6. 2015   DanBee
Si rakušan? Asi nie. Tak prečo sa máš horšie ako Rakušan po 25 rokoch budovania kapitalizmu na Slovensku? Prečo rakuské firmy neplatia na Slovenskú rakuské mzdy? Preto, aby si mohol chodiť do Rakuska a obdivovať, ako krásne tažia z tvojej hluposti. Oni nepotrebujú, aby si sa mal ty dobre, potrebujú len tvoje prachy ktoré utratiš za rakuský tovar, aby sa oni mali dobre.
Ešte si nič nepochopil, a dlho nepochopiš...
8. 6. 2015   DanBee
https://www.youtube. com/watch?v=6mhj-j0z- fk
8. 6. 2015   Slavomír
Už v starom Grésku platilo, že páni-otrokári si užívajú voľný čas a rôzne slasti, otroci - pracujú, a filozofovia - si užívajú blaženosť bez práce, spojenú s materiálnou chudobou. Aj dens je to podobné. Podstata-entelechía sa nemení, mení sa len fórma. ... :-(
8. 6. 2015   Dada
Aj toto som zažila na vlastnej koži - a nový otrok sa sám prihlási a bude rád, že Ťa zničili, klasika.
1/2staršie