Názory čitateľov


Názory k článku:
Vyše 383.000 účastníkov 2. piliera je bez vymeriavacieho základu

28. 5. 2015   AA
V súčasnosti číslo, ktorí neuvidia z DSS - z ich "vlastných" peňazí ani cent, je 383.000.
*
Akonáhle by mali na osobnom účte dosť peňazí na kúpu "švajčiarskych" nevalorizovaných dôchodkov a zomrú v prvých 7 rokoch poberania dôchodku, tak pozostalým ide napr. za 30.000 EUR daných na kúpu dôchodku vo výške cca 100 EUR už iba rozdiel medzi počtom vyplatených dôchodkov a číslom 84 (7 rokov).
*
Ak zomrú po 7 rokoch, napr. v 85 mesiaci, tak pozostalí už z tých peňazí nič nededia.
*
Čiže účasťou v DSS z tých vraj vlastných peňazí darovali komerčnej poisťovni 21.500 EUR a súčasne poberali nevalorizovaný dôchodok so znižujúcou sa kúpnou silou.
28. 5. 2015   160
Títo smeraci su riadny parchanti, tak v 2 nemôžu byt ale v prvom hej aj ked žiadnu mzdu dnes nedostavaju.
27. 5. 2015   majo
vazeni moji diskutujuci...ake ste si istí ze sa dochodku dozijete...ale ja vam poviem smutnu spravu...minimalne polka z vas sa dochodku ani len nedotkne...to je realita...a dalsia polka z druhej polky mozno rok,dva..ci pat a budeme mat 75?...co vy na to mudrlanti?..pozrite sa ako hlusite..nahanate hodiny,aby ste mali co v slovakistane do ust...kolko vydrzite?..chvala bohu ze som odisiel a ani nahodou sa nevratim,a ani nerozmyslam nad dochodkom,aj ked uz nejaky cas som v norsku..dochodok za 5 prace rokov tu bude vyssi ako za cely zivot aj s deviatym pilierom...
27. 5. 2015   XxX
Sice bohuzial ale mas pravdu. Viac ako polka sa pri sucasnom trende dochodku ani nedozije. A aj keby mi 2 pilier nepriniesol nic min tie peniaze nedam zlodejem zo statu a socialn. poistovne ktora ma sama dlh.Len idiot nemoze vidiet ze to je kampan pretoze niekto zbadal ze su tam peniazky.A ak zomriem aspon tie peniaze neprepadnu statu ako v 1 pil. ale sa zdedia.Kto ma rozum a nema este zavazk. nech radzej zmizne z tochto statu pokial sa da. Posledny nech zhasne svetlo.
28. 5. 2015   AA
Akonáhle zomrieš v prvých 7 rokoch poberania dôchodku, tak pozostalým ide za 30.000 EUR daných na kúpu dôchodku vo výške cca 100 EUR už iba rozdiel medzi počtom vyplatených dôchodkov a číslom 84 (7 rokov).
Ak zomrieš po 7 rokoch, napr. v 85 mesiaci, tak pozostalí už nič nededia. Čiže účasťou v DSS si z tých Tvojich peňazí daroval komerčnej poisťovni 21.500 EUR a poberal si nevalorizovaný dôchodok.
27. 5. 2015   anonym
Žiadny dôchodkový sistém nie je dobrý podstata spočíva v tom okolo dôchodkového sistému je veľmi veľa priživníkov to že boli dôchodcovia okradnutý je jasné majetok ktorý bol za nich vybudovaný následne po 89 rozkradnutý čo robila justícia je jasné je riadená tými ktorý nemajú záujem ju dodržovať klinček do rakvi spravodlivosti dal súd vo veci magorstav ktorý súd bol povinný dať na dražbu zo zaistením majetku. strašenie že 1500 ludí zostanú bez práce je totálna magorina v stavebníctve je nedostatok pracovných síl súd bol povinný rozhodnútˇv prospech dodavateľov - pracovníkoˇich plným vyplatením v konečnom slede zostatok mali byť rozdelené medzi banky a schránkove firmi skutočný majitelia ktorým by bolo vyplatený zostatkom pred sudom asi prečo to by mal vedieť súd
27. 5. 2015   Lolo
Problem je jednoduchy a uplne priezracne cisty, ale preto zdanlivo neviditelny.
Slovakistanci, ako masa ludi, ma vo velkej miere tak nizky prijem a tak vysoke dane, ze proste na dochodok setrit nemozu v ziadnom pilieri. Dokonca aj odvody do asocialnej poistovne su len debilna faza, kde miznuce peniaze, na dochodky proste nebudu za 10 rokov, za 20 ani zmienka.
Ale statny bankrot to vyriesi velmi rychlo. Hladny dostanu unimobudy a potravinovu pomoc, rovnako, ako keby prisli zo sudanu. Ako vdaku, za to, ze zili a pracovali v Slovakistane, no prilis malo odvadzali a aj to malo im bolo ukradnute.
27. 5. 2015   MV
Dlhodobo nezamesnaní a prakticky aj nezamestnateľní akoby pršali a podnikatelia preto žiadajú pre niektoré regióny 10 ročné daňové prázdniny. Podľa mňa nejde o výšku dane, ale o to, že keby tam prišli investori, nebudú mať ľudí akých si predstavujú. Stabilné zamestnanie je podstatný problém - na ňom sa buduje sociálne zabezpečenie.
27. 5. 2015   Jozef
Taký človek, ktorý je dlhodobo nezamestnaný, je príťažou aj pre soc. poisťovňu. Za to, že na Slovensku je taká obrovská nezamestnanosť a ľudia neodvádzajú peniaze do poisťovní je zodpovedný ten, kto túto krajinu riadi.
27. 5. 2015   Miro
Revolucia v roku 1989 bola o tom, ze kazdy nesie zodpovednost sam za seba. Stat teraz nema majetok a teda nemoze prezamestnanostou znizovat nezamestnanost. Trh nie je iba o spotrebnom tovare ale aj o pracovnej sile. V trznom hospodarstve musi byt prebytok tovaru (nezamestnani) inak sa straca rozdiel medzi kvalitou a nekvalitou. Znie to demagogicky ale to je kapitalzmus v plnej jeho krase. S pozdravom.
28. 5. 2015   2604
Ty budeš asi nejaky socialista, nie práve ti socialisti a prezleceny komunisti rozkradli tuto krajinu, kapitalizmus s tym nemá absolútne nic. Robím pre kapitalistu 14 rok v rade a mám sa lepšie ako 90 % luzy na Slovakistane, tak si svoj socializmus daj zaramovat.
27. 5. 2015   cíferčan
Jozef,nie kto ju teraz riadi ,ale ten,čo rozdal a za babku rozpredal štátny majetok.
Tí,čo zarábajú mesačne menej ako 1000 Eur,mali by z 2 piliera vystúpiť,lebo budú mať nižšie dôchodky.Oplatí sa to len tým,čo majú niekoľko tisícové mesčné mzdy,aby mohli dostť viac nad dôchodkový strop v 1 piliery.
1/1