Názory čitateľov


Názory k článku:
Poštári na proteste vypískali zvýšenie mzdy na 450 eur, chcú viac

25. 5. 2015   MV
Nielen so mzdami sú tam problémy. Pošta má nedostatky aj vo vnútorných predpisoch a pre ne som chcel raz kontaktovať ombudsmana v situácii, keď musíte jednať za veľmi ťažko
chorého príbuzného, ktorý vám medzičasom aj zomrie.Len smútok za zosnulým mi v tom nakoniec zabránil. Oni sú ochotní len vhodiť
žltý lístok do schránky, ale to nepomôže, lehoty na vybavenie prepadnú. Reálne to nikto neposúdi, deti sú asi úplne vylúčené, len nech nezačnú so splnomocneniami, kto to zažil, ten vie o čom je reč. Už ani nehovorím o zmene poplatkov za televíziu, ak zomrel manžel, máte už nové inkaso do ktorého chcete tento poplatok presunúť, máte elektrinu prevedenú, odberné miesto je nezmenené, teda poplatok sa neruší, čo je najpodstatnejšie a oni na niektorých miestach požadujú úmrtný list ako keby sa poplatok úplne rušil. Preto tieto poplatky stále platia za zosnulých pozostalí, nikto sa nechce s poštou naťahovať a skôr sa to vybaví priamo v učtárni televízie. Aj to tlačivo sa podáva len ako zmena odberného miesta elektriny podľa zástrčkového zákona - pre spomínaný prípad tam nie jeden štvorček naviac.
25. 5. 2015   Katka
Hlavne, že Slovenská pošta poskytuje svoje priestory banke, ktorá so svojimi klientami uzatvára úžernícke zmluvy s 25 - 30 % úrokom!!!
25. 5. 2015   Katka
Zaujímavé, že poštári majú mzdu 450 Eur v hrubom, Slovenská pošta je v strate, ale bývalý minister Fígeľ svojho času podpísal s riaditeľkou Slovenskej pošty lukratívnu pracovnú zmluvu Zamestnávateľ jej totiž platil byt a v zmluve mala zaručené aj platené pobyty v zahraničí, či cesty domov. Nominantka Jána Figeľa Marcela mala podľa manažérskej zmluvy nárok nielen na služobné auto, mobil, internet, ale Slovenská pošta jej platila aj 900 € na ubytovanie. Byt sa nachádza v novostavbe v bratislavskom Novom Meste a má rozlohu 78,90 m². K tomu mala aj garážové státie. Slovenská pošta má pritom firemný apartmán priamo v centre hlavného mesta, kde aj sídli. Podľa informácií Nového Času si však okrem toho mohla Hrdá vychutnávať aj iné výhody. Tie jej vyplývali z Dohody o ďalších pôžitkoch. Užívať si tak mohla 10-dňový zahraničný pobyt platený poštou či nadštandardnú zdravotnú starostlivosť.
24. 5. 2015   Ako to vidím
Len pre informáciu: Platy 600 až 700 eur v čistom zodpovedajú vyšším triedam v štátnej správe, kde sú úplne iné požiadavky. Pošta má priveľa riaditeľov a ničí ich aj konkurencia. Zarábajú hodnotu svojej pracovnej sily, čo nemá nič spoločné s tým, či sa z toho dá vyžiť. Ani len jedno poriadne zhromaždenie nezorganizujú. Musia ísť robiť niečo iné.
23. 5. 2015   anonym
ano predbehujeme vsetky rekrdy ekonomicke ale nic z toho clovek v realnom zivote nepociti skor ked to vyslovia sa pre beznych ludi zhorsi.Takze ked pocuvam ze mame nieco ekonomicky lepsie nez vyspele staty sa okamzite zhorsuje situacia bezneho pracujuceho.toto bude mat dalekosiahle dosletky na ludi a tym aj stat.
23. 5. 2015   Lolo
Ako je mozne, ze dorucovatelia zarabaju 360 eur v Blatisrave, ked nedavno pisali, ze Blatisrava predbehla z HDP Vieden aj Stokholm..
24. 5. 2015   apoliticky
Nizka nezamestnanost...pr iemerna mzda 850 euro...nove pracovne miesta...to VSETKO IBA NA PAPIERI...taka je realita Slovenska.
1/1