Názory čitateľov


Názory k článku:
Osvedčený podvod: Reagujem na váš inzerát, zaplatíte mi dopravu do cudziny?

23. 10. 2018   Marta
škoda, že som na tento článok nenatrafila skôr, ale až teraz , keď som takto naletela a prišla o peniaze.Nikdy som si nemyslela, že takto naletím a budem taká dôverčivá. No čo dodať, už druhý raz si dám pozor.
22. 6. 2016   Michal
mne sa to stalo dnes je to otrasne
neviem čo mám na to povedať
asi len to že som nikdy nemyslel že naletím
We are pleased to get back to you regarding your message, the error occur from our database and not from the buyer. The buyer made two transaction the same day with yours so we mistakenly credit your account with
€960.00 EUR so you are advised to send the sum of €200.00 EUR via Western Union to the address given below in order to credit your PayPal account with the total amount of €960.00 EUR.
You are advise to do this before (12 hour from now) and get back to us with the senders information given to you at the western union office so that we can credit your account immediately before sending this information to the buyer for security purpose.
Sender's Information's
Sender's Name:
Address:
City:
State:
Country:
Postcode:
Phone #:
Sender's Secret Question:
Sender's Secret Answer:
MTCN:
Amount Transferred:
Failure to this will lead to a long time delay in crediting your account, Nevertheless, If there is any information/verific ation you may need to make/have, email us by reply to this message.
Here is the receiver's information for the money transfer:
Name: Jelili Olawale. Address: Landshammarsgatan 6, City: Gnesta,State: Stockholm, Country: Sweden., Zip code: 64633.
Note : PayPal will be responsible for any loss this may result to.
Thank you for Using PayPal,
The PayPal Team
samostatný pay pal mi potvrdil že to nie su od nich emali
25. 5. 2015   maTooB
Stalo sa mi to vzdy, ked som predaval auto ci motorku, dokonca mi prisla aj sms v anglictine...
Tieto maily aj spravy hned mazem, kazdemu normalne rozmyslajucemu cloveku je jasne, ze je to podvod.
Nikdy na ne ani neodpisujem, ako poniektori, ze "fuck you", tym akurat daju svoju adresu do databazy aktivne pouzivanych....
24. 5. 2015   V.S.G.
Nikdy neplatte cez Western Union Nikdy, vzdy Pro takejto platbe Sa jedna o podvod!!!! Ziadna zaruka vratenia penazi.
22. 5. 2015   anonym
22. 5. 2015   Franta
...presne toto sa stalo aj mne, len nastasnie som tovar odmietol predat, komunikaciu som s predtihom ukoncil...
...predaval som nieco cez B A Z O S a na inzerat reagoval pan zo zahranicia, mal vazny zaujem, ze tovar urcite chce, ze si pre to posle aj kuriera, za tovar mi zaplati cez PayPal...
...reagoval som na to, len tolko, ze PayPal ucet nemam a tovar do zahranicia nepredam...
...tak my zacal vysvetlovat, ze ucet si viem jednoducho a rychlo vytvorit, platba je bezpecna atd....
...zase som ho odbil tym, ze prepacte ale tovar do zahranica nepredam a uz sa mi potom neozval...
..cela komunikacia prebiehala v anglickom jazyku
vtedy som si to vobec neuvedomoval, ale ako som si tento clanok precital, tak som si to uvedomil ale nastasie som komunikaciu v predstihu ukoncil..
22. 5. 2015   okolosediaci
Treba dodrziavat:
1. ak nieco idem predat do zahranicia, hodim to na osvedceny portal, napr. eBay
2. kupujuci musi zaplatit aj prepravne naklady (na eBay casto standardna sucast ceny)
2. platba musi byt cez PayPal (alebo priamo na moj ucet, ak s tym kupujuci bude suhlasit) ... v prvom pripade mam urcitu istotu, ze ked tovar odoslem, peniaze od PayPal-u mi pridu a v druhom pripade mam peniaze na mojom ucte, takze tovar poslem az potom a mam to v suchu.
22. 5. 2015   miro
Vždy ak pošlete peniaze vopred sa vystavujete riziku že vás niekto dobeho a je jedno či platíte cez paypal alebo WU.
22. 5. 2015   Katka
Nad podvodnikov si treba davat pozor, ja napisem moju skusenost z druhej strany, teda ako kupujuca. Pisem to preto, aby som varovala dalsich ludi. Objednavala som si tovar z roznych krajin sveta a nikdy nebol problem. Objednala som si tovar z Ameriky, z Ciny, z Europy, vzdy mi doslo co som si objednala. Az raz som zareagovala na inzerat z Afriky. Predavajuci tvrdil, ze mu nefunguje Paypal a ze musim poslat peniaze cez Western union. Ja blba som to poslala a potom mi prisiel mail, ktory sa tvaril ako od spolocnosti Western Union, ze musim poslat dalsie peniaze, inak mi tovar nedonesu. Samozrejme nebol to oficialny mail od tejto spolocnosti, to som si hned overila. Odmietla som poslat dalsie peniaze, aj tak som uz o tie predchadajuce prisla. Z toho vyplyva - nikdy neobjednavat tovar z Afriky, cierni su podvodnici. A nikdy neplatit cez Western Union! Ak platite cez Paypal, clovek tam musi mat oficialny ucet a je dohladatelny. Cez Western Union ale nie.
22. 5. 2015   kakadoo
- "A nikdy neplatit cez Western Union! Ak platite cez Paypal, clovek tam musi mat oficialny ucet a je dohladatelny. Cez Western Union ale nie."
Neklam. Pri prevode cez Western Union sa opisuje z obcianskeho cele meno/priezvisko, adresa a cislo dokladu prijimatela. Tak preco nedohladatelny ?
22. 5. 2015   Murkoslav
Áno ? A čo spravíš sadneš do auta a pôjdeš do Afriky podať trestné oznámenie na nejakého Mguna Tabaru Ghabu ? Medzinárodné trestné konania nie sú jednoduché.
22. 5. 2015   shd
1.
ak sa clovek dohodne, ze zaplati postu tak preco neznizi cenu za tovar a skratka mu kupujuci posle menej o to postovne?? preco by mal mne platit niekto tolko a tolko a ja jemu obratom platit potom naspat? to nedava zmysel...
a preco ked on ma PAYPAL a akoze mi zaplatil paypalom mu mam potom ja naspat platit cez Western union??
ked uz tak mu opat poslem nieco cez paypal nie??
Ved to nema hlavu ani patu tento odrb.... kto sa da takto amatersky odrbat, ten by sa mal nad sebou zamysliet :D :D
22. 5. 2015   Karol
Western union sa zneuziva napr tak ze predavajuci pri vacsej sume hlavne pri autach pozaduje pre istotu peniaze poslat na moje meno aby mal istotu ze si pre auto pridem. On chce len poslat oskenovanu potvrdenku. V mnohych krajinach stci prist do western union pobocky a na zaklade kodu z potvrdenky vyplatia sumu. a komunikacii je koniec.
1/1